Příspěvky uživatele monca.cz

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

tak fakt není potřeba to řešit, minule na letu Vídeň-Doha byly tři jídla: chicken, beef a vegetable pasta. Kromě toho, že všechny byly hnusné, tak na navazujícím letu do Ománu, bylo jen jedno jídlo a to bylo to chicken z toho prvního. Tak jsem si užila dvojitou dávku suchého kari chicken se suchou rejží. Musím říct, že jsem si myslela (asi nějaká urban legend), že Qatar bude mít to jídlo dobré... a ono kde nic tu nic.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

musím říct, že to mě nenapadlo, mohla jsem hodit vyšší částku :) a za víc lidí tuplem :) :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

když mi dáte 50K, tak vám za zbytek naplánuju itinerář, poletím s vámi a budu vás osobně provádět  :):)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Havana, Vinales, Trinidad určitě nevynechat, to je must see.

Maria la gorda je dost daleko, tak nevím, jestli má význam se tam táhnout, to radši právě pořádně využít cestu na východ: Santa Clara určitě, místo Playa Larga zvážit ještě Playa Giroń.  A u Trinidadu se podívat i do parku Topes de Collantes a na pláž Ancón. Cayo Largo nevím, tam jsem nebyla.

Rozpočet - čím budete jezdit? my jsme se tam nechávaly vozit jen v těch jejich krásných autech s řidičem a samozřejmě to bylo dražší, ale o to pohodlnější.

Kamarádka má tu druhou cukrovku a zvládla to dobře, samozřejmě hlídání jídla, cukru, ale jinak všechno v pohodě.


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mě hrozně zajímá, jak takový člověk přijde na to, že by chtěl jet do Egypta na dovolenou. Přece už při smýšlení "nemám rád muslimy, protože jsou to všichni teroristi" tak je nejedu podpořit, ne? To mu to doporučila Máňa a on zjistil, že jsou to muslimové, až po nákupu? Nebo stejně se bojí tak nějak obecně?

já znám teda jen jednoho fandu SPD a ten opravdu nikam nejezdí, protože kromě toho, že na to nemá, tak opravdu věří, že ten svět je tak nebezpečný, jak to vidí v televizi. Osobní zkušenost tady teda není možná.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tak 2 pokoje snad není větší parta lidí, ne?

s německými CK jsme vždycky sledovali ceny dopředu, a třeba na zkoušku ceny zadám vždycky odlet příští týden (teď ne, když jsou velikonoce). Nakonec jsme skoro vždycky kupovali last minute kromě posledního ománu, kde se letí normální linkou s qatarem, a tam to v čase spíš roste. Sama jsem si to odůvodnila, že je to prostě těma letenkama - stejně jako u normálního prodeje.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

díky pando, to je dobré vědět, to kdyžtak zkusíme. Vím, že jsou různá bistra i supermarket přímo na nádraží, ale říkala jsem si, jestli někdo nepřijde s tipem: "hele, za rohem je takovej malej kebab, že se tam nedá vlézt, ale lepší jsem nikdy nejedl" :) :) :) :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

využiju vlákna: nemáte někdo tip na dobré a spíše levnější jídlo po cestě z Hauptbahnhof na letiště, ideálně právě už kolem nádraží? Může být restaurace nebo i jen bistro... a mekáč na nádru mi snad ani radši doporučovat nemusíte :) díky za info

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

náhodou je ten cestopis dobrej, napsané je to pěkně (dokonce jsem to přečetla celé, i když mi slovenština dává zabrat) :-) Aspoň se člověk taky ujistí, že ne všichni mají pořád sluníčkové cestování...

BTW nemyslela Anča, že ji tam budeš chtít sbalit? Prostě, že se o ní budeš starat, zvát na večeřičky, kupovat a nosit pitíčka, možná i nějaké překvapeníčko... a když ty evidentně nic a ještě sis dovolil být nemocný, tak začala být uražená? Zhrzené milenky jsou nejhorší :) :) :) :)
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tak zas jako nebuďme zlí, až tak dementní dotaz to není.  Taky to tak děláme, že jedeme na all inclusive a pak si půjčíme na den auto a jedeme si sami projet okolí. Obvykle to vyjde levněji než hromadný výlet s CK (v řecku na Kosu, na Kapverách na Boa Vistě). Když pominu fakt, že ve slušném hotelu mi na požádání udělají svačinový balíček, tak  ani bez něho určitě nemám pocit, že musím prožrat všechna jídla, která jsou v balíčku a že bych o něco na hotelu přišla. Jeden, dva výlety jsou i při AI úplně v klidu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

vy jste s ním nikdy nikam nejeli, že nevíte, jak vaše dítě zvládá cestu autem? :)

zkušenost je taková, že jsme taky jednou jeli s dvěma čtyřletýma dětma na noc a obě spaly celou noc až do svítání. Od svítání do cíle to bylo každých pět minut "kdy už tam nebudem", dokud se jedno z nich nepoblilo. Takže se pak jelo zbytek cesty asi dvě hodiny v poblitým autě a byl klid.  Prostě normálka všedního dne. :) :)
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

pěkné, taky Slovákům závidím ten Balkán :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tak snad to nebude s tím větrem tak špatný ... Že tam nic není, to nám zas tak nevadí, jde nám hlavně o ty pláže :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

využiju vlákno: můžete mi někdo dát prosím vědět, jak je to s větrem na jihu Fuerteventury v dubnu/začátkem května? Je mi jasný, že tam fouká, ale  informace se liší stránka od stránky. Je to spíš slabý vítr/vánek a je pořád teplo nebo je to jako na Kapverdách, že se nedá dobře ležet ani na pláži, protože má člověk písek v uších během minuty a po vylezení z moře umrzne? :)) díky za info

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

bych to neviděla, tak špatně, my jsme byli v Resta Grand Resort, což je oblast skoro u letiště a šnorcholování tam bylo taky perfektní: na útes se musí po molu, ale pak je útes na obě strany do nekonečna. Ryb mraky, včetně třeba perutýnů, papouščích ryb + krásně barevné korály.... U pláže pak byly takové různě velké lagunky, kde se dali každý den vidět taky murény, trnuchy, čtverzubci. Byli jsme i na šnorchlovacím výletu, ale neřekla bych, že jsme viděli nějak extra víc než u hotelu. Jen kvůli těm lagunám u pláže bylo to koupání v moři nějak zvlášť pěkné.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

sakryš, tuhle akci nezvládnu časově, ale prosííím víc takových akcí... :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jeli jsme taxíkem z Varadera do Havany na letiště, cena byla dohodou, takže jsme jely za 80 CUC. Jako žádná láce, ale byly jsme líné a řešily to den před odjezdem :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jj na checkmytrip to mám, musím si stáhnout radši i appku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

taky nám zrušili lowcost let a komunikovala jsem s nimi přes email. Do druhého dne odpověděli, že není problém nás přesunout na jiný let, který jsem si vybrala. Sice se změnili i odlety návazujících letů, o čemž nám nikdo vědět nedal. Sama jsem si našla lety na webu. Tak jsem si radši nechala poslat komplet nové e-tickets se správnými údaji na všechny lety.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

David :) :) :)

Mám to stejně s Wizz a Ryanair a TS - vždycky nadávám, že se tam mačkám a pak znovu přilezu a zase s nima letím... :) :)

To je super, jak každej preferuje něco jinýho. Sama se tu snažím vymyslet, jak přemýšlím a nemám jasno :)

První je určitě cena letenky a poslední je letadlo. Mezi je to prostě různé:

- když je stopover s možností jít do zajímavého města (přesně jako Norbic), tak neřeším čas, jinak se snažím o rychlé spojení a něco jako spaní na letišti v Káhiře kvůli ceně odmítám

- na krátkých letech to neřeším vůbec, tam jsem na peníze, ale na longhaul už chci nějaké to pohodlí, kurf a jídlo, takže jsem ještě nebyla s nízkonákladovkou přes oceán

- řeším odletové letiště - Mnichov není letiště v okolí a radši si připlatím 1000,- abych mohla letět z Prahy. A také řeším technické mezipřistání - pokud to jde, tak radši letím z Německa než s TS z Prahy..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na to duty free v Niši radši nespoléhej, je to fakt bída...

Co si matně pamatuju, tak ani ta směnárna na letišti neměla úplně špatnej kurz - hlavně si nevyměňuj moc, nám po městě stačilo asi 10 € na den (bez ubytka).

Taky bych radši jela do Bělehradu než do Sofie. My jsme žádné čekání na hranicích neměli, ale ta Sofie je obecně taky bída.

Pokud chceš nějaké to Srbsko, tak můžeš ještě navštívit lázně Vrnjačka Banja - asi nejznámější v Srbsku. Nejsou to žádný Vary, ale takové menší příjemné městečko.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

super... už jsem si říkala, že tam jezdí jen blázni ho hor, nebo co :) všechno si to projdu a uvidíme, kam vyrazíme...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Úplně vidím nás - "pojedem v březnu, přece nám tam nebude vedro" a ono bylo :) :)

A zajímavé je, že na dvě holky ti heloumajfrendi zkoušeli, že je to náramek na podporu jeho rodiny kdesi v Africe a nejlepší byla věta: "you don´t want to support my family to come here?" :) :) :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

dobré... budeme se lehce inspirovat. BTW není tady někdo, kdo dělal Gruzii bez treků? Nejradši bychom to pojali jako poznávačku měst, pobřeží, vína a pálenky a hory tak max na 1 den... nějaký tip na krátký výlet s pěknými panoramaty nebo třeba lanovkou na vyhlídku?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tak minimálně je možnost sbalit nějakou hvězdu typu Atticus Fetch z Californication, vypadá to na stejné rozvržení vnitřku :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu