Témata uživatele Ondra _5

Témata uživatele Ondra _5

Téma Poslední reakce
Ahoj,hledáme s nastávající ženou tropický ráj  pro cca 14denní líbánky na léto 2019. Jsme hodně omezeni termínem a můžeme letět opravdu jenom v červenci či srpnu 2019 - nedoporučujte mi proto, prosím, jarní / podzimní destinace typu Thajsko (btw na Koh Samui a Tao jsme byli letos v červenci)... Chceme kýčové pláže a ideálně i třeba nějakou možnost zajímavých výletů po okolí.  Budgetově bychom se rádi vešli do cca 40 - 45 tisíc na osobu za cca dvoutýdenní dovolenou . Nejsme baťůžkáři a nechceme během 14 dní navštívit co nejvíc různých lokalit. Chceme se hlavně válet na krásných plážích u moře a občas si udělat nějaký výlet a mít u toho nějaké solidní bydlení, přičemž klidně můžeme bydlet na 2 třeba i 3 různých místech během pobytu - nepotřebujeme all inclusive luxusní resorty, ale něco 3* -4* by pro nás byl ideál - naopak nechceme nějaké super low-cost chatrče.    Nějakou dobu už hledám možnosti dle výše uvedených požadavků a jako nejlepší varianta se mi zatím v poměru cena / výkon jeví Indonésie, resp. Bali / Lombok / Gili ostrovy. Co si o tom myslíte? Měli byste případně nějaké další typy? A není tu někdo, kdo letos v létě v těchto místech byl? Trošku se bojím toho, jak to tam je s plasty / odpadem v moři a na plážích, či s případnými zemětřeseními / erupcemi sopek... Nerad bych zaplatil 80 tisíc za to, že budeme mít kolem sebe samý plast a ještě do toho, nedej bože, přijde zemětřesení jako letos na Lomboku... Chápu, že mi nikdo dopředu neřekne, jestli bude zemětřesení, ale jak to vidíte, myslíte, že se bojím oprávněně, nebo byste do toho klidně šli? .
Kam do tropického ráje v létě 2019? Indonésie?
Ve fóru Co vidět a navštívit
23 odpovědí
Ahojte,chystáme se s přítelkyní na začátku prázdnin do Thajska (bohužel můžeme odlítat nejdřív někdy v posledním červnovém týdnu). Naším plánem je doletět do Bangkoku, pak přeletět na Surat Thani a s ohledem na počasí strávit cca 2 týdny na těch jihovýchodních ostrovech (Samui, Tao, Phangan...). Kdy je nejlepší čas koupit letenky? Koukal jsem, že aktuálně se dá zpáteční letenka z PRG do BKK pořídit za cca 14 tisíc. Pokud bychom letěli třeba z Vídně, tak to srazíme někam na 12,5 tisíc. Je lepší to koupit teď, protože už ceny níž nepůjdou, anebo byste mi doporučili spíš vyčkávat? A pokud vyčkávat, jak dlouho? Ať třeba nečekám zbytečně do dubna a pak to nemusím kupovat za 16 nebo 17 tisíc... Díky moc za Vaše tipy! .
Thajsko červen / červenec 2018 - kdy koupit letenky?
Ve fóru Hledám letenku
13 odpovědí
Ahojte,kvůli práci můžeme s přítelkyní někam vyrazit pouze přes léto - konkrétně tedy v červenci nebo v srpnu. Zatím jsme vždycky byli jen v Evropě, ale příští léto bysme rádi zkusili nějakou větší exotiku. Ideálně nějakou JV Asii. Chtěl bych se vás tu proto zeptat na vaše zkušenosti s ohledem na počasí? Jaké země / lokality byste nám mohli doporučit? Dle toho, co jsem doposud četl, bych to viděl pravděpodobně na Thajsko / Srí Lanku / Indonésii. Taková má možná naivní představa je vyrazit někam na cca 2 týdny, abychom se vešli ideálně do 25 tisíc na osobu. S přítelkyní nejsme žádní hardcore baťůžkáři, takže bychom rádi našli něco pohodového někde u moře, odkud bychom samozřejmě rádi podnikli pár výletů někde po okolí hlavně po přírodních krásách + případně jeden trip do nějaké velkého města (třeba Bangkok). Představuju si to spíš jako takovou relaxační dovolenou, cílem nebude neustálé přesunování a strávení dvou týdnů v podstatě někde na cestě. Především se ale bojím toho počasí, aby nám to tam celé nepropršelo a my jsme místo koupání v moři či výletování nemuseli být zalezlí někde v ubytování... Můžete se tu se mnou někdo, prosím, podělit o jakékoli tipy či mě někam odkázat? :-) A závěrem, chci to v klidu pořešit a naplánovat dopředu - proto se ptám už nyní, přitom ale chceme letět až někdy v na konci června / v červenci či srpnu 2018 - kdy je nejlepší čas na shánění letenek na léto?Díky moc! :-) .
Jihovýchodní Asie v létě
Ve fóru Co se nevešlo
2 odpovědi