Příspěvky uživatele rsaf

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Normálně si běž požádat o pas. Pokud jsi již nějaký měl budou ho po tobě pravděpodobně chtít a ty ho prohlásíš za ztracený.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mikir napsal(a):

Z tveho komentare tedy vyplyva ze Praha povazuje lidi za dobytek -)


Zkontrolovat BP, nahnat lidi do BUSu a ty BUSy dostat k letadlu zabere určitě více jak 10 minut. Tahle operace se tedy spouští třeba již ve chvíli, kdy se z letadla teprve vystupuje. Pokud se cokoliv zasekne, čekáš v BUSu.

Nenapsal jsem, že Praha lidi považuje za dobytek. To je záležitost těch lowcostů (a jejich nesmyslných 25min rotací). Navíc ono není žádné "Praha", neboť  té operaci figuruje spousta subjektů (Ryan, handling, správa letiště, ŘPL...), nikdo z nich ale není "Praha". Je potřeba hledat skutečného viníka a tím je jednoznačně letecká společnost.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ono vše chvíli trvá a doba trvání je, bohužel, proměnlivá. Zdrží se příjezd schodů, výstup,  úklid,  autobus, prostě cokoliv. Když je na rotaci hodina, není to takový problém, protože bus stačí přivolat třeba až ve chvíli, kdy končí úklid. Ale pokud je na rotaci 25min a konkrétní zaměstnanec nechce riskovat, že on bude viníkem zdržení, musí se ten bus objednat dříve. A pokud se pak cokoliv zdrží, čekají lidi v BUSu.

Pokud má dopravce pasažára za dobytek, stává se to častěji. Tam, kde si pasažéra váží, dávají si na to větší pozor. 

Zlepší se to jedině tak, že si pasažéři nenechají srát na hlavu - stížnost jedna za druhou na všechny strany, asertivně se dožadovat vypuštění z BUSu z pět do terminálu... I kdyby to mělo ve finále přinést hodinové zpoždění...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud si to správně pamatuji, tak taxi z/na letiště vyšlo řádově na 200kč. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Bude to jako skoro vždy v této oblasti - opar a minimální oblačnost = západy slunce za moc nestojí (minimálně z pohledu focení), podle mě je lepší tam jít až za tmy. 

Taxík z letiště i zpět (ten nám zajišťoval hotel) se platil hotově (nechávali jsme si kvůli toho nějakou hotovost). Jednodušší by asi byl UBER, ale nechtěl jsem tam vůbec zapínat data. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Podle mě to reálné je. Pokud tě pustí přes imigrační (někde jsem četl, že na tak krátkou dobu občas je problém) a nebude tam moc lidí, můžeš být do hodiny od příletu venku z letiště. Taxíkem se do města dostaneš za půl hodiny, stejný čas pak zabere cesta z města zpět a na letišti by jsi měl být 2hod před odletem (bez zavazadla by asi stačila i hodina, ale započetl jsem do toho rezervu pro jakoukoliv nenadálou událost). V optimálním případě by ti při 7hod přestupu mohly ve městě zůstat cca 3 hodiny.

Taxíkem bych se nechal vyložit někde poblíž Souq Waqif (anebo bych se drze nechal vysadit až na Doha Skyline viewpoint) a oběhnul bych věci v okolí. Ten arabský market (zvláště po pár týdnech v JV Asii) má své kouzlo. 

Při nočním přestupu to asi do města nemá cenu, pokud by na imigračním  byla nějaké zásadní fronta, tak bych to taky zrušil (asi jsem měl smůlu, ale strávil jsem tam určitě hodinu). 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je docela rozdíl se někde usadit a pobýt tam rok, dva, nebo se co 3 měsíce stěhovat. Než se zabydlíš, seznámíš se s lidmi z okolí, už aby jsi se stěhoval. Každé takové stěhování je akce na několik dní (většinou se nejprve ubytuješ někde v hotelu a pak v místě hledáš nějaký dlouhodobější pronájem). Při takovém pronájmu si to neupravíš/nezařídíš podle sebe...

Kamarád na sázkách+pokeru nějaký rok fungoval, ale rozhodně to nebyly 2hod denně a žádná hitparáda to taky nebyla. A poker ve velkém se fakt nedá hrát na 14" noťasu :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zuzana napsal(a):

Tohle jsou vždycky debaty o ničem :D. Prostě kdo chce lítat za pár korun, checkin si udělá pár hodin před odletem v mobilu...

Ale o to přeci vůbec nejde. Nemám problém zaplatit za SLUŽBU (zavazadlo, priority, jídlo, sedadlo - rozhodnu se, zda takovou věc potřebuji nebo ne). Jenomže "to že mě nerozhodí po letadle" nebo "to že můžu udělat check-in v rozumném době před letem" přece není žádná služba navíc. Vždyť oni chtějí zaplatit za to, aby mi nesrali na hlavu. To ti jako připadá normální???

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

K Malajsii napsal dost Libor, Thajsko je drahé (a dnes již pro dlouhodobé pobyty velmi složité).

Do Vietnamu by mělo být celkem snadné získat roční multi-entry visa. 

Já bych s milionem na účtě zvažoval Kambodžu - je poměrně snadné tam založit nějaký business nebo získat práci (work permit) na základě čehož je možné získat roční visa. Nechal bych se tam zaměstnat u expatů co tam již nějaký kšeft provozují (třeba jako údržba v hotelu, výpomoc v hospodě...) nebo bych si tam rozjel nějaký malý vlastní kšeft pro expaty (třeba opravy PCček, servis motorek, prostě něco ve tvém oboru). Expati zde totiž rádi dají práci dalším expatům, protože se jim dá více věřit než místním (zaměstnáš někoho jako provozního v hospodě a on tě okrade, dáš opravit motorku a oni ti dva vadné díly vymění a další dva tvé ukradou a vymění za staré...). Není nutné hledat práci na 5x8, ale něco na pár hodin denně nebo nějaké nárazovky by byly pěkným přilepšením.

Co se regionu týče:
Siem Reap - bude tam trošku dráž ale je zde spousta příležitostí pro kšeft s expaty případně západními turisty.

Sihanoukville - obávám se, že dnes již mrtvola - sežral to Číňan

Kampot/Kep - asi nejlepší oblast pro dlouhodobý pobyt, trošku horší to bude s tou prací...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nevím, proč by na to region měl mít zásadní vliv - podobná flotila, podobné (krátké) lety, podobná klientela (individuální lowcost cestovatelé). Ale jméno výrazně lepší. 

V žádném případě bych si nedovolil snižovat Michaelův podíl, to právě naopak. 

A za mě, klidně by jim do toho mohla sáhnou EU regulace (byť tomu jinak nefandím) a zavést nějaký "minimální nabízený standard" (min. rozměry příručního zavazadla, seating...), klidně s možností opt-out (nechceš tak velké zavazadlo = letenku ti zlevníme). Vypadávaly by tak z vyhledávačů/srovnávačů reálnější výsledky.

Naopak klidně bych byl např. pro zastropování výše kompenzace např. trojnásobkem pořizovací ceny letenky - každý by si potom pro tyto případ mohl zajistit individuální pojištění.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Witch dělal výzkum v UK (takže to není hodnocení "ze světa"). A z jiného pohledu, na kterou leteckou společnost si v UK plivne více lidí než na Ryanair - jakožto na největší lowcost?

Ryanair byl v tom lowcostu průkopník, byl průkopník ve "sraní lidem na hlavu" na hlavu, to vše podpořeno velkohubými žvásty zmrda O'Learyho. Od těch dob se Ryan trošku zlepšil, Michaela už nebere vážně ani bulvár a srát cestujícím na hlavu se naučili i ostatní. Toho rozmazaného hnědého se ale Ryanair už nikdy nezbaví.

Budiž to v přímém kontrastu např. s AirAsia. Fakticky ta služba má velmi podobné parametry i velmi podobné ceny, ale podařilo se jim to dát do pěkného kabátku a spousta lidí tento lowcost v podstatě miluje. 


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud je nezletilý doprovázen zletilým, nebude žádný problém. Letecky cestují třeba i učitelky s dětmi na výměnné pobyty, sportovní týmy...

Pro cestování nezletilých bez doprovodu zletilé osoby (unaccompanied minor) se podmínky značně liší podle letecké společnosti. Např. u Ryanu až od 16ti, ale Lufthansa zajistí i přepravu 5ti letého dítěte (s doprovodem zajištěným leteckou společností) nebo od 12ti i samostaně. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Un...ied_minor_(passenger)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Můžeš, problém z toho nebude, ale v každé "přestupní" stanici se musíš postavit a znovu si sednout (nebo alespoň v sedačce nadskočit).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Bohužel nakombinovat levnou letenku s krátkými přestupy (a zvláště na zpáteční cestě z Asie) je s Qatarcema docela problém. Hlavně u méně frekventovaných destinací kde maji jen 1 let denně. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Libor_S napsal(a):

@rsaf: Souhlasím, že obecně jsou na šnorchlování (a krásné pláže) lepší menší odlehlé ostrovy, ale tak odlehlé, aby tam nebyly odpadky, v Thajsku nenajdeš viz tento článek: https://www.hedvabnastezka.cz/ze...keho-more/


Nemyslel jsem čisté pláže z pohledu odpadků, ale takový ten kýčovitý tropický ráj - bílý písek, průzračná modrá voda. To je prostě (kvůli proudění vody) výsada ostrovů. Odpadky doplavou všude, z tohoto pohledu bude nejlepší pláž u drahého ostrovního resortu (mají čas to uklízet) ;-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Áčko napsal(a):

Jsem v úplně stejné situaci, 8 hodin na přestupu... Doporučili byste nám teda zajet po půlnoci taxálem do centra a kolem tý 5 ráno zpět? Má to smysl v noci? Bude někde otevřeno? Kde se máme nechat vysadit, abychom něco viděli?

Děkuji

8hod = budeš si muset hotel zaplatit sám. Nějaký čas zabere než se dostaneš z letiště a o půlnoci bude už asi všude celkem mrtvo, takže možná koukneš někde na výhled na osvětlené město a trošku se vyspíš. Ale je to určitě lepší než 8hod na letišti. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Souhlas obou rodičů, tím se nic nepokazí

https://www.mzv.cz/jnp/cz/o_mini...odicu.html

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Obecně vzato jsou na šnorchlování (a krásné pláže) lepší menší odlehlé ostrovy (nedrží se u nich bordel jako u pevniny), ale Egypt to asi není nikde (pokud (by) byl, je tam milion lidí a je to dávno zničené). Všude ale najdeš výlety typu 1-2-3 ostrovy a prakticky vždy jsou na programu nějaké šnorchlovací zastávky vč. zapůjčení šnorchlu.

Žirafí ženy v původním prostředí nejsou. Kdyby byly, někdo by to dávno komerčně využil. Na severu se dají najít vesničky Hmongů, ale opět je to to samé - z těch dostupných a zajímavých je turistická past, do těch odlehlejších bude poměrně šílená cesta a zase tak zajímavé to nebude (chatrče a bordel jako ve spoustě jiných vesniček s tím rozdílem, že tam ještě občas někdo nosí ty divný hadry). 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Aktuálně jsou za rozumné ceny lety do JV Asie s Qatar z Budapešti (víceméně jako každý rok touto dobou). 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hodně to je o vlastním vnitřním rozpoložení. Jiné je to pokud vlezu do letadla odpočatý po příjemně strávené hodince (a pár panáčcích) v lounge, jiné je to pokud do letadla vlezu úplně unavený po celodenním předchozím cestování v 1 ráno - to jsem se nemohl dočkat konce prvního servisu (o který jsem stejně neměl zájem, po několika letech v krátké době letadlové žrádlo nemůžu ani cítit) aby se konečně zhaslo a dalo se spát. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak zrovna upgrade z ECO do PE asi moc neřeší. Nedivil bych se, kdyby PE místa běžně prodávali jako ECO. 

Ono těch důvodů pro upgrade bude více. Může to být overbooking (potom by např. upgrade mohli nabízet statusovým pasažérům co mají rezervována "zajímavá" místa  - např. jeho upgradem vznikne celá volný trojka...) a v takovém případě bych řekl, že to udělají hned zpočátku, aby měli kid. 

Pak budou situace, kdy se jim hodí zrovna to jedno konkrétní místo... a to má šanci na upgrade  kdokoliv...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nějaký, spíše druhotný, dopad to mít bude. Mnoho firem chystá přesuny svých EU poboček a skladů např. do Holandska (ti budou z brexitu těžit nejvíce). Británie se bude (obchodně) více izolovat, bude se tam méně létat pracovně a na expaty to taky bude mít vliv. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jak dlouho do noci "žije" Souq Waqif? Plánuji přílet kolem 20:00 a rád bych stihl nějaké jídlo, koupit koření...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Chce to tři rotace denně a vybere si každý. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je to prostě "obchodní taktika". Asi si změřili/spočítali (oni do těch čísel vidí), že se jim takový postup vyplatí. Tím, že s nimi znovu poletíte jim umožníte získat zpět část té kompenzace.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu