Příspěvky uživatele tonic

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

 Internet je dnes plný obsahu, který vznikl jen kvůli viditelnosti na sítích.

Zial to uplne vidiet, ze uz je velmi vela AI generovaneho travel obsahu. Dokola tie iste veci.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

nerobit si z toho tazku hlavu, mne tu tiez pravidelne nakladaju ze davam iba linky :D aspon keby som z tych blogov nieco mal, zatial cista strata za hosting a domenu. Reklamy tam nechcem mat.

6
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím vospolok. Po divokej Káhire sme zmiernili tempo a dovolím si sem hodiť link na krátky roadtrip na severozápad Rumunska. Verím, že niektorí z vás tu boli dávno za mladých čias, peši z Československa alebo minimálne rýchlikom z Jasine, keď nebol internet, možno ani naťahaná elektrina a na hradoch ešte strašilo a pastieri spomínali s láskou na časy kráľovstva. No ale my sme teda zobrali na auto , na poslednú chvíľu bookli ubytko a vydali sa na cestu.

https://tonicove.sk/takmer-jarny...-rumunska/

 

Náklady:

Nafta - okolo 200 eur
Ubytovanie - 30 az 47 eur za noc/izba/apartmán
Vstup Turda/Korvin - 10 eur dospely
DruRelax - 8 eur tri hodiny
kava v Randevu - 70 centov
madarska dialnicna 10 dni - 17 eur
rumunska cestna znamka - 3 eura

5
Zobrazit ve vláknu

tak je mozne, ze jedneho/dvoch booknete za tu nizsiu cenu a zvysok o 500czk viac. kludne do toho chodte, kupte 3x solo alebo 2+1 ak bude pri dvoch cena stale nizsia

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

No miestami to tu vyznieva ako keby spomínali československí legionári na návrat z Vostoku:)

8
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja rád aj užívam aj honím sem-tam :) pekný spomienkový optimizmus sa tu rozvinul. Holt, byť zamestnancom železníc v 90. rokoch bola výhra v tomto prípade. My sprostejší sme namiesto toho, aby sme sa zamestnali a cestovali po krajinách ešte neskazených turizmom, simkartami alebo prip. vojnami, sme radšej chodili do škôlky alebo na základnú školu:((

9
Citovat Zobrazit ve vláknu

Veď keď bude nejaká lacná Hurghada tak kľudne si splním sen:) 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

voughne napsal(a):

Dik za inspiraciu. Na Vianoce by sme mali pristat na rovnakom letisku, tak to nejako pokombinujeme s cestopisom od kolegu z minuleho tyzdna.

Egypt by som v tvojom pripade neodpisoval uz len na nejaky last minute v rezorte. Sudiac podla fotiek, Kahira vyzera daleko vecsia stoka ako Luxor, ci Asuan, a absencia chramov typu Karnak\Hatšepsut tomu mestu tiez nepomaha (Giza to nezachrani).

 

No na streche nášho hotela som stretol Slováka čo desať dní cestoval autom s rodinou po Egypte, dal až Asuan a že práve aj Luxor a okolie úplne turist peklo. Ale tak Hatšeput je môj interný bucket list od čias ako dom hral Serious Sam 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahmad Masúd napsal(a):

Kdyby byl na CL, tak si ho přečtu. Tyhle odkazy jinam nee.

 

 

Žiaľ, ako dopadli Akční letenky, tam sa vo fóre stratili oveľa lepšie cestopisy ako mám ja. A teda tých 200+ fotiek nebudem znovu dávať na CL, dupľom keď z toho nič nemám:))

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na tripreport z posledného, veľmi intenzívneho výletu do egyptskej Gízy a Káhiry. Tieto miesta sú vďaka relatívne novej linke Wizzu z Budapešti na nové letisko Sphinx dostupné za veľmi priaznivé ceny, no žiadne preplnené bufety v rezortoch a animátorov nečakajte. Hlavne si pripravte pevné nervy. Dovoľujem si upozorniť najmä na veľmi bohatú fotogalériu, keďže sa znovu stretol v trojici Fuji team (ja pre zmenu po rokoch sólo team Canon). Jednoducho, tieto miesta sú na street foto ako stvorené a možno niekomu pomôžem v sólo návšteve tohto ošťaného megalopolisu s vyše 20 miliónmi obyvateľov.  

 

https://tonicove.sk/zapraseni-pod-pyramidami/

 

Náklady:   Letenka Wizz - 70e osoba
Visa on arrival - 25 USD
Ubytovanie Hayat Pyramid Views - 75e osoba 4 noci
Flasa predrazeneho vina od heloumajfrienda - 30 eur (inak 5 eur)
Vstupne Giza Necropolis - 540 EGP
Vstupne Dahshur - 150 EGP
Ubery - do 5e vsade v Kahire, 8-9 eur SPX letisko
Auto na pol dna s vodicom - 1000 EGP

5
Zobrazit ve vláknu

@kathy0kate - este nam prezradte, kto vam takuto "skvelu" kombinaciu leteniek ponukol

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Batuzkar.com napsal(a):

Umim zaridit 2 dny pobytu v oblasti. S ofiko povolenim a vyhnutím se minovým polím. Pripadne to muzeme spojit i s pivkem v Baku a kratkou exkurzi po meste.

 

Kolko prosim stoji takato exkurzia do Karabachu?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

to je nejaka blbost, som to pozeral, ani z takej Bratislavy vraj nic nejde

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

my sme boli 2x v Bosphorus, kedze v Marmara sa vzdy cakalo. ale predpokladam, ze to bude velmi podobne. Stale lepsie ako kupovat kavu za 8 eur a pivo za 17 :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tam su kusok od seba Plaza saloniky Bosphorus a Marmara .. my sme boli dvakrat, raz vecer raz rano, chvilu sa aj cakalo. Ale za mna v pohode, teple jedlo je, pivo capuju, keby sa mal clovek stravovat priamo na letisku tak skrachuje. 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Do muslimských zemí se obvykle chlastat nejezdí

V Bahrajne horsie ako v Gruzinsku :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

po slovensky by si sa teda nazýval "odstavča"

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

inak toto velka pravda, fakt napr. nechapem, preco sa ludia s detmi do 6 rokov trepu niekam cez letne prazdniny (teda ak nie su obmedzeni povedzme celozavodnou dovolenkou). Teraz som cital niekde odporucenie na 5* hotel v Egypte v juli pre trojrocne dieta ...  

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Marek_31 - Malemu dietatu staci mama (resp. jej prso :-) )

Ved to je to, vzdy si to "odserie" aj tak mama :D Otec len do poctu. A zase velka pravda je, ze ked je dieta kojene a nie je na nutrilone, tak cele cestovanie s babatkami je minimalne o polovicu lahsie.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pláže, hřiště, zvířata - to všechno jsou věci co už v tomhle věku děti baví.

Co ja viem, to mame aj na kupalisku v Trnave a maju tam aj langose :) Tiez si nemyslim ze moja mala o nieco prisla, ked sme zacali lietat "az" v dvoch rokoch a aj to len po Europe. Dovtedy len autom a vlastne to mi stale pride najlepsi sposob cestovania s detmi, samozrejme ked ich dobre zvladaju.

 

10
Citovat Zobrazit ve vláknu

SAW na to ake to je hnusne a predrazene letisko, tak prestup v pohode, nejak dlho sa na tranzitnej kontrole necaka, mozno tak desat minut som maximalne

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

vsak screenshoty QR boarding passov a poslem cez messenger/whatsapp

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tam si to nedovolia kvoli kompenzaciam, co mam skusenost, tak vzdy to je aspon dva mesiace vopred .. aj ked to nie je pravidlo

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

urcite uz to je par hodin, myslim ze 5? ale niekedy to bolo uz pri par minutach

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

niemandos_1 napsal(a):

Nevím v čem je cesta na letiště z vlakáče  v BUD horší než v PRG? Už jsem z BUD pár let neletěl, ale co si vzpomínám, tak metro a pak bus na letiště. Totožné co v Praze a i čas byl podobný.



Este lepsi je sposob, z Nyugati premavaju priamo vlaky na Kobany Kispest a netreba tak ani metrom sa trepat :D

1
Citovat Zobrazit ve vláknu