Příspěvky uživatele stevej

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Taky jsem si nastavil budík na půlnoc a kde nic tu nic smiley No, letenky, co jsem měl v merku, už stejně z 39zl zlevnit neměly kam, takže leda akcička 1+1 zdarma by mi bodla... Holt čekané překvapení by už nebylo překvapení smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Určitě jo, překráčíš hranice EU Schengen --> EU. Stačí OP smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Delta by letos měla létat na lince PRG-JFK až do konce letního letového řádu, takže poslední přímý let Praha-New York by měl být 29.10.2016. Já byl v NY teď v březnu a chytil jsem naprosto luxusní počasí 10-20°C a jinak souhlasím s joanne_kovaczicz ohledně návštěvy na jaře či podzim, taky kvůli turistům. Atrakce snad kromě Coney Islandu jedou celoročně.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Měsíc zpátky na večerním letu z Toronta do Montréalu byla venku taková klasická kanadská sněhová chumelenice -20°C, po drahách se to hemžilo odklízeči a odmrazovači, v hale jsme zjistili, že některé společnosti kompletně zrušily své lety ten večer, my jsme však let nastoupit měli, což jsme taky udělali, ale po delším čekání na stojánce jsme jen lehce popojížděli k hlavní RWY, načež naše letadlo několikrát cestou odmrazovaly odmrazovače, s hodinovým zpožděním jsme nakonec šli za hodně velkého rámusu a vibracích do vzduchu, kde se člověk snad cítil i bezpečněji, než při tom vzletu smiley Celou cestu byly turbulence, nijak silné, ale palubní personál dostal pokyn neprovádět palubní servis z bezpečnostních důvodů. Obecně mi turbulence a změny tlaku nevadí, člověk jen znejistí když vidí to venkovní počasí a ostatní předem preventivně zrušené lety smiley Žádný horor se teda nekonal, jen trošku jiný letecký zážitek smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Můžu taky potvrdit u Delty, u které jsme letenky přímo koupili a taky se na odbavená zavazadla ptali. Bylo nám řečeno, že v USA to tak většinou funguje a kufry se dokupují před odletem na místě.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nás čeká v březnu CAN/USA trip s trajektorií LUX-LHR-YYZ-YUL, po 10 dnech cest přelet DCA-ATL-ORD a pak zpátky domů trasou ORD-LHR-TXL. Natěšenost velká smiley Zda se něco objeví v průběhu roku... může se stát smiley
Jinak, linka OK z Radomi je pro mě velkou záhadou, asi tam má někdo z managementu chatu, protože minimálně z PRG linka létala v začátcích se dvěma pěti pax... Spíš to bylo pro polské pax na přestup v PRG, kdo ví..
/edit - tak přibyly ještě prodloužené víkendy v GDN, BRI, FCO, CPH, VCE a ATH ve druhé půlce roku... Zatím pořád úspěšně nalézám sem a tam pár volných dní na menší výlet smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Čaute,

ocenil bych radu. Snařím se koupit letenky na vnitrostátní let po USA přes web Delty a nedaří se mi platba. Zkoušel jsem různé mastercard debitní karty, různě jsem měnil billing adresu, ale systém pořád hází error. Není to ani limitem na kartě, kontroloval jsem.
Platit se nedá ani přes PayPal, protože web vyžaduje platnou billing adresu v USA.

Máte někdo zkušenost? Nemůže to být problém mimoamerických debitních karet?

Díky

0
Zobrazit ve vláknu

Ono je to podobné, jako u bezpečáků na kontrole - záleží, na koho narazíš na check-inu a v gatu. Obecně platí, že se příručky neváží, pokud to vyloženě nebije do očí. Samozřejmě je brán větší zřetel na rizikové pax, což jsou hlavně asiati, kteří se snaží podfouknout kdekoho a pronést do letadla co nejvíc věcí. Češi jsou většinou v pohodě, člověk si i pokecá a tímpádem není důvod dělat vlny a vážit mu příručku smiley Takže bych na linkách ČSA (aspoň při odletu z Prahy) zůstal v klidu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak úschovnu bychom měli, nádražní čekárna otevírá taky až v 5. Ten čas příjezdu Studenta už blbější být nemůže smiley letiště otevírá "až" ve 4 ráno, takže ani varianta vzít rovnou z nádraží taxíka a jet na letiště padá.. Koukal jsem, že blízké McDonaldy mají taky až od cca 7 ranní.. Máte někdo třeba tip, kam sednout do tepla v okolí nádraží nebo kdekoliv?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím,
nevíte někdo, jestli mají na hlavním vlakovém nádraží v Lucemburku nonstop úschovnu zavazadel? Přijedeme ve 2:30 ráno studentem a do odletu 10 hodin. Posledně co jsem tam byl, vypadalo celé nádraží dost zhasnutě smiley Díky

0
Zobrazit ve vláknu

Nevíte, kdy Polskibus dá do prodeje jízdenky na termíny po 25.6.? Díky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky jsem před týdnem měl "problém" s výjezdem z P1 (před terminálem A i B). Zřejmě tam není možnost vyhodit lidi a do pár minut zdarma odjet, ač jsem někde četl, že ano. Byl jsem na parkingu max 3 minuty a u výjezdu už jsem platil za hodinovou sazbu. Takových 15 min zdarma v Praze je si myslím akorát.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za odpovědi. Mně je odpovědnost za škody naprosto jasná, jen jsem chtěl znát i názor ostatních. Problém je však ten, že z těch tří řidičů jsme dva 23letí, takže bychom mimo poplatek za additional drivers platili ještě denní sazbu 30 liber young driver fee. Sečteno podtrženo, to už není pár stovek ale přes deset tisíc a vůbec nevím, jak tu situaci vyřešit... smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

chtěl bych se zeptat zkušenějších, zda mi poradí. Budeme si v UK půjčovat auto a většina půjčoven aplikuje poplatek za registraci více řidičů. Mám pocit, že v Británii obecně musí být k vozu vázán nějakou smlouvou nebo pojistkou konkrétní řidič. My budeme tři a rádi bychom se střídali v řízení, nicméně se nám nechce platit tyto poplatky (je to okolo 10 liber na den půjčení).
Co myslíte, je to velký risk, když v půjčovně nahlásíme jenom jednoho řidiče a poté se budeme střídat? Případná policejní kontrola by tímto mohla způsobit problémy?

A je potřeba pořizovat řidiči mezinárodní řidičák pro půjčení auta v UK?

Moc díky.

0
Zobrazit ve vláknu