Příspěvky uživatele nivnicanka1

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

lma napsal(a):

Ano jsem v karanténě já sice přiletěl z Portugalska,ale předtím jsem byl týden ve Španělsku.

Já chtěl hlavně říci,že u nás se blázní s rouškama,ale na hranicích nikoho nezajímá odkud člověk přiletěl...čekal jsem daleko větší "výslech" a konkrétní doporučení/příkazy co mám/nemám dělat  !!

.. a každému to jasné být nemusí..každý přeci nemusí číst zprávy nee ?

Jako kdybych chtěl,tak jsem mohl jít dnes v klidu do práce jako by se nechumelilo!




Měla jsem to úplně stejné  na hranicích v Mikulově v neděli. Nikam si mě nazapsali, nikoho nezajímalo z kama jedu, jak dlouho jsem tam byla, žádné měření teploty, info o karanténě taky žádné, jediné co mi pan policista řekl, ať jedu rovnou domu a nikde se nezdržuji, čekala jsem to tedy přísnější.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano, ryanair mi zrušil letenky i na květen

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Česká republika také zavádí ochranu hranic s Německem a Rakouskem. Hranice bude možné překročit pouze na stanovených hraničních přechodech.

 .... a které to jsou? Kde to zjistím????  Nevíte někdo?
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Pomalinku nám začne Ryanair létat z Vídně do Bejrútu. Jen ta bezpečnostní situace je stále větší nic moc. Vyrazili byste tam?




v květnu mě to čeká
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Za mě wiber car v Malage už několikrát odzkoušený a vždy bez problémů, jak s pojistkou, tak bez.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michael napsal(a):

Ahoj, plánuji cestu do Ruska a vyřizuji si turistické vízum a trochu mě zarazilo, že potřebuji cestovní pojištění mít na dobu platnosti víza. To znamená, že si musím udělat pojištění do Ruska na 30 dní, ikdyž tam budu kratší dobu? Díky za odpověď


Pojištění si sjednáváš na dobu , na kterou máš vystavené vízum - např 5.-10.3. atd, nebo máš-li celoroční cestovní pojištění, chtějí vidět od kdy do kdy je a hlavně, aby tam bylo napsané, že to spadá i pro Rusko. 
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dnešní let Vídeň - Malága - jako příruční zavazadlo jsme měli malý kufr i batoh , letenka bez priority a dokonce nám na gatu ani kufřík neodebrali do podpalubí, letadlo z 3/4 obsazené.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

doporučuji Wiber car, jak už tu bylo řečeno, platba předem kreditkou nebo na místě s plnou pojistou bez jakékoliv blokace

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

michalteslaeu napsal(a):

Ahoj/dobrý den. Prosím má někdo zkušenost s výletem k moři do Izraele, Egypta nebo Jordánska navazujícím na letecké spojení do Eilat/Ovda. Nástrahy na  hranicích, ubytování, doprava. Děkuji Michal


Byli jsme loni v listopadu, přílet odlet na letiště Ovda, ubytování přímo v Eilatu - skromnější - naproti autobusového nádraží, ale pokoj měl vše, co jsme potřebovali - klimu, lednici, soukromou koupelnu. Po příletu kontrola běžná, nezabrala času moc, při odletu doporučuji být na letišti opravdu s větším předstihem, kontrola už důkladnější.  Z a na letiště jsme měli objednaný shuttle bus, ale jezdí i linkový bus. Město se dá projít pěšky, veřejnou dopravu jsme využili jen k návštěvě podmořské observatoři směrem na hranice s egyptem a zpět a na dolphin reef ( stejný směr). Pláží několik, moře mělo příjemnou teplotu. Přes místní CK jsme si sjednali půldenní výlet do Timna parku, doporučuji. Jídlo na každém kroku, ceny vyšší, ale s tím člověk musí počítat.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

David Eiselt napsal(a):

Prý jsou super pláže v Mamzar Beach Park (vstupné 5 AED). Jen jsme tu byli v pondělí, kdy byl „ladies day only“ :D

Pěkná veřejná pláž je La Mer, v okolí postavenou spoustu krámků, restaurací i barů. Na pláži čisté veřejné záchodky, sprchy...


ano, na Manzar park se platí vstup 5AED a je tam několik propojených pláží. uprostřed areálu je možnost za poplatek využít i bazén. My jsme bydleli v Deiře a hotel nám tam na víkend zařizoval svoz zadarmo dodávkou i odvoz zpět do hotelu, jinak tam jel i busm , číslo si už nepamatuji. cesta trvala cca 20-30min
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Byla jsem v Algheru a okolí začátkem června, počási krásné, bylo teplo, jen voda studené, nepřohřátá cca 20stupňů. Letecky z bratislavy 2x týdně do alghera přímá linka, z letiště jezdí autobusy do města nebo i dále za pár drobných.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nadezhda Konstantinovna Krupskaya napsal(a):

Děkuji za informaci, ale řeším takový zapeklitý problém, resp. co je větší risk jestli 75 minut v Kyjevě, nebo 80 minut v IST. Je to v lednu a ještě na cestě tam....letadla bázují v Kyjevě, takže u té první varianty je ještě možnost řetězení zpoždění z předchozího letu.

my letěli z Dubajer přestup V Kyjevi hodinu , a to nam vydali v Dubaji jen letenky do Kyjevi a tam jsme si na transfer desce ( byla otevřena jen jedna!!) museli vyzvednout navazující letenky do Vídně, a vše jsme stihli, dokonce tam byly pracovníci a na lety, kde se blížil odlet volali cestující a ti šli přednostně i přes bezpečnostní kontrolu
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Petr napsal(a):

Odlet v půl 6 je v pohodě... do vídně 2 hodinky autem... na PMI v osm ráno, zpět druhej den večer... Jedna noc v hotelu a dva celý dni na mallorce... na víkend ideál...


přesně takhle jsme to absolvovali první sprvnový víkend, a bylo to super. Jen jsme měli výhodu ubytka u známé :)
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

to Radka: já bych se taky přikládala k jaru, v září bude ještě pěkné vedro a pokud tam jedete za památkama, tak nic příjemého. Já tam byla letos na velikonoce (konec března), teploty velice příjemné, přes 20 stupňů, dokonce jsme i na pláži pobyli. Cena zpáteční letenky byla 1500 kč, zakoupeny v listopadu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

voughne napsal(a):

To je reakcia na Ryan alebo to ma Wizz takto uz dlhsie ? Ani nie 2 mesiace co som letel z Tirany a sa to zbieralo na brane popripade v lietadle a zase to mame inac :D

"If you don't purchase WIZZ Priority and your hand luggage exceeds 40 x 30 x 18 cm, you must check it in at the check-in desk FREE of charge and you can collect it at the baggage belt at the arrival airport."



asi délé, protože v Athénách v březnu na leto do Katowic, dávali nálepku na kufr taky skoro všem.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, Letěla jsem z Bratislavy do E|ilatu loni v listopadu, a odlet tam bez problémů, žádné extra kontroly, prostě klasika. Každopádně na zpět se VŽDY doporučuje být v Izreali na letišti aspoň ty 3h. Zajímali je razítka v pasu ( Dubaj, Maroko..) a po pasovce mě přeřadili na bezpečnostní kontrolu důkladnější, kde mi otevřeli příriuční kufr a kus po kuse prohledávali . takže doporučuji opravdu při odletu tam výt včas.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

wilkira napsal(a):

Zdravím chcel sa opýtať ohľadom požičovne wiber rent mollorca aká je tam záloha alebo je to bez nej ,,, ďakujem 

My jsme si přes ně půjčovali auto na začátku srpna, platila jsem předem kreditkou ( debetkou), na místě nechtěli ani kartu vidět.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, já jsem byla na Seychellech letos v červnu, a odbavení na letišti trvalo zhruba 40min, celkem dlouho jsme čekali na kufry.  Pasová kontrola byla rychlá, jen si dopředu musís v letadle vyplnit vstupní formulář. A mě si pak vyhlédli při odchodu a prohledávali mi kufr celý, chtěli vidět zpáteční letenku, a rezervace k ubytování, které si i na papír opsali, takže těžko říci..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

min.měsíc jsem byla v Londýně, chtěla jsem nastoupit na Liverpool street na metro a "odpípnout" si to bezdotykovou kartou, ale nešlo to, neměli to tam povoleno, takže mi nezbývalo nic jiné než si vystát frontu u automatu a zakoupit si jízdenku tam, ale na WATERLOO to na 100% funguje, asponň loni fungovalo bezproblémů.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Katka napsal(a):

My sme tiež požičiavali cez Wiber Rental Car s plným poistením, vtedy ani nevyžadujú kreditku. No a ukázalo sa to ako dobrý nápad keďže kamarátka im ho "trochu" poškrábala (asi 3 cm široký škrabanec po celkom pravom boku, od predného kolesa až po zadné). No a keď sme im to ukázali pri odovzdávaní nám povedali, že nech sa tým netrápime, máme predsa plné poistenie :) 

Inak auto sme mali tuším Nissan Micra vo veľmi dobrom stave, malo najazdených okolo 15.000 km. Personál veľmi milý a príjemný, takže odporúčam. 


Ahoj, taky uvažuji, že si auto zapůjčíme přes WIBER, chtěla jsem se zeptat, po příletu na Vás od nich někdo čekal, nebo jak jste se přesunuli k autu??


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Eilat a okolí taky můžu doporučit, co se počasí týče,  i Dubaj doporučuji, když se sežene levná letenka, hotel, jde si tam udělat pěknpu dovolenou za rozumný peníz. Jen je tam brzy tma


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

toncek napsal(a):

OT: Oni ty letenky na Mallorcu rozdávali zdarma, že tam snad jede úplně každý? :-) 


skoro :D


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Když  jsem v UK a mám časi nazbyt jezdím do Ashfordu - je tam pěkný outlet, blízko vlakového nádraží, a ceny jsou OK.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Andrea napsal(a):


A ine trasy na Velikonoce vidis? Nie? Tak skus porozmyslat, cim to asi tak moze byt.

Představ si, že na jiné trasy jsem se nedívala, hold mě nenapadlo, že lety jsou vypsané jen do konce března. Ale, když neumíš odpovědět k věci, neodpovídej radši vůbec, dík.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tonic napsal(a):

ani velka noc 2020 ... @norbic, taketo typy si mozes strcit za klobuk :D

@nivnicanka - zatial su ceny a lety len do konca marca 2019


Díky, nenapadlo mě to. Musím počkat :)
0
Citovat Zobrazit ve vláknu