Příspěvky uživatele hhh _1

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

mirjur napsal(a):

Tak jsem s Portugalskem přišel o 2 litry...

jakto?

btw. ja koupil Lisabon na 16. 7. a taky mi teda ta dnesni aktualizace neudelala radost.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Však od 15.6. by mělo být úplně volné Rakousko, Maďarsko, Německo, Slovinsko, Chorvatsko, Řecko a Bulharsko. Zítra to má Petříček představit.

Já počítám s tím, že 26. 6. odjiždím na 4 dny do Rakouska, 3 dny Slovinsko a možná to natáhnu i o Istrii :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Od středy na Slovensko, YES! 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak červnová Fuerteventura zrušená :) @Lukáš Horák, budeš posouvat o těch 60 dní nebo tě napadá nějaká jiná finta? Dostanu se zatím jenom na 6. - 13. srpen a to mi přijde pořád dost brzo :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Coinneach napsal(a):

"Přesné testy odhalily, že v Česku už měl koronavirus každý dvacátý"

Lol, oni tu studii promořenosti dělali s těmi nepřesnými testy? Jakože ty s chybovosti 80%? :DTo už je přesnější si říkat panna/orel.

Nic, tahle země se řídí samospádem. 

@Libor_S A jo, takže my na základě te studie předpokládáme, že se v ČR nakazilo 40 000 lidí, z nich jsme cca 8352 zachytili. S těma aktivníma jsem to trochu poplantal, to se omlouvám.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Libor_S napsal(a):

@Leonard: Takový výpočet nemá smysl. Kromě nepřesných čísel mrtvých, která jsou v nejvíce zasažených oblastech ve skutečnosti někdy i 2x vyšší, jsou velmi podhodnocená čísla nakažených. V ČR je to 5-násobné podhodnocení, pokud je správná ta nedávná studie, kdy vyšla promořenost 0,4%. V Německu se uvažuje o 10-násobku skutečně nakažených oproti testem potvrzených a v zemích, kde se testovalo málo, ale koronavirus se šířil hodně, bude násobek ještě mnohem větší.

Já měl za to, že 0,4 % populace se s nemocí setkalo, ne že 0,4 % bylo aktivních případů?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Radku a Libore, v těch 4,5 mega je bezesporu celá řada plošných testovaní. Že nikdo na světě neví, kolik je přesně nemocných je samozřejmě pravda. Šlo by tak argumentovat u jakékoli jiné nemoci. S těma zemřelýma je to úplně stejné. Určitě jich umřelo více. 

Ten poměr je celou dobu více méně pořád stejný. Určitě to číslo může oscilovat o jednotky procent, ale tvrdit, že to je určitě 10x více nebo méně, je z prstu vycucaná domněnka.


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

čus, na začátku jsme se tu dost přeli o smrtnosti a argument byl, že zatím nemáme dost čísel. Když teď víme, že z 4,5 milionu nakažených zemřelo 300 000, shodnem se na čísle 6,66 %? 

Vskutku ďábelské číslo, náhoda? Nemyslím si!:)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

někdo už musel prásknout do stolu, palec hore pro Chorvaty, jdu hledat ubytko na Makarske na konec července :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Švédsko má 3x více nemocných a 11x více mrtvých než my. Posedět si pár týdnů doma pro záchranu 3000 lidských životů se snad vyplatí. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

asi to tu někdo rozvede, možná k tomu bude i článek, ale asi to bude rychle pryč: Qatarci rozdávaj 100 000 zpátečních letenek pro doktory a sestry.

https://www.qatarairways.com/en/...MALL763390

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

92?:D ja mam tu Fuerteventuru za 122 :/ Chtel jsem brat Dubai za 3 500 pro dva, ale nevyslo mi to na Revolutce o necelou kačku :) Uz je zrusenej, tak je mi to trosku lito ze jsem tomu nedal druhou sanci ...:)


5f91b622-4a9b-4896-8cbc-7fe7773344c3.png

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Petr napsal(a):

Nakolik reálně vidíte, že by se v listopadu zase dalo létat do Eilatu z některého z dostupných letišť, odkud létaly poslední zimu Wizzair a Ryanair (Krakov, Praha, Bratislava, Vídeň)? 


ja tu zpatecku na 10. listopadu z Vidne za 20€ koupil. Davam tomu 50/50, ale i kdyby to nedopadlo, nic se nedeje :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

+1 a díky za to

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

za 4,5k celkem fer, i bych se uz proletel!:)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tady moc nechodim, bo jsem spise na vino, ale Erzika zaujala! A kdyz uz dosla rec i na ruzove vino, dovolte jedno skromne doporuceni z Pavlova :)


7ff8ab38-12aa-4a62-a34a-836bbb80453e.jpeg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

inspiroval jsem se Lukášem a taky jsem vzal tu Fuerteventuru :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

v duchu "zachraň živnost" jsem zrovna koupil 4 zpáteční letenky z Vídně do Eilatu přes listopadovej svátek za 19,9 € kus :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jde o to, ze soucasny model demokracie, ktery funguje rekneme 50-100 let proste nefunguje v dobe internetu a  aktualniho socio/ekonomickeho/demografickeho slozeni obyvatelstva. Problem je i forma voleb, velikost volebnich okrsku a prepocet na mandaty. U nas nemuzes volit korespondencne, volit ze zahranici je super obtizne. V komisich sedi duchodci, delaj pri souctech chyby vedome i nevedome. 

Kdyby se napriklad volilo jenom v nedeli, volebni pravo se snizilo na 17 let (Rakousko aktualne 16 let), dalo by se volit pres appku ceskeho statistickeho uradu a cela CR by byla jeden obvod, je slozeni poslanecke snemovny uplne jine.

Za rakouska-uherska fungovaly v ceskych zemich volebni cenzy (kurie). V zasade to bylo tak, ze cim vice dani platis, tim vetsi ma tvuj hlas vahu. Pokud ses delnik na poli co neumi cist a psat, samozrejme bez volebniho prava. Ve Velke Britanii meli dlouho absolventi Oxford a Cambridge u voleb dva hlasy, znama je situace zen ve Svycarsku, ktere mohli volit poprve az v roce 1971..

Co chci rict je, ze je nejvetsi cas to nejak postelovat :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@all kolik budete ochotni platit mesicne  za neomezenou permici u Ryanu nebo Wizzu pri upisu rekneme rok az dva? Vykopavam 169€ :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@padrino11 ja si naivne verim na JAR v lednu 21, pokud nepropuknou nejake nepokoje. Jasny, spekulace, muze se stat cokoliv, ale za toho trictvrte roku se snad tim naucime zit :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jo, jasny, tak by mel ale nekdo maknout, aby to v cervnu mozne bylo :) Ta tisicovka bude aspon prijemny regulacni poplatek pro zbytecne cesty, budeme mit realna cisla o promorenosti atd, atd. Nechapu, ze to neni absolutni priorita, misto toho premier mekta neco o stavbe prehrad. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

ta porad dokola omilana 14 dni karantena po navratu me asi stve nejvic. Do 24 hodin si udelam test za litr, do dalsich 24 hodin mam vysledek a v pondeli jdu do prace, ne?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jamajka tu jeste neni!;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Těch sjednocených pravidel funguje Ondro v rámci EU mnohem více, než si vůbec dovedeš představit. Samozřejmě nejde o ohýbáni hrbu ale o dobrovolnou participaci. Pokud se nebude chtít Maďarsko účastnit, není problém nechat hranice s Maďarskem zavřené. Do politickonázorové emocionální diskuze se ale zatáhnout nenechám.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu