Příspěvky uživatele Adam

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

JJ..dvakrát z Vídně - Seychely a JAR. Nová 787, místa na nohy dost, servis průměrný, pěkné usměvavé letušky :) Určitě můžu doporučit..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, nemá někdo zkušenost s letem na Kubu s nedávnou akcí od AirCanada? Má od nich i z českého zastoupení potvrzeno, že turistickou kartu dávají zdarma v letadle z Toronta do Havany (poplatek je již započítán v ceně letenky). Jen také člověk přemýšlí nad nejistotou v Mnichově, aby to nehrotili na checkinu. Díky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

možná by stálo za to napsat odkud :) po Labi třeba z Kolína by to mohl být problém :)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

4) Jen doplním, že největší zloději v Thajsku jsou opice :). Na ty bacha, ty tě oberou o batoh i když ho máš za zády :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mato napsal(a):

zafungoval niekomu cashback u ubytka, kde sa platilo na mieste? prave som bookol Baku za $85, plati sa v AZN lokalne, card not required .. tak neviem.

JJ ..v Bosně za 81$, placeno cash .. vyplaceno do 14 dnů.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Asterix napsal(a):

Ohledně letu s Flydubai, když budu brát sebou repelenty, tak přepokládám že 100ml off do kabinového je v pohodě, ale můžu mít několik repelentů ve spreji ( Pradátor 150 ml) sebou v odbaveném zavazadle? někde píší že jo, někde že ne. Mám taky sebou dva velké Raidy 400 ml. Nebude s tím mít někdo problémy?

Pozor, v Praze repelenty z příručáku vyhazují!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Už se to bude asi opakovat, ale náš výlet po Bosně:

pátek 23.6. - let plný, 15 min čekaní na pasovku, auto od guma X, vše na pohodu. Přejezd do Sarajeva cca 2,5h (po cestě market Bingo - ceny a výběr jako u nás) a ochutnávka berana v chatrči u cesty nad obcí Olovo. V Sarajevu návštěva válečného tunelu (10BAM, parking 2BAM), poté přejezd na olympijskou bobovou dráhu (žádný vstup, parking zdarma). Navečer centrum a Baščarija (spousta barů a žrádelen).

sobota 24.6. - přejezd do Konjic a celodenní rafting úžasným údolím řeky Něretvy. 35euro vč. snídaně a grilování po cestě. Doporučuju, klidně i s dětma ..je to spíš o krajině než o raftingu. Po 17h přejezd parádní krajinou do Mostaru. Prohlídka centra a ochutnávání místního pivka Sarajevsko do pozdních hodin.

neděle 25.6. - výjezd na vyhlídku (kříž nad Mostarem) a poté přejezd na vodopády Kravica (vstup 6BAM, 2BAM parking) .. je to moc pěkné, koupačka .. ale opravdu hodně lidí. Ve 14h přejezd do Blagaj Tekia (ten den volný vstup), kousek od Mostaru, myslím, že stojí za návštěvu. Poté už cesta do Tuzly a ráno odlet.

Bosnu doporučuju, vše super ... :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Čekali jsme cca 4 hodky .. autobusák nic moc, ale dá se .. dost míst na sezení a jeden stánek s jídlem a pitím. Vyrazil jsem i do města, ale všude v centru večer úplně mrtvo a vše zavřené :(.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu
qitecko napsal(a):

Zdravím chci se zeptat plánujeme poprvé letět z Katowic a zvažovala jsem využít hlídané P3 má to tam cenu? nebo stačí bohatě využít P2 s tou 90% slevou? velice nerada bych se vrátila a auto nenašla :)

Parkoviště P2 je oplocené a se vstupní bránou. Krádeže celého auta bych se nebál :). Potvrzuju opět, že stačilo říct u odjezdu "česká registrace". Cena za 4 dny =4zl.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mám za to, že je to až při platbě (na poslední straně) u údajů ke kartě smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vzal bych klidně tu akci z Budapeště za 388e a doporučil bych ostrovy na východní straně .. Perhentian Islands .. případně Redang nebo Tioman (opravdu neskutečné pláže). Po týdnu pohody a úžasnýho šnorchlování můžete nakombinovat s chozením po Cameron Highlands nebo navštívit deštný prales Taman Negara smiley . Můžu dát kontakt na celodenní úžasnou návštěvu sloní záchranné stanice "u" Kuala Lumpur. Velmi zajímavá zkušenost vyzkoušet si pozici ošetřovatele. Nevím kolik máte času .. my přelétali i na Borneo ...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Už to tu sice kopíruju, ale my měli tento itinerář:
1 až 2 Den Praha → Bangkok
2 den Bangkok → Krabi ( Ao Nang ) přesun zdarma na letiště Don Mueng, přelet airasia do Krabi.
2 až 5 den Krabi ( Phranang beach, výlet 4 ostrovy ). Spali jsem na Ao Nang kvůli zabave a výběru jídla, 1 den strávili v oblasti Railey, 2 den vybrali výlet po 4 ostrovech. Tady je třeba možnost NP Khao Sok.
5 den Krabi → Phi Phi ranní přesun lodí cca 2h.
5 až 8 den Phi Phi - spali jsme na long beach, která je krásná a je tam minimum lidí, také se dá dojít 15 min přes kopec na pláž kde jsme byli sami. povinný výlet na Maya bay - domluvte se a vyražte v 7h ráno. Večer do centra k přístavu, ale to je masakr, mraky lidí a již nikde více smiley
8 den Phi Phi → Lanta ranní přesun na Lantu cca 2h ..
8 až 13 den Lanta - Lanta je jiná, líná, doporučuju bydlet na jihu, půjčit skutr .. hledat si pláže, maják apod. Vybrat výlety .. 4 ostrovy nebo Ko Rok.
13 den Lanta → Ko Lipe přesun lodí cca 6h
13 až 15 den Ko Lipe ( výlety na Ko Adang a okolní ostrovy ) - bydleli jsme na Lipe .. hodně lidí, ale večer výběr zábavy jídla apod. 2 noci stačí .. celý den jsme byli na vedlejším ostrově Adang .. úžasné pláže, jste tam skoro sami.
15 den Ko Lipe → Ko Tarutao ranní přesun ..cca 2h
15 až 18 den Ko Tarutao - NP .. já z toho byl nadšený, příroda, na pláži jste sami, pěkné ubytko .. věznice u které se točil Survivor S5, výlet na kajaky, spravují to rangery .. parada.
18 den Ko Tarutao → Bangkok přesun přes Bak Baru do trangu a přelet s airasia do Bangoku.
18 až 21 den Bangkok: Královský palác, chrámi, čínská čtvrť, nákupy apod.
21 den Bangkok → Praha

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, nikam nevolej a ničeho se neboj. Z různých reakcí vyplinulo, že tuto hlášku tam mají všichni a zřejmě to způsobuje pouze to, že nejde udělat online checkin. Spousta lidí už to proletěla, uteklo dost času, teď už to nezruší smiley Spíše bych uvítal nějaké info o servisu a kvalitě ethiopian airlines, či nějaký tipy jak strávit celý den v Addis Abeba? celodenní výlet s řidičem do okolí?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Prodloužený víkend Pardubice - Užhorod vše v pohodě a načas. Milé mladé ukrajinky v autobusech smiley Občerstvení zdarma. Jen holt na hranicích 1,5h a 2,5h smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V tomto případě bohužel transitní vízum nedostaneš. Musí se vždy jednat o přílet z a odlet do jiné země (např. Praha - Šanghaj - Vietnam). Ty letíš ze Šanghaje do jiného Čínského města a tím pádem nárok není. Problém je dokonce i palivový stop. Takže jedině vyřídit víza v Praze na Čínské ambasádě.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přejezd mezi terminály není zdarma. Platí se 2 nebo 3 ringity. Takže člověk musí ještě vybrat nebo vyměnit. Kdyby někdo chtěl, tak mi zbylo cca 120 ringitů. smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, zůstalo mi 123 malajských ringgitů, třeba někdo využije na cestu do města či rychlý přestup v KL. Nabízím je za 700Kč (kurz se motá kolem 6Kč za 1MYR). Osobní předání v Pardubicích či sobotu 18.6 v Praze. Případně za známku pošlu poštou. Více do zpráv.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Doporučuju The Reef chalet a Mamas chalet. Blízko na úžasnou pláž, výběr z 5 restaurací, klídek. Doporučuju výlet na Redang Island a Turtle beach. Naopak bych já nebydlel na Coral beach nebo Long beach na Kecilu. (odpadky, hluk, proste party místo, což ale při ceně 55Kč za 0,3 pivka nedává moc smysl smiley ).

http://thereefperhentian.com/sviewFan.html .. za cca 750Kč noc a http://www.mamaschalet.com.my/index.php ... -and-meals .. byl za 600Kč standart fan.

Problém je že lze platit pouze deposit na jejich účet, já je ukecal v reef na rezervaci bez depositu a mamas řešil na místě. Jinak zkus agodu a booking .. dalo se najít něco kolem 1200/noc (The Barat nebo Coral view island resort, ty jsou vedle zmíněných ubytování).
Ceny: pivo 9myr, večeře 9 až 20myr, ovocný shake 7myr, voda 1,5l 2myr, snídaně – palačinka 6, vajíčka 6 apod.
Kurz je cca 6Kč za 1Myr. Veškerou dopravu z letiště až na místo domluvíte v klidu na místě. 70Myr jednosměrné taxi do přístavu, 70Myr zpáteční loď.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já bych asi nebyl tak přísnej .. provedl jsem přes agodu asi 15 rezervací (Filipíny, Thajsko, SAE apod.) a vždy vše bez problémů. Ono s každým vyhledávačem či prodejcem se občas stane nějaká nepříjemnost.

Jak to nakonec dopadlo? Spali jste venku nebo našli další ubytko hned vedle? smiley
Psal si poté na agodu co se stalo a jak se k tomu postavili?

Vím, že je to otrava a vždy to nejde, ale já když mám ubytko dopředu do zemí jako např. Filipíny, napíšu do hotelu krátký mail zda je rezervace ok, ale to už je samozřejmě na každým. Chápu, že člověk platí za službu a chce aby fungovala ..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, finále světového poháru je 2.10, takže nová sezóna začne myslím klasicky kolem 8 až 10.10. My byli v začátkem listopadu 2015 na rangers a devils. Předprodej na devils začal počátkem září, na rangers cca v půlce září. Vše jsem kupoval přes ticketmaster, kreditkou od RB jako e-ticket a na stadionu ukázal na mobilu QR kód. Rangers za 85doláčů a devils 54. Oboje prostředek horního patra, vidět je parádně. Madison square garden je pro tu atmosferu úžasná a ja si plnil děcký sen smiley. Lístky se většinou dají sehnat na místě, ale zrovna na rangers je často vyprodáno a já bych to koupil dopředu.
Na ticketmaster si pak nastavíš hlídače toho zápasu a přijde ti mail, když se lístky začnou prodávat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A co zakoupit SJ4000 nebo SJ5000 přes aliexpres či podobný prodejce? Cena kolem 2000. Já jsem zatím takhle spokojenej a kvalita je dobrá. Pouze vybírat dobrého prodejce.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já jsem v Indonésii nebyl, proto se vyjádřím jen k Thajsku. Volili jsme kombinaci koupání, přírody a kultury. Jídlo si užijete v celém Thajsku. Proto volba jihozápadní části. Přelom únor, březen bylo počasí v této oblasti super ( pršelo jeden den ), ale to už je na každém .. cestovat se dá celý rok, jen minimalizujete to malé riziko, že se trefíte do toho jednoho týdne v roce kdy prší třeba více dní v kuse, může to komplikovat lodní dopravu apod. Letěli jsem aeroflotem do Bangkoku : 1 až 2 Den Praha → Bangkok
2 den Bangkok → Krabi ( Ao Nang ) přesun zdarma na letiště Don Mueng, přelet airasia do Krabi.
2 až 5 den Krabi ( Phranang beach, výlet 4 ostrovy ). Spali jsem na Ao Nang kvůli zabave a výběru jídla, 1 den strávili v oblasti Railey, 2 den vybrali výlet po 4 ostrovech. Tady je třeba možnost NP Khao Sok.
5 den Krabi → Phi Phi ranní přesun lodí cca 2h.
5 až 8 den Phi Phi - spali jsme na long beach, která je krásná a je tam minimum lidí, také se dá dojít 15 min přes kopec na pláž kde jsme byli sami. povinný výlet na Maya bay - domluvte se a vyražte v 7h ráno. Večer do centra k přístavu, ale to je masakr, mraky lidí a již nikde více smiley
8 den Phi Phi → Lanta ranní přesun na Lantu cca 2h ..
8 až 13 den Lanta - Lanta je jiná, líná, doporučuju bydlet na jihu, půjčit skutr .. hledat si pláže, maják apod. Vybrat výlety .. 4 ostrovy nebo Ko Rok.
13 den Lanta → Ko Lipe přesun lodí cca 6h
13 až 15 den Ko Lipe ( výlety na Ko Adang a okolní ostrovy ) - bydleli jsme na Lipe .. hodně lidí, ale večer výběr zábavy jídla apod. 2 noci stačí .. celý den jsme byli na vedlejším ostrově Adang .. úžasné pláže, jste tam skoro sami.
15 den Ko Lipe → Ko Tarutao ranní přesun ..cca 2h
15 až 18 den Ko Tarutao - NP .. já z toho byl nadšený, příroda, na pláži jste sami, pěkné ubytko .. věznice u které se točil Survivor S5, výlet na kajaky, spravují to rangery .. parada.
18 den Ko Tarutao → Bangkok přesun přes Bak Baru do trangu a přelet s airasia do Bangoku.
18 až 21 den Bangkok: Královský palác, chrámi, čínská čtvrť, nákupy apod.
21 den Bangkok → Praha
Byli jsme zdraví, vše vyšlo .. na jídlo a ovoce vzpomínám skoro každý den smiley .. pokud začínáte, za mě Thajsko určitě doporučuju.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, obecně se doporučuje Thajsko jako 1. destinace pro začínající cestovatele. My to tak také udělali a určitě nelitujeme. Je opravdu "jednoduche" na dopravu, výlety, ubytování apod. Můžu poslat itinerář nebo poradit .. byli jsme v roce 2013 jihozápadní část ( Krabi - Phi Phi - Lanta - Ko Lipe - Tarutao ) + Bangkok.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V přístavu stojí spousty naháněčů jak na ubytko, tak na odvoz. Možná bych si vybral nějaké možnosti dopředu a pak si tam nechal zavolat od řidiče. Nejlevnější je určitě půjčit skůtr a jet a vybrat si sám. Ale pokud máš málo času tak bych se možná trochu připravil. Je škoda ztrácet čas kuli 200kč smiley.
My měli větší bagly, tak jsme se nechali za 500bth odvest do Top view Bungalows. ( 800bth noc za pěkný bungalow v přírodě, únor 2013 ). Je to sice na kopci, ale večer si člověk lehl do takové kóje na útesu a při večeři a pochlastávání koukal z restaurace na úžasný západy slunce. Pod kopcem byl 7eleven, prodej benzínu a skůtr půjčoval hotel za 250bth.
Doporučuju zajet k majáku na jihu a pláže jsou určitě také hezčí na jihu. Dali jsme i masovější výlet na ostrovy se šnorchlováním ( Ko Ngai apod. ), ale stálo to zato. Myslím, že 700bth.
Na východním pobřeží nebyla špatná projížďka na kajaku v mangrovech.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

1) Kauai, Havajské ostrovy : úžasný "zelený" ostrov s neskutečnou rozmanitou přírodou, krásnými plážemi, parádními treky a dech beroucím NaPali cost. No a když si to dáte z helikoptéry, tak není co řešit smiley

2) Palawan, Filipíny: divoký hornatý ostrov pokrytý džunglí, nádherné písčité pláže, milí lidé a záruka spousty zážitků každý den.

3 ) Ko Tarutao, Thajsko: 5. největší thajský ostrov ležící v národním parku. Bez lidí, divoká příroda, možnost treků, výletů na kayaku, parádního koupání .. taková autentická atmosféra.

4) San Francisco, Usa - měl jsem na něj jen půl dne. Ale město má super atmosféru a spoustu zajímavostí, takže to musím napravit. smiley

5) Olympijská atmosféra - měl jsem možnost v Aténách a v Turíně, ale každý kdo sleduje sport by to měl zažít. Ten mix fanoušků z celého světa zaujme každého .. od brazilek až po slovenky smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu