Příspěvky uživatele Brouk

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Mikire, myslel jsem si, že vydržím dost, ale Tvoje životní příběhy mě snad rozpláčou.....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Alena Svobodová

Citace : Protože pracuju ve zdravotnictví, byť v administrativě, tak mám možnost se jít očkovat už teď. Když vidím tu nejistotu, co se bude dít a co kdo bude chtít, tak jsem se rozhodla, že do toho půjdu a budu mít klid. 

Citace:  Až se prokáže, že očkovaní nejsou infekční, tak možná bude v tom září aktuální, že bych o tom mohla uvažovat. Pokud to bude mít nějaký praktický přínos.

Paní Svobodová, to jsou citace z Vašich příspěvků. Jsou nějaké další varianty Vašich rozhodnutí ??

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mikire, mít názor a překrucovat fakta je podstatný rozdíl. Plná nemocnice je fakt (!). Můžeš mít názor, koho je vhodné dále léčit s Covidem  a koho již ne. Můžeš mít názor, jestli upřednostňovat pacienty s Covidem nebo léčit  jiné nemoci. Ale nepopírej fakta !! Neurážej zdravotníky, pokud jsi nepochopil psal jsem Ti o nepřímém urážení. 

Připomínáš mi silně rozmazlené dítě, které upřednostňuje pouze svoje touhy a přání. Všichni máme nějaké touhy a přání, na tomto fóru většinou z oblasti cestování. Jsem přibližně Tvůj ročník, moc času na daleké náročné cesty už nezbývá. Jsem z toho smutný, ale nefňukám a věřím, že ještě někam vyjedu.  Budu však respektovat podmínky, které budou nastaveny. Tak to prostě chodí..... To, co mne bude omezovat, může druhému pomoci....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@mikir: dej se na modlení, abys nebyl v té hrstce z 10 miliónů. Pokud bys byl při vědomí, tak bys škemral a sliboval, že své nesmyslné příspěvky smažeš.... To, že vláda ČR je naprosto chaotická v opatřeních ( ne všechny mají smysl) a především nepřipravená na očkování, naprosto souhlasím. Ty Tvoje nepřímé urážky vyčerpaných a unavených zdravotníků jsou podle ne tak trochu za hranou..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Už jsem také  zasílal ubytovateli  částku předem přímo na jeho účet převodem. Byla to jediná možnost... Podmínky na str.Booking.com, údaje k platbě zaslal ubytovatel...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Děkuji moc !!  Vyzkouším .

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za info, mně zatím neodpověděli.... A refund jsi žádal  na jaký kontakt ??

Já píši na : customercare.airmalta@airmalta.com , ostatní mnou nalezené kontakty jsou na zavazadla, míle..... 

Pokud máš jiný kontakt, děkuji za poskytnutí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím !  Nemáte někdo zkušenost s refundem u AirMalta ? Zrušili let  na Maltu, nabízeli  volbu jiného termínu nebi voucher. Psal jsem e-mail , obojí jsem odmítnul a požadoval refund. Bez odpovědi, e-mail jsem 2x opakoval a zatím stále bez odpovědi. Žádnou cestu pro refundaci jsem nenalezl.....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vycházím z e-mailu,  voucher jsem zatím nepřijal.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak  jsem také obdržel  od Ryanairu  nabídku na voucher, přestože  jsem již pře dvěma týdny na základě jejich e-mailu požádal o refund. To mne ani moc nepřekvapilo, postihlo to asi většinu zde, spíše ale  nerozumím  částkám. Za letenky zaplaceno 239.- , hodnota voucheru  259.- t.j. + 20 EUR ?  Dárek , nebo spíše chyba..... ?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Šlo právě o ten dovětek......  Prvotní příčina je u mne , jím nezdravě a málo se pohybuji, takže teď mám smůlu...?

S  upozorněním  na důsledky  omezení  tzv. neodkladné péče přišli lékaři.Pokud vím, nebylo to od pacientů. Lékaři nepoukazovali na obavy pacientů z návštěvy nemocnice (  určitě se mnoho lidí bálo...) , ale na možná rizika a komplikace  vyplývající z odkládání  diagnostiky a zákroků. 


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Libor-S  napsal  :   Naléhavé případy zdravotnictví řešilo. Spíš byl problém, že sami lidi se báli přijít do nemocnic. Zpoždění se nedá svádět na vládní opatření, ale na koronavirus. Kdyby nebyla opatření, v situaci podobné nejpostiženějším zemím by zdravotnictví zkolabovalo stejně. Osobně jsem toho názoru, že když má někdo rakovinu v mladším věku, může si za to především sám.

A kdo poznal ty naléhavé případy ? Praktičtí lékaři , kteří nebyli řádně vybaveni ochr. pomůckami  léčili po telefonu....  Určitě bylo třeba vyčlenit  oddělení pro pacienty s Covid, ale  spousta odborných ordinací neordinovala především z důvodu nevybavenosti ochr. pomůckami.

I kdyby byla poslední věta pravdivá , jako, že není, nechápu její vztah k předchozímu textu.  Pokud si způsobím  zranění vlastní vinou, tak nemám v dané situaci nárok na ošetření  ?? Léčení přece probíhá dle diagnózy a ne dle míry zavinění.

 


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Libore-S, proč bys měnil  svůj názor ?  Stačí, když  jej přestaneš dokola  prosazovat... Jednou stačilo...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Libore-S, Tvoje příspěvky jsem četl rád, mívají hlavu i patu...  Dnes se to nějak pokazilo, nepovedené téma už prosím nenapravuj a nerozmazávej...... Snad budu zase číst s radostí....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michale, díky za vysvětlení. Já jsem prostředníky nikdy nevyužíval.

 U EZY se mi podařilo  posunout  17.3.2020 na 16.3.2021 bez doplatku, takže jsem spokojen ( pokud se poletí...). 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V rámci solidního jednání by měl být voucher dobrovolnou alternativou. Někteří jej zde vítají, ale pokud nevím, jaké budou ceny letenek za 10 měsíců, nemohu voucher vítat. Moje květnové letenky teď nabízí ryanair  v říjnu za vícenásobky .... Takový voucher nepotřebuji, nechci se jenom kamkoliv proletět, ale uskutečnit původně plánovanou cestu....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

S fotografiemi na plátno zkušenost nemám. Některé  fotky jsem nechal tisknout přímo na akrylátové sklo. Není to nejlevnější, ale s výsledkem jsem zatím moc spokojen. Celkový vzhled i dosavadní stálost barev zatím bez připomínek.

Moje zkušenost s fotoknihama  je výborná. Blížím se již ke 20 výtvorům, nevýhodou je určitá časová náročnost, ale člověka tvorba přinutí  probrat (!) fotky, což se mi  jinak nikdy  nedaří. Součástí  fotoknih  jsou i oskenované vstupenky, jízdenky a jiné zajímavosti, které oživí vzpomínky při prohlížení. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kde jsi četl, že chce poradit ??

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Roušky mají určitě svůj význam v ochraně. Jak bylo psáno někde výše, v  některých asijských zemích  byly běžnou součástí i před  současnou epidemií. Jsou to však roušky profesionální výroby patřičných parametrů. U nás  kde kdo nosí kde co a v tom vidím problém. Potkávám mnoho lidí s ušmudlanými respirátory, které dříve užívali při broušení podlahy.... jsou spokojeni - mají splněno. Další  nemalá část lidí  svoji  roušku naprosto neošetřuje dle známých pokynů. Papírové roušky jsou nošeny i týden. Vím, že příspěvkem nic nevyřeším, spíše jsem chtěl podotknout....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Ondrab :


pokud nebyla další rychlá změna tak platí, že roušku v autě nemusí mít dítě do 2 let věku a řidič, jede-li sám !! Nehodnotím  účelnost, pojedu-li s manželkou, nejsem sám v autě a musíme mít roušky ??  

Jenom jsem chtěl  poopravit Tvůj výrok o roušce v autě.


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je nějaké vlákno, kam to lipee  nenacpal ??

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Příspěvek jsem smazal , uznávám  kritiku Pavla Planerspottera.  On možná nečetl  předešlé stránky.........

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tmx :  díky , měl jsem teď na úterý Kanáry,  přebukoval jsem  Marseille  na poslední termín v říjnu. Možná bude šance alespoň něco proletět....Hledal jsem nějaké oficiální  informace, asi je to je jenom ta částka 0,00 za změnu rezervace.. Ještě jednou díky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Byla tu uváděna možnost  přebukování letů u EZY.  Na jejich stránkách se mi nepodařilo nic najít. Poradí někdo ?? Díky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já občas sleduji přírustky zde :

https://www.who.int/emergencies/...n-reports/

Je tam si  prodleva s aktuálností......


0
Citovat Zobrazit ve vláknu