Příspěvky uživatele romanbrn

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Zkuste zmenit kontinent a zalette si uzit do Afriky  a mistnimi hochy:)  a treba u toho navstivte Vikoriiny vodopady

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Naděžda Krupská napsal(a):

Já tam jezdím ráda, pravidelně a vždy si to pořádně užiju a vracím se hodně strhaná. Ti muslimští chlapci se vždy mohou přetrhnout aby mě uspokojili a jsou dole více vybaveni než na co jsem zvyklá. Když odjíždím, tváří se zklamaně jako opuštěná štěňátka, ale co s nimi tady když volím SPD?

Neskutecne jste pobavila :) A vseobecne k tematu - pokud se mi nejaka zeme z jakehokoli duvodu nelibi, tak do ni nebudu cestovat - je i spousta nemuslimskych zemi, ktere se daji vybrat. Z vlastni zkusenosti mohu doporucit jednu muslimskou - Malajsii.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak dlouho sedet v buse bych uz nezvladl, ikdyz ta cena je extremne lakava...jeste si pamatuji, jak jsme jezdivali autobusem na Gargano do Italie skoro 20 hodin, mi bylo 12 a i tak to byl porod. Nebyl zachod, stavelo se kazde 4-6 hodin podle mnozstvi stiznosti lidi. Ted je cestovani autobusem lepsi, stejne nezvladnu vice nez 5 hodin.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Sleva 10%

Rezervujte do: 25.brezen 2018

Cestujte do: 31.prosinec 2018

Köd: AFGENDE318

Neplati na velkou cast hotelovych retezcu typu Holiday Inn, Marriott,..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na hotels.com bezne platim ubytovani s kartami od GE, Raiffaisen, mBank i Airbank...za nekolik let se vyskytl problem jen jednou (nepamatuju si s kterou z nich, ale asi tam byl maly limit). Jinak vse bez problemu. Jsou soucasti expedie.


A noc zdarma je dobra vec, vyuzil jsem jiz 3x. Ovsem dost pochybuji, ze Vam nekdo vrati vice nez jste zaplatil za noc v hotelu - tj. vice nez zminovanych 20 dolaru (pri cene za noc 200 minus 180 odmena).
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

to jste udelal dobre, protoze system pkp.pl minimalne jeste v listopadu 2017 nezvladal prodat jizdenku za hranice do CR...mel jsem jizdenku do Chalupek z Varsavy a pak jsem si myslel, ze bude jednoduche pozadat o dokoupeni preshranicni casti do Bohumina...na pokladne to neslo vubec, ve vlaku na me byli 2 pruvodci a po 5 minutach dohadovani rekli, ze to nejde...usetrenych asi 10 zlotych.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

cali napsal(a):

Kdo si klikne na slevu od těch jedno-několikapříspěvkových, ať jim vyschne pytlík nebo sroste víte co...

Konečně vtipný příspěvek v tomto vláknu :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To jsem si vsiml, ale vzhledem k tomu, ze vim, kterym vlakem na 99% pojedu, tak je to v pohode. Cena je vazne dobra a jak nemam rad Jancuru (tluchubu) ze student agency, tak za tohle zlevneni muze on. Ma maly plus bod :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

SDAN napsal(a):

Od dnešního dne došlo ke snížení cen na trase Praha - Brno na čásku od 119/109Kč.

Diky Vam jsem prave usetril 200 Kc (vymenil jsem 4 jizdenky Brno-Praha) :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

dekuju za odpovedi.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Miro Krajčír napsal(a):

TC som využil dvakrát (objednané cez neckermann.de so zľavou na hotely 20 eur, čo vtedy bežala). Jedenkrát platba kartou, druhýkrát som platil z účtu. Oboje bez problémov. Ak chceš platiť kartou cez ich callcentrum, tak skús volať hneď ráno o 8,00 alebo večer pred 22,00 kedy končia, vtedy je podľa mňa najväčšia šanca, že nebudeš dlho visieť na telefóne.


Díky, zkusím dnes před 22h.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Poprvé jsem rezervoval hotel přes thomascook.de (součást neckermannreisen) a očekával jsem, že se nevyskytne žádný problém. Ale napsali mi, že jejich systém zjistil, že moje údaje mojí karty nejsou správné a že pokud chci zaplatit kartou, tak je musím kontaktovat telefonicky. V opačném případě musím platit převodem na účet.


Včera jsem se jim snažil dovolat na 2 různá čísla, na obou jsem čekal 20 minut ve frontě a stejně to nikdo nezvedl. Napsal jsem jim e-mail, že se jim nedá dovolat, zatím bez odpovědi.


Máte někdo s thomascook (podobné) zkušenosti?
0
Zobrazit ve vláknu

Příště to musím taky zkusit na občanku (nejen Kanadu, ale třeba i USA) a jako argument jim uvedu, že se to psalo tady :D tak ať se laskavě zařídí

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kdyz jsem zkusil vyhledat letenky od easyjetu, tak vse bylo v cene...za 10000 (pripadne vecerni let okolo 8500 mil) PRG-MXP...je nutne se prihlasit do uctu u emirates a zkouset hledat ;-).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To si delaji prdel... "Skywards Miles can be transferred online to another Emirates Skywards account at a cost of USD 25 per multiple of 1,000 Miles." Tak to se omlouvam, cekal jsem, ze jdou transferovat jen tak. Jsem nekdy moc naivni.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vazne? Pujdu to zkusit, co mi to pri pokusu o transfer vyplivne.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hodilo by se nekomu 8.000 mil? Dostal jsem email, ze mi expiruji 28.2. a nemam sanci je na nic vyuzit (teoreticka moznost by byla pouze na jednosmernou letenku s easyjetem). Transferovat je muzu jeste dnes vecer

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

cali napsal(a):

Tak buď se dá lítat jako lolek, nebo jít statusu naproti. Jako existuje možnost FD nebo "rumbování" letenek, jsou i jiné možnosti k získání statutu. Mám sapphire OW, gold *A a elite plus Sky Team. Všechno jsou řádné celoroční statusy. To vše za 2 long-hauly a nějaké přískoky po Evropě, vše v holzklasse. Druhá věc, že je to v zásadě na nic, využitelnost pro mě je minimální a jsem si vědom, že v dalších letech to už možná tak jednoduše nepůjde. Ale zase vím, že o nic nepřijdu:-)

To neni mozne pokud jste nekoupil nejakou extra drahou ekonomickou tridu, kde dostanete 200% mil a bodu do statusu (jeste k tomu bonus, ze nejaky status mate). Dle mych zkusenosti status nelze realne ziskat ani u jedne aliance takovym jednoduchym zpusobem. Na druhou stranu je status celkem k nicemu, jedine co lze vyuzit, pokud to jeste nezrusili, je druhe odbavene zavazadlo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Daniel napsal(a):

no tvl, lidi jsou masochisti. kdyz uz casto litate s nejakou spolecnosti, nejaky status vam drive nebo pozdeji pristane. vyhodu vidim v priority check inu, upgrade zdarma me zatim miji. na vychod mne vetsinou nejlip vychazi qatar a na zapad af/klm. miluji prime lety z vidne, stopover je VZDY vopruz a ztrata casu. kdekoliv na svete, v libovolnem salonku s libovolnymi znackami chlastu "zdarma".

Status je mozne ziskat po absolvovani minimalne 30 letu za rok (ne vsechny lety z aliance se do statusu zapocitavaji a po Evrope byste se nedoplatil)...po svete tomu odpovida 8-10 cest...coz je taky nerealne behem jednoho roku

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

pavelp napsal(a):

Taktéž při stovkách letů jednoznačně záleží na ceně a pohodlnosti (zejména co se týče celkového času cesty, délky a počtu přestupů atd.). Letecká společnost může mít při rozhodování vliv jen pokud se předchozí faktory téměř neliší. Člověk brzo zjistí, že kartičky loajality jsou hlavně bezva trik aerolinek jak z cestujících tahat FIREMNÍ peníze. Já na tuto hru odmítám přistoupit i v případě služebních cest. A za svoje se ta loajalita ve velké většině případů nevyplatí nikomu...

Věrnostních kartiček mám vícero...jediná, která se mi zatím skutečně nějakým způsobem hodila / vyplatila, je od Britishairways, kde se dají různě po světě kupovat cenově dobré letenky (často USA, JV Asie)...ale po Evropě je to většinou na nic. Třeba miles&more od Lufthansy je úplně na nic - člověk by musel lítat jen business class, aby se k nějaké doměně měl šanci dostat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

U mě při cestách po Evropě většinou vítězí ryanair, semtam norwegian, ČSA mi dvakrát zrušili let (jednou Verona-Praha), takže těm už se vyhýbám.

U dlouhých letů za žádných okolností Turkish (mimo jiné z důvodů problémů s rezervací míst), Emirates (přeplněný letadla, placení za místo, to u mě ani velmi dobrý palubní servis nespraví), Lufthansa/Austrian/Swiss po zavedení poplatku za místo jsou nekonkurenceschopný.

Dlouhé lety do Asie jedině Qatar - do doby než zpoplatní rezervaci obyčejného místa v uličce - pak už asi budu lítat jak švec z pohádky o princezně Jasněnce.

Dlouhé lety do USA/Kanady mám zkušenost s AirCanada (hrozné jídlo, ale rezervace místa zdarma ještě loni...letos bohužel ne), polský LOT byl v pohodě, uvidíme jak se popasuje v dubnu Delta, od který moc nečekám, ale splnila pro mě důležitý věci - rezervaci místa zdrama na jí operovaných letech - a dolet do destinace s přestupem v Atlantě za velmi dobrou cenu.

Moje Top 3 nejčastější letecké společnosti jsou:

1 Ryanair 44

2 Air Asia 29

3 Lufthansa 25

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

oznamene nove linky: Viden - > Basilej od zacatku cervna 2018 (6x tydne)

Viden -> Milan Malpensa od 31.kvetna 2018 (zpocatku 7x tydne, behem leta udajne

jen 2x tydne)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

doufám, že ten web jen omylem "předčasně" zprovoznili a dozná ještě úprav...skoro to vypadá jak oficiální turistický web města Brna, který byl několik let jen v hrozně přeložené angličtině

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je na pováženou, že radní odmítli dotovat pokračování linky Wizzairu do Londýna přibližně 500 000 eury, když ty samý prachy vrazí do "krajské letecké společnosti" (celková dotace bude mezi 60-70 miliony za 5 linek). Myslím si, že dotovat ryanair a 5 linek z Brna by bylo vážně lepší než tohle (jenže z toho se nedá tolik odklonit, že? vážené ANO a spol. )

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mě stačí ty předpokládaný ceny...a to je po mohutné dotaci od kraje? od 113 euro za Miláno? Odkud spadli? Předevčírem jsem kupoval Barcelonu (z Prahy) za 21 euro/smer vcetne rezervace mista...v porovnání s tím by mělo Miláno stát do 40 euro za zpáteční letenku

0
Citovat Zobrazit ve vláknu