Příspěvky uživatele bugr

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

lubos.hendrich napsal(a):

Auto na Kosu jsme měli od https://www.alwaysbest.gr/ mohu doporučit.

 

to vypadá dost draze, teď mám rozjednanou ještě jednu tak uvidím. Psal jsem jim jasně bez depozitu a kreditky tak tam doufám nebude překvápko.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mikir napsal(a):

V Recku se vseobecne vyplati pujcovat u mistnich ,cena asi bude vyssi nez pred covidem, ale pokud jsou podminky stejne , jak pise Keellim ,tedy bez depozitu, nulova spoluucast, bez zalohy,platba na miste i debetkou tak neni moc co resit ,ale je fakt,ze pred covidem byly jine ceny Na Rhodosu jsme byli loni potreti tak uz jsme auto nebrali ale v malem stredisku chteli 45 euro na den zatimco drive se dalo sehnat za 20-30 euro na den treba na Korfu ,nebo na  Kosu kde slo zaplatit i hotove

 

naprostý souhlas, COrfu, Rhodos vždy místní půjčovna bez ojebů typu deposit 1000EUR nebo denní pojištění 15eur. Na rhodosu pokaždé https://www.rodoscars.gr/ jak tu někdo píše nahoře a je to fakt komplet bez překvápka.

 

Já teď hledám něco na Kosu ale nemůžu najít :(

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

no jasně, mě ty spamy serou víc a víc. I když ona ta diskuze před tím byla taky dost mimo téma :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

no nevím jestli je to vtipné. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dorazil jsem včera z výletu do Španělska.

Chtěli jsme zkusit linku PED-ALC a pak se nějak vrátit domů plus navštívit ME v šipkách, teda ty šipky byl původní impulz, no tam jsme nedošli, bylo to do kopce.

Letěli jsme v pátek z Pardubic, linka FR vyprodaná pár dnů dopředu, my kupovali ještě letenku za litr. Gate supr, točené pivo, občerstvení, obchod. asi to musí nějak dotovat. AČ je ve 3panělsku v dopravě povinná rouška nikdo nás neprudil ale tak půlka letadla si je hezky ovečky vzala už na ploše. Ale když to milují tak ať si to nosí. 

V Alicante jsme sedli na bus do centra, tam už náš bez hadru nepustili, sundal jsem ho po zaplacení. Pak tramvají do Benidormu, bydleli jsme v místě kde paří anglická spodina o víkendech, opravdu je to síla. Ale zbytek města pohodička, kolem pláží krásné skály plné zátok kde se dobře šnorchluje a je tam pěkný trek.

Po třech dnes zas tramvaj do Alicante, tam jedna noc. Přesun letecky na Mallorku, tam jsme byli den, vykoupal jsme se, spálil si záda a dali jsme si oběd n na pláži. Cesta Ryan airem do Prahy pohodička, pěkný čtyřdenní výlet.

Blbý je, ež ty letenky z Pardubic už jsou dost drahý, ta linka jim asi dost funguje.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ty 2-3 hodiny dopředu mi hlava nebere, vždyť ty bojovníci s covidem takhle zařizují zbytečné shlukování lidí na malé ploše, není to trochu kontraproduktivní? A mám pocit, že dnes už přece online čekovaní můžou jít opět rovnou na bezp. kontrolu...

Chápu, že tohle cpou klientům cestovek protože předpokládají, že část z nich jsou lidé nesvéprávní :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Netušíte někdo jestli už Španělé přestanou šaškovat s očkováním a rouškama? Já to právě nikde nemůžu najít, myslím jestli řeší změnu. Letím za týden do Španělska a doufal jsem, že už tu šaškárnu s rouškama zruší.

Včera mi psali z ubytování, že mě nechtějí potkat kvůli covidu a vše musí být onilne, takže to není asi jen o politicích ale i o vyplašených lidech.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

za mě by to byla dobrá akce kdyby ty kreténi nevyžadovali hadr na xichtu. Upřímně žasnu, že jsou lidi schopný to nosit jen protože je to levný. Výlet se slintákem mi nepřijde jako výlet, pro mě je cestování o volnosti. A to vlakem jezdím opravdu rád a tahle akce mě lákala než jsem zjistil, že Němci pořád jedou svou :-/

Kdyby to mělo nějaký význam tak neřeknu ale tohle je čistá buzerace.

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

koukám na ty roušky v letadlech, chápu dobře, že při letu k nám ji člověk musí mít protože u nás je v dopravě pořád ten nesmysl vyžadován?

Jinak mě dostává letiště Praha, které doporučuje nosit respirátor, položil jsme oficiální dotaz proč je doporučují a jestli můžou zveřejnit z jakých údajů vychází. Tušíte jak to dopadlo? :D

 

EDIT: tak jsem tam mrknul a oni místo odpovědi změnili text na doporučujeme dodržovat všechna opatření, sakra jaká opatření?

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

@mikir   vím, byli jsme tam v létě hned jak to otevřeli, byly nějaký svátky, lidí jak sraček. Certifikát jsem měl staženěj odněkud, jen mě štvali v hospodách jak chtěli potvrzení o očkování, jsme chodili na zahrádky radši. 

Jinak info z MZV jsem sem dopoledne dával aktuální. Pár příspěvků dozadu. Oni už přílety z EU vůbec neřeší. Se bojím jestli to nesekne s Kubkem nebo Flégrem :)

 

Jinak tohle je všeříkající, QR kódy a další kokotiny jen aby se jako něco dělalo
https://www.rebelnews.com/nsw_pr...confidence

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

to samozřejmě je ale předpokládám, že se na tom země v rámci EU nějak shodnou. Aby v tom nebyl chaos. Mělo by to být jednotné aby člověk nemusel před každou cestou studovat několik hodin pravidla.

Irsko je dobrý, rok tam nepustí nikoho a najednou v klidu :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tušíte někdo jestli i ostatní země EU chystají zrušení příletové buzerace? Protože u nás se to ruší tak bych očekával, že se na tom nějak dohodli napříč EU.

Koukal jsem na to nařízení a prostě jsou tam omezení jen na přílety ze zemí mimo EU.

https://koronavirus.mzcr.cz/wp-c...3-2022.pdf

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já to jel vždycky přes hranice vlakem, slyšel jsem hrozný historky ohledně hodin na hranici s autem pokud člověk něco nedal celníkovi.

 

jinak na Ukrajině jsem byl poprvé někdy v 2008 když tam stavěli silnice kvůli ME ve fotbale. Takže ze Lvova vedla široká silnice směr Kyjev, na které byla ze začatku asi každý kilometr benzinka. Evidentně dostalo v jednu chvíli stejný nápad spousta místních podnikatelů :D Ale neřikej, že ty odbočky do vesnic už nejsou hliněný.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

no mě už v tom letadle unavují ty buráky, kdo to má pořád žrát kvůli tomu debilnímu hadru :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

petr.necesany napsal(a):

Zena tam byla 3 nedele zpatky, krouti hlavou ze venku se rousky nenosi.

 

díky, protože co jsem četl tak na Kanárech to dost vynucují. Čekal jsem, že Mallorka bude stejná. Pro mě je to neskutečně otravná věc, která je stejně zbytečná.
No dnes tam odletěl kamarád tak bude info z první ruky, řeším právě kam v říjnu a Mallorka byla pokaždý supr. Jen teda ty ceny ubytování v posledních letech to začínala být dost šílenost..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jak je to tam aktuálně? Někde jsem četl, že venku se hadry na obličeji nosit nemusí pokud nejsou lidí na sebe namačkaní ale jinde jsem četl, že se musí pořád nosit. Tak jsem z toho jelen.

díky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jak to vypadá v říjnu? Je to ideál nebo už špatný? já už ze zoufalství nevím kam tak mě napadá Egypt i když to není to co bych chtěl.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jestli mohu také trochu přispět. já na Kanárech vždy v posledních letech Cicar, nevypadají na srovnávačích levně ale beru to kvůli jejich podmínkám. Žádný ojeb, žádné depozity a podobné hovadiny. Co jsem koukal tak letos je to drahota všude, asi se fakt vyplatilo to zamluvit už někdy na jaře..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

v předkovidové době jsme lítali v září Korfu nebo Mallorku(ta se dá i v říjnu). Ty vzdálenější destinace bych si nechal až bude tady tma a hnusně.  Hlavně v současnosti je nejlepší koupit letenku tak 2-3 dopředu max protože člověk nikdy neví. A to u Mexika asi moc nepůjde...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mikir napsal(a):

V v Praze  vsechno  ,tedy  test ( antigen ) PLF i objednavku na  PCR  nejdrive po 5 dnech nejpozdeji 14 den  

 

My přílet z Dublinu bez kontroly, asi to píšu i jinde. Ale byl to let přes AMS s KLM takže to asi neřešili. Já jim osobně na karantény a podobný hovadiny seru ale musí člověk hodně přemýšlet a plánovat pokud nechce být účastníkem té očkovací/testovací komedie. Proto teď s cestováním letadlem končím dokud se něco nezmění nebo se mi nepodaří to vymyslet jinak.

Asi je fakt cesta se zamíchat do příletu jiného letadla. Je zajímavé, že jsme letěli ze Schenghenu ale šli jsme na pasovku. Jen to bylo v 10 večer a celník to měl evidentně u prdele.. Možná je to přes den horší. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ohledně návratu do ČR, nás nikdo nekontroloval na příletu. Šlo se jen přes pasovku.. já si nic nevyplnil, jen jsem si "vyrobil" papír abych to mohl ukázat. Po příletu mi přišla nějaká debilní sms od ministerstva (zdravotnictví?) , asi nějaká spolupráce s operátorem. tak by měl jít můj telefon do karantény asi.

Jinak Irsko bylo supr.. Jen koukám kde jsme všude nebyli... Počas nakonec ještě dobrej, říkali, že ten týden před tím bylo horko. A to pondělní volno to bylo fakt maso kolik bylo všude turistů Fronty na to aby člověk mohl do hospody jsem u nás snad ještě nezažil.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A ještě jsme zapomněl na Irsko, letěli jsme konec července přímým FR z PRG, do Dublinu, letadlo hodně plné, hodně Čechů,. Je vidět, že Irsko bylo dlouho zavřené. Na odletu klasická kontrola nesmyslných covid papírů v gejtu, na příletů nás poslali na automat na čtení pasů, jinak nic. Ale den před tím skenovali covid pasy, tak jsem se trochu potil...

 

V Isrku jsou přísní v hospodách, nepustí dovnitř bez testů, asi se bojí pokut. jinak mi číšnice řekla, že jí to sere. Chtěl jsem po ní ať sundá roušku, že chci vidět jestli je stejně hezká jako příjemná :) Večer ji sundala...

Jinak všude mraky turistů narvaný vše, u hospod tak půlhodinové fronty na to se vůbec posadit. Chytli jsme nějaký prodloužený víkend kdy měli volný i pondělí. Odlet domů v klidu s KLM přes AMS. Jen nás hnali na čekin na kontrolu covid nesmyslů. V AMS docela prázdno v terminálu. V PRG na příletu kontrola pasů ale s takovým dost nezájmem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Včera jsem přijel z pozemního výletu Mnichov-Tyrolsko a domů, na cestování letadlem teď nemám moc nervy.

Jízda do Mnichova bez zádrhelu, na hranicích nikdo nebyl. Jel jsem na jednu noc se ubytovat u letiště a filmovat letadla. V hotelu chtěli certifikáty, bez nich je člověk občan druhé kategorie, tak jsem jim něco ukázal. Obsazenost byla tak 5%, na parkovišti asi 5 auta. Ráno na snídani byli mimo nás dvě rodiny.   Na konci mi to v recepci vyčetli, že nenosím roušky, tak jsem jim vysvětlil, že je to podle mě k ničemu. A oni, že to je nařízení a přes to v Německu nejede vlak.. I když jsme všichni prověření a ten QR kód by nás měl chránit :)

Ráno do Rakouska, v Tyrolsku naprosto narváno. Ubytování jsem hledal opravdu dlouho, musel jsem rezignovat nejdřív na oblíbené město, pak na oblast a pak i na kvalitu. Asi Němci/Rakušáci/Holanďani vzali Alpy útokem. Jinak v některých hospodách člověk nedostane pivo pokud nesplňuje podmínky něčeho z jejich 3G(asi očkování, test nebo nemoc) Někde musí člověk vyplnit papír aby ho mohli trasovat. Lanovky jsou cajk, Rakušáci k tomu přistupují jako my. Jen v Kitzbühelu byl na dolní stanici nějaký fašoun, který všechny nutil do náhubku. Samozřejmě si to každý v kabině sundal, prostě komedie k ničemu.

Cesta domů v sobotu šílenost, podcenil jsem asi výměnu turnusů plus prý v Bavorsku byl konec prázdnin. Od najetí na dálnici až k Holledau jsme za dvě hodiny dali krásných 120km. A k dálnici jsme dojeli těch 50km za hodinu a čtvrt. Sobotu k cestování nedoporučuju.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Takže k půjčení nebyla kreditka potřeba, on to byl jen všeobecný pokyn. Auto teda drahota, no zkoušel jsem ještě vyhledáváním před odletem a vylezlo mi 0 aut. On byl nějaký prodloužený víkend, Irové měli pondělí volno takže všude tuny turistů.

Jinak auto nám půjčili s poloprázdnou přední pneu, musel jsem dofouknout z 15PSi na předepsaných 33. A celou dobu to na mě křičelo, že mám špatný tlak v pneu. Tak jsem to ještě několikrát kontroloval a v pořádku. Při vracení mi paní řekla, že tam je nějaký blbý čidlo. Tak jsem se docela nasral, že mi to neřekli před cestou.  Jo a celou dobu tam něco šíleně hučelo, nějaký čep nebo poloosa. Prostě auto sice nacpané elektronikou ale údržba nula.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

pročetl jsem to poctivě a ty ceny teď v létě v covid časech jsou trochu jinde. Teď jsem bookoval na easirent na 4 dny a s plným pojištěním a promo kódem jsme na 292EUR. Odmítám deposity , kreditky a podobné nesmysly, já si jí kvůli tomu vlastně zrušil. Protože odmítám to aby mi diktovali čím budu platit.. A vždycky lze najít půjčovnu, která to nechce. Tak jsem zvědav jak to v Dublinu proběhne.

A koukám, že mailu píšou, že mám mít kreditku, to jsou kokoti když mám nulovej deposit.

Teda jestli mezi teď a odletem ty šašci ve vládě zase něco nezmění..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu