Příspěvky uživatele Michaela _8

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

ještě doplním že na té cestě zpět jsem měla taky něco přes hodinu přestup, a jak už jsem se na tu buzeraci pomalu klepala a nachystala si vše aby mi to nemuseli zase do mrtě šacovat a stihla další let, tak jsem byla nakonec nádherně do 30 min u dalšího gatu. 

Když na cestě tam budeš mít tolik času, tak si o tom prapodivném letišti uděláš  obrázek a mapu v hlavě, to už pak bude odsýpat, no stres :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, ano a byl to dost opruz. 4x mi vraceli batoh na rentgenu, prochází to fakt že detailně. Všechno otevírají, vyndavají baterky, koumají to atd. Byla jsem tam tak na hodinu, v noci.

Takže ideálně předvyndat baterky a mít to nachystané. Měla jsem někde v batohu hozený takový skládací pidi nožík se šrubovákem ve tvaru klíče, právě kvůli rentgenu aby nešel poznat od normálního klíče. 

Už jsem se viděla v čínské base, protože pořád mi důrazně opakovali, ať okamžitě najdu ten osamocený klíč :D

Cestou zpět už jsem se líp připravila a prošla jsem relativně rychle a bez problému. 

Další opruz je ten přestupní terminál v PEK, je tam kosa a nic tam není. Jakože vůbec nic. Krom značkových hadroobchodů a Costa coffee + KFC které má pár jídel.

 

Jinak ale Duty free mi nechali

4
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, asi docela dementní dotaz, ale ohledně toho osobního predmetu co je zdarma k prirucaku,, je v pohodě taska přes rameno kde je kromě notebooku i pár serepeticek jako je powerbanka, gopro, disky, kabelkove blbosti, atd? Nebo to nikdo neřeší že ta brašna je vlastně mix osobních předmětů?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak to je teda výhodná cena :D

Každopádně MC GOLD změnila platnost do konce roku, a podle borca můžu výhody využívat až do té doby. Takže aktivaci VISA karty odkládám, a asi se i poohlédnu po jiném účtu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

ahojte, zkoušeli jste prosím někdo ve Vídni vstup s tou novou RB VISA GOLD kartou? 

Jako už mi přišla tato nová karta domů, ale ještě ji nemám aktivovanou, MC GOLD od Equa mám platnou az do r. 2026. Dá se na ni ještě jít do Vienna lounge gratis?

Dnes jsem psala na RB chat, jestli i s tou novou RB VISA GOLD je vstup zdarma do salonků, a dostalo se mi odpovědi:

"Vstup zdarma máte do letištních salonků FastTrack na Terminálu 2 na Letišti Václava Havla v Praze, do salonků ve Vídni jsou zvýhodněné vstupy."

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky moc za tip, v Zipolite jsem byla předloni, akorát jsem nějak tehdy zazdila info, že to je ráj naháčů všeho druhu, tak mi trochu hořely oči :D

Každopádně to místo je topka, přijela jsem tam v noci, a když jsem ráno otevřela okno v té chatrči na útesu na konci pláže, tak jsem se myslím i z té krásy rozbrečela :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte,

neměl byste prosím někdo nějaký konkrétní tip na místo, kde by se dalo v prosinci trochu zašít?
Hledám něco podobného jako je např. Amed na Bali. 

Levnější místo s přátelskou atmosférou, kde se dá bydlet na pláži bez resortů, není příliš turistické, ale i trocha nějaké té civilizace (internet na práci, pochutiny, večer menší live music..) - taková ta nomádovina.

Kde se vám líbilo?
Díky moc za tipy :)

0
Zobrazit ve vláknu

Tu velikost sáčku mi řešili asi jen jednou v Londýně, tak jsem to musela povyhazovat, a už už se mi tam všechno vešlo, ale nešlo to uplně zavřít, a ten nekompromisní pantáta mi řekl že to musí být uplně zavřené, tak jsem ten igelit před jeho zrakem prostě nasilu roztáhla, aby to šlo zacvaknout. Komedie.

Od té doby když toho mám víc, tak to náhodně rozeseju po batohu a nikdy si nikdo ničeho nevšiml

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Napoprvé a s dětma bych si já osobně 55 min asi netroufla, my tam měli dlouhý přestup, ale to letiště je velké. Zábava na 6h se tam najde, je tam plno různých koutků a sedaček, zevlítek. Obecně dost pohodlné letiště.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

všechno by to mělo být na webu letiště:

Viennaairport - Lounges / Salóniky – exkluzívny servis

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ty masové kulky s mrkví byly božííí, měla jsem je ve Vienna lounge, mňam

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

ahojte, zítra letím jen s mini příručním, prošli jste někdo se 2 kusy - např malý batůžek a plátěná taška, které by se dohromady vešly do rozměrů těch 40x30x20?

Jako mohla bych to dát přinejhorším pak do igelitky aby to byl 1 kus :D

Nebo fakt dělají problém že i když obsah splní objem, tak jeden kus je jeden kus a přes to nejede vlak? 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Libor_S napsal(a):

To jsem psal k těm zmíněným 51 MXN. Ne každý ví, že TUA je letištní poplatek, který Volaris do inzerované ceny nepočítá. Na můj let zase vycházela o dost líp Viva.

jaj, jasné, dík za doplnění :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Libor_S napsal(a):

Volaris uvádí ceny bez letištního poplatku, který se ale zaplatit musí.

Vždyť jsem to psala, s TUA za 520, což pořád vycházelo o dost líp než Viva 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Co se týče těch letů, tak jsem pár dní zpět letěla právě s Volarisem Huatulco - CDMX, měli tam na celý měsíc za 51MXN, a to klidně i den předem. S TUA jsem za segment dala 520MXN a to jsem kupovala den předtím. Navíc jsem 250 dostala ještě zpět, protože 2h zpoždění. Sice do kreditu který už nikdy neuvidím, ale co už. Takže za mě Volaris cajk.

S ADO jsem jela z CDMX do Oaxaca city a pak do Pochutly, taky docela štreky, a dokonce jsem si dobrovolně vzala místo u wc, které ani nesmrdělo a bylo čisté celou dobu. Asi štěstí začátečníka :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kolik vám teď dávají bankomaty poplatek za výběr? U Santanderu si vzali 63MXN, u City 58 a HSBC chce 80. To už je docela darda, který vám vychází nejlíp?

Jinak teď jsem se šla na busaku ADO zeptat na lístek, a byl asi o 60MXN dražší než na netu, a i paní mi řekla že to je lepší koupit tam. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michaela _8 napsal(a):

[citace="MIGUELAS "

K SIM kartám, kupoval jsem přímo na letišti v Mexico City v obchodě 7/11 Telcel (nejlepší pokrytí a jako jediný funguje na Holboxu, i když tam nespolehlivě a většinou bez dat takže na home Office to není) za 29 peso a data plán na měsíc 4.5GB a WhatsApp zdarma za 200 peso, celkem tedy 229, po vložení okamžitě fungovala, právně z ní píšu.

 

Ahoj, diky za info, právě jsem ji taky koupila v CDMX 🙂 ale za ty 200 není 4,5GB dat, to je jen 4,5G síť. To máš asi ten tarif SIN LIMITE 200 a tam jsou 3GB. 

[/citace]

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Danny.709 napsal(a):

O zakoupení jízdenek u ADO jsem se snažil 4,5 hodiny a bez úspěchu. Stejně jsem je pak musel kupovat na přepážce. Už tou dobou se rozcházely zdroje (některé tvrdily že to jde, jiné že ne). Možná má MIGUELAS kartu jiné banky nebo vychytávku pro instalaci aplikace.

Nevím, já to platila z ČR Revolutkou přes PC, šlo to jako každá jiná platba

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jinak se ke mě dostalo, že na busy ADO jdou koupit jízdenky online jen mexickou kartou, já to včera zkusila s Revolutkou a normálně mi to šlo. Tak třeba se to někomu bude hodit.

Byli jste někdo v Zipolite? Jsem až později po booknutí ubytka zjistila, že to je dosti hipísácká LGBT nuda pláž, dá se to nebo už je to na vypálení očí? Zase všechno vidět nepotřebuju :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

MIGUELAS napsal(a):

Běžně se na letišti v Mex. City dá vybrat na českou kartu, poplatek (výběr 3000 peso, zaúčtováno Cz bankou cca 1.09) cca 35Kc. Bankomatů je tam hodně. Nebo se dají vyměnit dolary za peso, směnáren je tam alespoň 30, s podobnými kurzy, nejvíce dávají za 100$ bankovky, v kurzu 19.50-19.80 (30.1.2022). Rovněž mění eura (kurz kolem 22) a taky kanadské $. Je to jedno z mála letišť na světě, kde je výhodné měnit peníze, potom ve městech obecně směnáren moc není a kurz může být horší (třeba Valladolid, Merida max 19.50 a spíše i méně). Jinak platba kartou Oxxo/Chedraui bez problémů, ale nemají to bezkontaktně, je třeba vložit kartu do terminálu.

super díky moc za info :) ty bakomaty ti dávaly jaké nominální hodnoty bankovek např u toho Santanderu, když jsi vybíral to maximum najednou? 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

och super, tak to teda na USD kašlu, nebo vezmu něco málo pro jistotu, a na normální žití vyberu MXN v bankomatu v Mexico City. Jen ještě dotaz, když vyberu větší částku, dají se nastavit bankovky které chci? Ne že mi to vyflusne bankovky 500+ které mi pak nikdo nevezme

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte,

prosím prosím, kdo jste byli nedávno v MX, jeli jste s USD a měnili ve směnárně nebo jste si vybrali MXN v bankomatu na letišti? Někde jsem četla že bývá problém s kartama..? Dá se na letišti v pohodě vybrat MXN?

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Vlastimil B.

Jojo taky jsem zvědavá co ta Raif. Ale psali v mailu tehdy že karty a všechno zůstává pro klienty stejné. Tak by mohlo zatím i toto. 

A jak se vlastně prokazuje do těch salonků? Člověk jen ukáže kartu slečně nebo se to ona nebo ty pípne o nějaký terminál? Každá banka to teda asi může mít zanesené v systému po svém 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte, bylo tady zmíněno, že ve Vídni pouští s obyč MC GOLD od Equa. Na webu mastercard je ale info že vstupy na karty MC GOLD jsou za poplatek. Tak jsem napsala do Equa, a jsem příjemně potěšena a zároveň nasraná že tu kartu mám roky, a nikdy nevyužila salonek 😅

ODPOVĚĎ EQUA BANK:
S kartou Debit Mastercard GOLD můžete čerpat všechny výhody benefitního programu Mastercard, včetně vstupu do salonku na Letišti Václava Havla v Praze (Mastercard Lounge – Terminál 1), do salonků AIR Lounge & JET Lounge & SKY Lounge na letišti ve Vídni a do Caproni Lounge na letišti v Bratislavě  zdarma .

Tento benefit jsme zajistili pro naše klienty, kteří jsou držiteli Zlaté platební karty od Equa bank, informaci o vstupu zdarma na stránkách  www.mastercard.cz/premium od Mastercard nenajdete. Uvedené stránky jsou určeny pro klienty všech bank.

Pevně věříme, že Vás tento benefit potěšil. Při vstupu do salónku stačí předložit Vaši prémiovou kartu Mastercard a boarding pass.

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, dnes jsem dojela Vídeň-Barcelona-Vídeň. 

V sobotu v noci jsem jela SK-AT hranice, vojákovi jsem ukázala boarding pass že jedu na letiště, v pohodě mě pustil, pak jsem si všimla že tam nešel vidět ani datum..

Ve Vídni v 5 ráno mrtě lidí, kdybych neměla fast track, tak to asi za půl hodiny nedám. 

Nikdo žádné dokumenty nekontroloval, jen Boarding pass. V Barceloně akorát chtěli QR kód jejich formuláře. Za celou dovolenku jsem ani jednou nemusela vytáhnout Covid pass.

Cesta zpět taky pohoda, ve Vídni tranzit, na SK-AT v Bergu nikdo, takže pohoda lahoda.

 

Jen by mě zajímala jedna věc.. měla jsem v Ryanair checkinu i španělském formuláři nahraný certifikát o prodělání covidu. To jim nějaký systém automaticky zčekne při tom nahrávání, že ten formulář je vůbec platný? Nebo tam člověk může nahrát i fotky z dovolené..? :D Když se pak pípne BP při nástupu do letadla, personál to nějak upozorní že tam nemáte nahraný certifikát a bude to chtít ukázat ručně zvlášť? Nejak mi není jasné jak tohle funguje. Že prostě po mně nikdo nic nikde nechtěl..

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu