Příspěvky uživatele SDAN

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Karel: V průměru rozdíly v cenách velké nejsou, spíše záleží jak dopředu je jízdenka zakoupena a o jak exponovaný termín se jedná a ceny mohou být jednou u jednoho dopravce vyšší, jindy naopak. Jestli chcete nejnižší cenu, tak porovnejte aktuální ceny u obou dopravců na vaši trasu a termín.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jinak jsou zajímavé i horské tratě v ČR.

Třeba Zábřeh na Moravě - Jeseník nebo zubačka Tanvald - Harrachov - Szklarska Poreba Górna.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zajímavá je také Severní Evropa. Třeba Oslo - Bergen nebo Stockholm - Narvik.

Lowcost pak Ankara - Teherán.
https://www.seat61.com/Iran.htm

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Black Friday na celoevropskou síťovou jízdenku Interrail pro nákup v termínu: 24. - 29. 11. 2022 umožňuje libovolně cestovat po Evropě s 20% slevou ve variantách na 15 dní, 22 dní nebo 1 měsíc. Předprodej možný pro libovolný první den platnosti až do 1. 5. 2023.

Není to asi nabídka pro každého, ale třeba pro mládež do 26 let, která má další slevu se může jednat o zajímavou nabídku, tak těch 15 dní vyjde na 6666Kč, na rychlovlaky se připlácí za místenku (například Itálie 10€, Španělsko 6,5€, v Německu rezervace nepovinná), i tak se jedná o zajímavou nabídku jak relativně levně a flexibilně procestovat západní Evropu.

https://www.cd.cz/typy-jizdenek/...ky/-26729/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ideální doba na levné Japonsko je nyní, myslím že to vykompenzuje i dražší letenka. Velmi levný Jen, minimální inflace, prakticky žádní zahraniční turisté - mnoho dostupného ubytování za směšné ceny.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

SŽ souhlas, to je bída, tam by si to zasloužilo reorganizaci. Nicméně si nejsem jistý, jestli by bylo vůbec možné, aby se o infrastrukturu staral někdo jiný, než stát.

ČD by se teoreticky privatizovat daly, ale nejsem si jistý zda by to bylo ku prospěchu. Samozřejmě by se tam dalo zlepšit mnohé, ale současná úroveň ČD se za posledních 10-15 let neuvěřitelně zlepšila. Mnohdy mi přijde i na lepší úrovni, než ve zmiňovaném Německu či Francii, o to víc při uvážení ceny jízdného... Když to pak srovnáme se soukromou konkurencí u nás, tak třeba Regiojet jak se ze začátku tvářil jako o třídu lepší dopravce, tak nyní je to zejména v závazkových výkonech vyloženě bída. Ale podařilo se mu nakopnout ČD, za to mu patří velký dík. V potaz neberu nárůst zpoždění v posledním roce, protože to jde na vrub SŽ. Nicméně v příštím roce bude ukončeno více klíčových staveb, tak se to snad stabilizuje a vezmou si do budoucna ponaučení, že takto ne. Pokud se nepletu, tak MD už v reakci na to změnilo systém odměn pro manažery SŽ.

7
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kdyby tam jezdily moderní nízkopodlažní soupravy s vhodným uspořádáním pro danou trať, tak by cyklisté problémem nebyly.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já to s kolem zažil osobně a šílené. Nejenže nakládka a vykládka trvá hrozně dlouho a tím vzniká zpoždění. Ale také do vagónu prší, tehdy sem si na kole nechal brašnu a všechno totálně promočené.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

JČ kraj by se raději měl zamyslet nad dopravní obslužností v kraji. Větší bída to snad asi jinde není. Málo spojů i v atraktivních relacích, neexistující IDS. Železniční linka na Šumavu s velkým potenciálem je v podání GWTR vyloženě tragédie (hlavně že je to spřátelený dopravce), nedostatečná kapacita, uměle prodloužené jízdní doby oproti dobám dřívějším, které stejně mnohdy nestíhají, protože a to se podržte přepravují jízdní kola v nákladních vozech, takový cirkus jsem ještě nikde jinde neviděl.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Když by se cukali, tak to dát vymahačům, takto dostanete zhruba 70% z částky za odškodnění.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Od 1.6. konečně ruší Německo buzeraci s potvrzením o bezinfekčnosti při vstupu.

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lze používat vlaky RE - regional expres, což je obdoba kategorie R - rychlík u nás.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zajímavá novinka - nová základna na Madeiře.
https://corporate.ryanair.com/ne...?market=en

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Viking fjord byla za 179 NOK, ale měli ještě i levnější, tuším Amundsen asi za 139 NOK.
https://www.tax-free.no/produkte...Store=5111

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mohu potvrdit, v duty free v OSL vyšla litrovka místní vodky Viking fjord v přepočtu okolo 400CZK.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Takhle ve vlaku bych už jen z principu policajtům předložil jen kartičku dopravce nebo jen nějaký QR kód jako jízdenku, když chtějí vyloženě buzerovat, ale samozřejmě chápu, že to mají nařízeno někde shora. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přesně tak.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

U vlaků kategorie Regionale a Regionale veloce není problém jet jakýmkoliv spojem. Na IC však tato jízdenka již neplatí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Právě jsme započali čundr po Norsku. Let KTW-OSL bez problémů, na checkin chtějí vidět test, stačí Ag48h, potom vstupní formulář do Norska. V Norsku po příletu fronta tak na 4h na testy, my docela neeticky šli východem pro plně vakcinovane, to bylo tak na 10 minut, doklad o vakcinaci vidět nechtěli, ani ho nemáme, jen boarding pass. Jinak v Oslu opatření a roušky v menším měřítku než v ČR.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tonic: Pendolino má označení EIP ne EIC. Cenově je však bohužel někde jinde, než ostatní vlaky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Rozdíl je zpravidla v trochu větší rozteči sedaček, potom v selekci spolucestujících, kteří jsou ochotní zaplatit vyšší jízdné.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

janicek napsal(a):

Necestoval niekto v posledných dňoch do Nórska? Podmienky vstupu poznám, len by ma zaujímalo ci nejako neriešili, že tam idete ako turista? Uvažujeme nad cestou a turistické cesty ako som pochopil by mali byť možné, no stále majú uvedene: The Ministry of Foreign Affairs (UD) advises against all international travel that is not strictly necessary.

Letíme v neděli z Katowic, tak uvidíme. Upřímně z toho mám trochu hrůzu, snad nás pustí do letadla. Pro zelené země by měl být vstup volný, test prý provádí až po příletu zdarma. Pokud bychom se přesunuli ze zelené, tak jedině s dokončeným očkováním, jinak karanténa.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já nevím, ale www.intercity.pl mi ukazuje cenu na běžný vlak třeba pro trasu Wroclaw - Gdank 63PLN, tedy asi 350Kč, to mi na 500km trasu přijde jako dobrá cena.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal: Ten vysoký doplatek se týká pouze vlaků EIP (Polské pendolino), každopádně cenu do Prahy lze zjistit a jízdenku zakoupit na cd.cz/eshop

Wroclaw - Gdansk na intercity.pl

Nějaké informace k soupravám, nemusí být dostupné pro všechny spoje, jsou zde: https://www.vagonweb.cz/razeni/r...p;rok=2021

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

O cestování do zahraničí o tom asi žádná, já myslel spíš běžný život tady a věci s tím spojené, tedy například: Stravování, kadeřnictví nebo zaměstnání.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu