Příspěvky uživatele superweb .

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

U tech Emirates mi prijde trochu zvlastni, ze s nekolikadenim stopoverem v Dubaji to je casto vyrazne drazsi nez bez nej. Je to statni spolecnost a cekal bych, ze ten stopover ma slouzit jako podpora mistniho cestovniho ruchu. 

Ale zvlastni je i cenotvorba u normalnich letenek. Nedavno jsem hledal jednosmernou letenku HKG-PRG. Vychazelo to tak kolem 12tis Kc jestli si to dobre pamatuji. Kolega se ptal, jestli by mohl dat par dni v Dubaji. Se stopoverem to vychazelo treba o 10tis draz. A stejnym letem jen usek HKG-DBX to vychazelo take tak kolem 20tis Kc.

Nicmene mozna to ma byt test, jestli je clovek dost bohaty na to, aby si zaslouzil prohlednout Dubaj :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Akce Airalo na kveten

New Customers Promotion

Use the code NEWMAY15 to offer New Customers 15% off Airalo eSIM purchases of US$10+. 

Existing Customers Promotion

Use the code AIRALOMAY10 to offer Existing Customers an additional 10% discount on all Airalo eSIMs.

K tomu by mel stale platit referal 3USD za doporuceni - muzete pouzit muj MILOS4789 :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jen k tomu servisu Pelikana, jsou tu vesmes stiznosti. Spokojeni klienti vetsinou mlci, nespokojeni se vyjadruji :)

Pred par lety jsem pres ne kupoval letenku na Kanary tusim s EuroWings. Bylo to v dobe, kdy Eurowings menil podminky pro zavazadla a na webu Pelikana byly uvedeny jeste stare - vetsi - rozmery kabinovych zavazadel. Letenka byla o par stovek drazsi nez naprimo. Samozrejme prisla letenka s mensim, novym zavazadlem. Prekavpive ale stacil jeden slusne napsany email a letenku na vlastni naklady predelali tak, ze obsahovala nejen vetsi prirucak, ale i odbaveny 23kg kufr.

Ja to tehdy kupoval ne kvuli uspore. Mel jsem od znameho Pelikan voucher, kteremu se blizila expirace.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ony ty eSIM jsou co vim vetsinou jen data bez volani a bez cisla..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cemu presne pomuze, ze bude letenka s prestupem?

Pro me ty letenky s moznsoti zmeny moc smysl nemaji, pokud se za to priplaci par tisic..nekdy je to i tak, ze v te zrusitelne tride je vice kg zavazadel, pak to stoji za uvahu. Jinak ty doplatky mimo poplatek za zmenu mohou byt znacne a vypalti se radeji risknout, ze letenku neproletim a koupim jinou.

Extrem byl, kdyz jsem mel na duben 2020 koupenou letenku do Hong Kongu od Swiss asi za 18tis Kc, kde mela byt zpatecni cesta v byznysu(nejaka tehdejsi akce nebo chyba nebo tezko rict).

Prisel ale Covid. Chtel jsem to tehdy prebookovat na rijen v naivni predstave ze uz vse bude ok. Vzheldem k Covidu bylo prebookovani "zdarma". Ale musel bych doplatit rozdil v cene letenek na rijnovy termin, ktery delal asi 45tis Kc. A zmenit tu jedno cestu do Economy neslo. Nakonec jsem z nich asi po pul roce vyrazil zpatky penize.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

https://www.norwegian.com/en/ready-steady-fly

2
Zobrazit ve vláknu

Dodam jen, ze je celkem fajn mit mobilni data k dispozici hned jak letadlo pristane na plochu..muzes zacit resit odvoz z letiste, kontaktovat ubytovani..

A ty hodiny co jsem stravil pri vyrizovani mistnich SIM karet ani nespocitam. Prekvapive i v mene exotickych destinacich jako USA trvala TMobilu 1 SIMka i vice nez pul hodiny..a kdyz jich potrebujes vic, tak je par hodin vzacne a drahe dovolene v tahu.

Zajimavy priklad je Cina - koupit mistni SIM znamena tak hodinu v obchode operatora, kde podepises par dokuemntu v cinstine a pak si te s nimi v ruce pro jistotu i vyfoti.

Ve vysledku mas SIM kartu, ale na sluzby Googlu(mapy v citelnem jazyce se tam fakt hodi) se nedostanes bez extra zakoupene VPN - ty poskytuje vice provideru, ale kazda z nich obcas nefunguje, kdyz se na ne zrovna cinsti cenzori zameri.. Proti tomu na eSim od Airalo tam sluzby od Google apod. bezi bez problemu bez VPN.

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

Alcatraz je trochu drazsi atrakce, ale rozhodne to stalo za to. My byli pres den v lednu. Asi malo lidi z toho bylo nadsenych az tak, aby zkusili den i vecer, aby mohli provnavat.

Btw v SF me trochu mrzelo, ze jsme nemohli dat self driving taxi Waymo. Je to v nejakem testovacim provozu a jako zakaznika te schvali az cca za tyden az dva potom co se registrujes. Takze pripadne doporucuju appku stahnout a regsitrovat se co nejdriv pred odjezdem :)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vstup do HK je bezvizovy. Myslim ze prilet z pevninske Ciny na tom nic nemeni.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja nikdy zadne body hotelovych retezcu realne nesbiral. V praxi mi prijde vyhodnejsi jit u konkretni cesty - at uz sluzebni nebo sokroume - po aktualne vyhodne nabidce, nez abych se k nejakemu retezci "vazal".

Cop me prekvapuje, jak tady vsichni uvadi jako benefit vodu zdarma. Z me zkusenosti 99% slusnejsich hotelu dava vodu zdarma zcela automaticky vsem na pokoj a obvykle ji jeste kazdy den doplni. Celkem obvykle jsou i nejake pytlikove caje, nekdy i kavovar s kavou a na susenku obcas clovek taky narazi i bez statusu..

Realny bonus tedy podle me muze byt tak ta snidane zdarma a trochu vetsi pokoj. Ale kdyz bude ten Hilton v danem miste a case o 50% drazsi nez srovnatelny hotel jineho retezce vedle, tak se vyplati i tu snidani priplatit..

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

TMobile ma nastroj na overeni kompatibility pres IMEI

https://www.t-mobile.com/resourc...-own-phone

Tady specifikace telefonu a pasma pouzivana v USA

https://www.gsmarena.com/network...ted+States

https://www.gsmarena.com/xiaomi_...-12581.php

Jestli dorbe koukam, u 4G je shoda temer ve svem krome pasem 25 a 30

U toho 5G uz toho chybi trochu vic. Tady je asi nejpodstatnejsi, ze ten telefon zrejme neumi pasmo 71, ktere pouziva T-Mobile k pokryvani odlehlejsich oblasti. A ostatni operatori maji 5G vicemene jen ve mestech. Ale ono k beznemu pouziti bude podle me stacit i 4G.

https://www.phonearena.com/news/...d_id116781

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mate nekdo realnou zkusenost s https://esim.5ber.com/?language=en-US ?

Zarazi me par veci:

-nikde se prakticky neda dohledat co je to za firmu

-neda se dohledat odkud kartu posilaji, jak dlouho trva doruceni

-kdyz se povede registrace nutna k vlozeni do kosiku (podari se dorucit kod na email), a ve formulari vyberu Czech Republic, stale se to tvari ze postovne je zdarma..take se mi nezda

Na  druhou stranu, na email mi odpovedeli celkem svizne a nabizeji dalsi komuniakci pres WeChat, coz me -spolecne s predmetem mailu 你有新的商务合作邮件 -   vede k domence, ze o bude Cina a posilat se asi bude z Ciny?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Akorat ty esimky podporuji jen drazsi telefony

https://www.airalo.com/help/abou...pport-esim

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Neni to moc aktualni, ale nejak jsem si ted vybavil historku z jedne z prvnich samostatnych (bez rodicu) cest do zahranici.

Asi pred 20 lety(nebyli jsme jeste v Shengenu) kamarad ztratil pas v Amstru. Tehdy to byla slusna akce, protoze to bylo asi 2 hodiny pred odjezdem busem do Prahy.

Zavolal si a vyrazil vlakem do Haagu. Nekdo z velvyslanectvi ho vyzvedl na nadrazi, dokonce mu dali nejaky piti a hambace z McD (hladovej nebyl, penize mel), odvezli na ambasadu, vyfotili a behem par minut vystavili nahradni cestovni doklad - vypadalo to jako pas, ale melo to jen par stranek a udaje tam na strance s fotkou byly vyplnene propiskou.

Hodili ho na nadrazi a nekde v jiznim Holandsku se mu podarilo dohnat nas autobus - fungujici zeleznice je uzasna vec.

Doklad se moc nezamlouval nemeckym celnikum na Rozvadove, takze ho tam cekala jeste trochu dukladnejsi kontrola. Ale nakonec prosel.

Jako perlicku nakonec jeste cesti celnici odklonili bus do haly, nechali ho komplet vylozit a nekolik hodin velmi dukladne kontrolovali vsechny cestujici a zavazadla za ucasti nekolika protidrogovych psu..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Marek _31 napsal(a):

Mozes poziadat o kompezaciu podla US pravidiel.

https://www.transportation.gov/a...-dashboard

Tohle chapu spis jako seznam aerolinek a k cemu se dobrovolne zavazaly vuci svym zakaznikum. USA podle me zadna narizeni pro tyto pripady nema. Ale nekdy se vyplati zeptat. United nam na zaklade mailu s popisem ze nam celodenni zpozdeni zpusobilo nejake problemy dalo alespon 100USD vouchery - nevazane na konkretni osobu. Hotel, meal vouchery a transport samozrejme automaticky.

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Za me je zajimave serazeni Dulezite-Spise dulezite-Nehraje roli-spise nedulezite-nedulezite. Podle me "Nehraje roli"znamena mene nez "Nedulezite" :)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ze svych 127 letu mam jen asi 20 letu s lowcostem, vetsinou litam vetsi dalky nez Evropu :)

1x me vraceli z letu Dublin-NY zpatky do Dublinu kvuli technicke zavade a zaroven to byla ma jedina kompenzace

Nejdelsi zpozdeni jsem mel s Turkish (puvodne jsme meli letet s Lufthansou, a Tuskish nas presmerovali druhy den) na trase Praha-Mauricius. Asi 2,5 dne, z toho den v Praze a dalsi den a pul v Istanbulu. Z duvodu nejakeho tajfunu nad ostrovem.

Jeden upgrade do business. S CSA na trase Frankfurt-Praha. V ATR. Mel jsem pod hlavou cervenou decku misto bile a dostal jsem salat s tunakem a par plzni.

Jen jednou jsem byl pod rovnikem.

Nejvic letu (23) mam s A380 (Emirates)

Podle myfligtradar jsem nalital 495tis km, 1,29 vzdalenosti k mesici, 12,4x kolem zeme. Cca 700hod ve vzduchu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ono hodne zalezi na tom, na koho tam narazis - jsou to lidi. Ja byl jednou "za zrcadlem" asi hodinu a cekal jsem na nadrizeneho kvuli razitku v pasu z Dubaje (nelibil se jim myslim ten "Arab" v nazvu UAE) a vysvetleni, ze jsme se sli pri dlouhem stopoveru jen vykoupat do more tomu u prepazky nestacilo.

V pasu jsem mel mimoto nejaka cinska viza, ruske vizum, ale problem byl Dubaj :)

Od te doby pouzivam na cesty do USA pas, ktery nepouzivam na jine cesty :)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja dnes dostal od Magistratu prujezd na cervenou za 2200 Kc. Za spatny parking je obvykle 300 - 500 Kc, za rychlost z automatickeho radaru take tak nejak. Asi je projeti tesne po preskoceni svetla na cervenou proste povazovano za nebezpecne nejen u nas..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Par ostrejsich zemi jako Thajsko, Vietnam, Filipiny, Maroko nebo Guatemalu mam s pujcenym autem za sebou..Beru to tak, ze ridicskym schopnostem svym a lidi, se kterymi cestuju verim tak nejak vice, nez nejakemu mistnimu taxikari..nicmene ta Indie je pry jeste o dva levely jinde.

K tomu primotani k autonehode, nastesti jsem to nezazil. Ale preventivne beru sebou autokameru, clovek by tak mel alespon nejaky dukaz jak to bylo. Treba ve Vietnamu uz v pujcenych autech byly automaticky nainstalovane.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Azul napsal(a):

https://www.bankofengland.co.uk/...-banknotes

 

Nevedel jsem ze GBP vyrazuji neplatne bankovky, myslel jsem ze stejne jako u USD jakkoliv stara libra stale plati.

Nicmene dole na tom webu je popsan i zpusob, jak to poslat postou s nejakym formularem

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lord Pitzbudka napsal(a):

Neprekvapilo by me, kdyby letenky kupovane na posledni chvili, ktere museli lidem, kterym uletelo letadlo, zajistit, prijem z kompenzaci vice ci mene eliminovaly.

 

Oni maji ty podminky napsane tak, ze kdyz je to moc drahe, tak tu nahradni letenku celou uhradit nemusi. Nemam osobni zkusenost, ale nekde jsem treba cetl, ze kdzy nekomu uletel v Milanu spoj na Barcelonu, navrhli, ze zaplati misto toho autobus (temi lokalitami si nejsem jisty).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dlouho to pr fungovalo tak, ze Ryanair prisel s enjakym opptrenim, ktere melo Kiwi zabranit delat objednavky. A vyvojari kiwi to behem 15min vyresili jinak. Ryanairu pak trvalo treba mesic zareagovat.

Vyuzivali zkratka toho, ze jsou mensi, flexibilnejsi a zamerenim softwarova firma. A co si budeme povidat, pokud aerolinkam neco nejde, tak je to software, weby a uzivatelska privetivost.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

floodland napsal(a):

Stejný ceny neznamenají, že nemají z prodeje marži. 

 

Kiwi nikdy nezilo z primych marzi..ty maji casto i zaporne. Oni ziji z prodeje tech sluzeb navic - uzamkni cenu, garance kiwi, predpokladam ze budou nabizet i auto a ubytko..

Jenze tohle byl zvdycky i slusny zdroj prijmu pro Ryanair. A nemohli to svym zakaznikum nabidnout, kdyz letenku neobjednavali na jejich webu.

To bylo jadro problemu.

Pak tam jsou jeste ty mene eticke casti byznysu, jako je znovu prodat zavazadlo, co uz je u aerolinky v cene a tak.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

martin-K napsal(a):

A kolik by to asi bylo bez dotací?

Bez dotaci a zaruk za uvery uz by Kiwi podle me nebylo..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu