Příspěvky uživatele Afleben

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

kickass1 napsal(a):

Pro vsechny rentiery (jako jsem ja) a homosexualni prostituty (jako Padrino aka Nadyezda), kteri nevedi co s penezi, jsem obevil novy blog :) http://www.turningleftforless.com, na ktery nekdo odkazoval na FT.. Jsou tam zajimave optimalizace TP s OW + spousta clanku..

Som rád, že pribúdajú stránky aj pre nás, čo nevedia čo s peniazmi :) Pridám sem ešte jednu, čo som objavil nedávno:

https://www.premium-flights.com/.../exeurope/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tonic napsal(a):

ja dufam, ze v lete 2019 navstivim tuto vychodnu exotiku :)

Kde to je?
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja by som odporúčal Karibik. To pravda znamená, že termín by musel byť čím skôr začiatkom vášho rozsahu. Sám také niečo na leto 2019 zháňam a zatiaľ mám vo výhľade Curacao, alebo Barbados. Kde by začiatkom júla nemalo byť zlé počasie a ceny dobrého ubytovania (3-4* hotel / apartmán) by nemali byť cez 100eur/noc.

Viem, že je to čisto subjektívne. Ale pláže v Karibiku sú jediné, čo mi prídu v reálne ešte úžasnejšie, ako na fotkách cestovných kancelárií.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

muf2muf napsal(a):

Ahoj. Nenašel jsem vhodnější vlákno a nechtěl zakládat nové. Zajímá mě téma overbooked letů.

Nedávno jsem letěl segment FRA-YYC s Condorem a let byl overbooked. Postupně si na gate vyvolávali malé skupinky lidí (předpokládám podle ceny letenek vzestupně) a nabízeli let druhý den + E600,- kompenzaci. Peníze to nejsou špatné , ale my měli v Calgary navazující služby a letět jsme potřebovali. Jak to probíhá dál, když nikdo nechce přistoupit na přeložení na jiný let? Dá se aerolinkou diskutovat o výši kompenzace "Když dáte E1000,- + hotel přes noc, beru."? Případně zvyšují nabídky sami od sebe? A co když nikoho neuloví? Pak se losuje nebo vyberou násilím psažéry s nejlevnější letenkou? Hradí v takovém případě i navazující škody? (zmeškaný další let, pokuty od půjčovny aut apod.)

P.S. s Condorem už nikdy více, jejich 767 je katastrofa sardinkózního typu.

V podmienkach EU ziadna licitacia nehrozi. Ak sa nenajde dobrovolnik, tak si niekoho vyberu. A pravo EU aerolinke garantuje, ze 600€ kompenzacia je maximum. Ano, aj pre pripad overbookingu.


Myslim, ze v USA by takto lahko neobisli, tam by sa dalo vysudit viac. A preto je to tam zriedkavejsie.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Krabi? (Thajsko)

https://www.kayak.de/flights/PRG...stflight_a

Inak, pozeral  si aj ceny ubytovania v tom termíne? Lebo mne príde na Vianoce v teple už dosť neskoro. Južné Thajsko však môžem odporučiť, ideme tam aj tento rok.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tonic napsal(a):

To su maximálne rozmery, nie povinné :)

Akurat Mia sa pyta na rozmer 30x30x10, kde je jeden rozmer vacsi. 

Ja si myslim, ze toto neriesia. Ryanair ma klietku aj na tuto mensiu batozinu, ale este som nevidel, ze by bol problem s tou mensou. A Lauda je zatial k prirucakom hodne benevolentny.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

David Eiselt napsal(a):

Nahodí někdo tip na zajímavý routing za těch max 90 tisíc Aviosů? :) https://www.iberia.com/es/offer/...ith-avios/

Dokáži přihodit ještě nějakých 36 tisíc z BAEC. Samozřejmě jen C/F. Mě web IB banuje po 3 vyhledáváních, takže si moc představu neudělám a s tímhle programem a cenami bonusovek zkušenosti nemám.

Web Iberie ukazuje len lety IB plus BA, možno ešte nejaké AA. Tie ostatné len po telefóne. Lety IB v biznis triede majú nízke poplatky. Takže Južná a Stredná Amerika sa dosť opatí a majú aj dostupnosť.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Daniel Reichel napsal(a):


Byl zrušený vlivem počasí a to asi hodinu po plánovaném odletu. Snad pustí žilou:)

Ak to zrušili kvôli počasiu, tak nárok na kompenzáciu určite nie je. Alebo máš dojem, že dopravca môže ovplyvniť počasie?
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

David Eiselt napsal(a):

Co Kanáry? Ty řeší relativně levnou dopravu a není problém si kdykoliv odskočit domů. Otázkou pro mě je, jaký problém vzniká s autoimunitou? Takže si nejsem jist s tou Asií.

Presne. Však ubytovanie nemusí byť priamo na pláži. A nastavaného je tam toho habadej, takže prenájom bytu na 6 mesiacov by nemal byť extra problém.


Tiež juh Španielska, tam je tiež voľných bytov habadej.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lacné, alebo cenovo prijateľnejšie letenky fungujú inak, ako si predstavuješ. Ak máš pevný termín a to ešte termín z tých najdrahších (červenec + sobota), kupovať chceš ani nie dva mesiace pred, tak zober to, čo sa ti ukazuje. Pravdepodobnosť, že s takto špecifickými podmienkami sa dostaneš nižšie, je len o nejakej náhode. Ak chceš skutočne cestovať, tak spoliehať sa na náhodu nie je zrovna rozumné. Podľa mňa.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ak poletis aj opacnym smerom (AKL-DOH), tak to bude aj hodne cez 17 hodin. :)

Letel som v lehatkovej casti, ale ak tam stale lieta ta 777LR, tak aj v economy by sa to malo dat prezit. A vyhoda je, ze dalsie tvoje lety budu uz len kratsie :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Problém pri týchto krátkych prestupoch v USA, kde musíš prejsť nielen imigračným (to by ešte nebol problém), ale preniesť si colným aj odbavenú batožinu,


tak problém je práve s tou batožinou.


Ty to môžeš stihnúť, batožina nemusí. Takže do príručnej si treba dať niečo na 1-2 dni v cieľovej distinácii. Ale ak sa nedohovoríš po anglicky, tak môže byť problém si v cieľovej destinácii vybaviť tú nedodanú batožinu. Teda najprv získať informáciu, že batožina skutočne nedorazila s tebou v lietadle, potom nájsť príslušnú kanceláriu, kde spíšeš záznam o nedodaní, uvedieš adresu, kam ti ju majú doručiť.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ako tu už bolo napísané: Langkawi, Borneo


Ja by som pridal Brunei. Dá sa tam preletieť z KUL, alebo tiež po zemi z Malajzskej časti Bornea. Zaujímavý ropný miništátik.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kilecko napsal(a):

Trosku mi unika pointa asi... co je na tom "dementne"?

Nuž, možno to je tým, že som nikdy nemal all inclusive. Ale ja som si to predstavoval tak, že si zaplatíš v nejakom rezorte full stravu. A potom ju nečerpáš, pretože chodíš na výlety. Ale OK, nemusím všetko chápať :)
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kúpiť si All inclusive a potom chodiť na výlety. Že ma toto ešte nenapadlo :)



allin.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Však ja nič, podľa mňa to tak má byť. Len je zaujímavé sledovať, ako sa to vyvíja. Tú spústu zubných ambulancií (určených pre Rakúšanov, ale aj Nemcov) som si v Mošoni všimol v dobe, keď sa u nás po prijatí eura výrazne zvýšili ceny a aspoň pol roka sme nakupovali výhradne tam.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ty Brďo, že k zubárovi na Ukrajinu :)

Inak samozrejme gratulujem k rozhodnutiu uzatvoriť partnerské sociálne poistenie :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letím s Iberiou trasu MAD-SCL-MAD.

Prišiel mi mail s ponukou na upgrade spiatočného segmentu SCL-MAD do biznis za 376 eur.

Odpísal som, že mám záujem. V správe rezervácie som našiel možnosť "bidovať" upgrade za podobnú sumu (tam to bolo v librách). Tiež som si to aktivoval.


Má niekto s Iberiou podobnú skúsenosť? Ako to dopadlo?

Viem, že podobné ponuky dáva napr. aj Finair. Kto využil, koľko pýtali za let podobnej dĺžky (10+ hodín)?

Prípadne koľko pýtajú u iných aeroliniek?


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Bolo to veľmi, veľmi dávno, keď ma angažovaní Európania presviedčali, že euro je super, pretože netreba meniť peniaze. Ja som vtedy povedal, že na Slovensku už máme platobné karty a tak nás miestna mena nezaujíma. A celkom sa čudujem, že do Česka sa táto pre nás už bežná vec nedostala a cestovatelia znáňajú dosť exotické peniaze :)


libry.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Petr Juchelka napsal(a):

Na Hotels.com běžně rezervuji přes jejich mobilní aplikaci . České karty bez problémů. 

Ani s kartami od slovenských bánk nikdy žiadne problémy.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tomasvlasak napsal(a):

máte už někdo probydlenou tu noc zdarma z věrnostního programu?

Mám skúsenosť. Noc zdarma je zľava na objednávku vo výške priemernej ceny z tých 10 odbývaných. T.j. nie je to jedna noc. Je to finančná suma.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kopírujeme, recyklujeme ... :)

https://travelhacker.blog/tieto-...e-letenky/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Čo sa týka schopnosti predať cestovateľské služby za astronomickú cenu, v tomto je podľa mňa úplne TOP slovenská cestovka BUBO. Ešte dávno pradávno sme s nimi boli v Mjanmarsku. Chytil som sa na bullshit, že tam sa individuálne nedá. Potom sme pristáli v Rangúne na letisku, vystúpili sme a čo nevidím: plno batôžkárov si veselo vykračuje, berú si miestne taxi ....


Teraz po rokoch som sa nejakou náhodou dostal na ich stránku k "super" ponuke:

Zájazd do Ria: 5 nocí v hoteli s letenkou v economy za úžasných 1953,- eur. Teda oni to majú rozpísané na 1390 zájazd plus 563 letiskové poplatky :) Ceny sú pre jednu osobu.

https://bubo.sk/poznavacie-zajaz...iro-zajazd


Tak sa nečudujme, že niekto si zaplatí za travelhack workshop hoci aj stovku a potom s prehľadom ušetrí tisícku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mám s tým skúsenosti (nielen) u spoločnosti British Airways. Na check-ine na spiatočnej ceste žiadam poslať batožinu len do Londýna. BA s tým problém nikdy nemali. Ale v tvojom prípade budeš na spiatočnú cestu nastupovať na Havaji, a to buď do lietadla American Airlines, alebo Alaska. No a títo problém môžu mať (tiež osobná skúsenosť). Vtedy máš šancu požiadať o "skrátenie" letu len do Londýna ešte aj na letisku v Los Angeles. Ak tam máš dosť času a ak je let LAX-LHR operovaný spoločnosťou BA.

Zrhunuté: BA s tým problém nemajú, ale ich partneri môžu mať.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

re5pect napsal(a):

Ja bral Kyjev na 3 noci... ani jsem ten kupon cely nevycerpal, takze jsem platil 0, slovy nula. Ubytko ze strany hostitele schvaleno. Zacinam tomu verit.-)

Mne tiež prišlo potvrdenie od hostiteľa na rezerváciu za nula peňazí. Môj prvý pokus s airbnb (samozrejme hlavne kvôli tomu kupónu).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu