Příspěvky uživatele Nathan7

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Presne, ked je dobre pocasie, tak to je uplne iny zazitok. A deti sa tam isto zabavia. Hlavne ak maju viac ako 120cm - vacsina atrakcii je obmedena vyskou, ale najde sa mnoho i pre mensie deti.


Ten Belantis vyzera tiez vyborne. A ten Europapark odporuca vela ludi. Budeme musiet nad tym porozmyslat. Plus dost ludi mi odporucalo i Gardaland. Tak mam zas zoznam dlhsi. Skoda, ze tej dovolenky nie je viac. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Uplynulý víkend sme sa s priateľkou vybrali ku susedom do Poľska. Cieľom bol zábavný park Energylandia, kde nedávno otvorili údajne najväčšiu a najrýchlejšiu drevenú horskú dráhu na svete Zadra. Jedná sa o hybrid postavený z dreva a kovu. Vyzerá naozaj parádne. 


Náklady:

Benzín: 20€

Vstupné - 30€ (129 zlotych)

Parkovné - 1,2€ (5 zlotych)

Jedlo - zmrzlina cca 1,2, hranolky 1,6€, hlavné jedlo 4,5 - 5€

Link na článok ( je tam fakt dosť fotiek)

https://cestujzamenej.sk/2019/10...j-velkych/


Ak máte radi tento typ atrakcií, tak sa tam určite oplatí ísť. A nasledujúcu sobotu je akcia. Vstupné je za 16€ a otvorené bude až do 22:00. Bude sa tam konať Halloween Night.

0
Zobrazit ve vláknu

Posledny clanok do partie. Dnes z Florencie. Vela fotiek a menej textu. Mesto paradne. Vsade navokol kopa historie. Pizza vyborna a ceny uz od 4-5€. Jedine na co treba dat pozor je table service fee. V jednom podniku nam nauctovali 5€ na osobu. 


https://cestujzamenej.sk/2019/09...enesancie/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hmm, co ja viem. Mne to tak subjektivne pride, ze Pisa je popularnejsia. Ale asi to bude len vdaka vezi. A samozrejme Florencia je topka. Len odtial mame tak vela fotiek, ze ju spisem ako poslednu. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mne sa najviac pacila pizza za 4-5€. A hlavne to, ze tam fakt takmer nik nebol. Take prijemne mestecko. Ak je niekto z Bratislavy a okolia, tak aj super miesto na rande. Ked sme isli my, tak jeden chalanisko bral evidentne miestnu pipenu z auparku , lebo nemali zo sebou uplne nic :-D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dobre ranko, nebudem zakladat dalsiu temu. Len sem pridam link na dalsi clanok. Okrem Pisy sme navstivili i mesto Bologna. Je to naozaj vyborna detinacia na jednodnovy vylet. Letenky tam viete zohnat uz za 20€. Jedlo je vsade vyborne a ceny ako u nas. A bonusom je, ze je tam podstatne menej turistov ako v mestach navokol.


https://cestujzamenej.sk/2019/09...jeden-den/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cez leto nás zlákali lacné letenky do Bologne. A to by sme neboli my, aby sme k nej neprihodili i iné destinácie. Konečný Itinerár bol: Bologna - Cinque Terre - Pisa a Florencia.

Cinque Terre som tu dával nedávno. Dnes sa prostredníctvom fotiek môžete pozrieť do mesta Pisa. Napriek tomu, že nám ako obyčajne pršalo, tak sme si to užili. 
https://cestujzamenej.sk/2019/09...ezi-sveta/


0
Zobrazit ve vláknu

My s priatelkou chodime obaja do prace a Vianoce su jediny cas v roku, kedy sa da ist na suvislu dovolenku, aby to kolegom nevadilo. 6 rokov po sebe sme na Vianoce neboli doma. Zvycajne vyrazame medzi 16-20.12. a domov sa vraciame okolo 5.-6.1. a po navrate si vzdy urobime take tie svoje Vianoce s rybou, salatom a kapustnicou ako sa patri.  A vobec nie je pravda, ze sa nedaju zohnat aj lacnejsie letenky do vzdialenejsich destinacii. Napr. aj teraz sa da kupit Bangkok z Budapesti za cca 580€ ( 15 000Kč) - nie je to sice mega akcia, ale ak chce ist clovek cez Vianoce, tak je to fajn.  Alebo ak chce clovek skor mesto, tak je napr. New York z Viedne pod 400€ aj cez Silvestra. Ja osobne tento rok este kupene nemam. Ja mam taku psychologicku hranicu 450€, ktoru som este nikdy neprekrocil(skor sa priklanam pod 400€), tak cakam kym to padne nizsie. :-D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte, nedávno som spolu s Tonicom podnikol výlet k naším východným susedom. Dali sme si také letecko-železničné kombo. Do Užhorodu na vlaku a odtiaľ na mašine Jak 40 do Kyjeva. Bola to celkom sranda a ak máte radi netradičné letiská a a lietadlá, určite sa oplatí. A aj Užhorod je veľmi pekné a hlavne lacné mesto, kde sa dá stráviť čas. Ak máte chuť, môžete si pozrieť fotoblog z tejto cesty. :)

https://cestujzamenej.sk/2019/08...rod-kyjev/


0
Zobrazit ve vláknu

Ja som ho tam tiez dlho mal, az som sa nakoniec odhodlal a sli sme. :) a oplatilo sa. Hlavne teraz, ked sa ta Bologna lieta za par korun. ;-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dobre ranko. Ako mnoho z vas, i ja som cerpal nedavno celozavodnu dovolenku. A kam ist, ked idu vsetci?  Zvolil som Taliansko a  okruh Bologna - Cinque Terre - Pisa - Florencia - Bologna.

Ak mate chut, mozete si pozriet prvy fotoblog z Cinque Terre:


https://cestujzamenej.sk/2019/08...iek/ 

Naklady Cinque Terre:

  • Letenka - Lauda / FR 44€ (Vieden - Bologna, Bologna - Bratislava)
  • Autobus Bologna - La Spezia - 15€ (Marino)
  • Vlak - cca 30€ (Cinque Terre Card + nejake presuny)
  • Ubytovanie - cca 60€ noc pre dvoch (sialena mestska dan 5€ osoba noc...)
  • Strava - bezne pizza a cestoviny v podnikoch okolo 6-7€(alebo len trojuholnik na stojaka za 2€), a raz som sa nechal ojebabrat a dal som si na ranajky vajcia a slaninu za 8,5€ :-D

0
Zobrazit ve vláknu

ja som uz rusil ubytko cez hotels. peniaze zvycajne do 48h. Raz sa vracali tusim 2 tyzdne, ale nakoniec to prislo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My to iste. Destinacie vyberam podla ceny. A ked je to vhodne aj na IG, tak je to bonus. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja sa vyjadrim za seba. Ja mam blog cca 5 rokov a nikdy som v minulosti nemyslel, ze sa na tom bude dat niekedy zarobit. Ani to nebolo cielom. Mam k tomu napojeny aj IG aj FB.  Ale myslim, ze chuja na internete zo seba nerobime.  Mame nastaveny urcity koncept a pravidla a tych sa dlohodobo drzim. Na webe reklamu nemam, nemam tam takmer ziadne affiliate odkazy.  Tusim len na airbnb a hoteltonight.... Ponuk mi chodi vela, ale 99% z nich odmietam.  Stale mam tu romanticku predstavu, ze niekedy pride nieco relevatne, ale to sa zial na Slovensku nedeje. Jedine co robim su prednasky a workshopy.  Skoly a rozne spolky pre deti robim zadarmo. Ked ma na prednasku pozve nejaka firma alebo organizacia (Bar, restauracia) tam si pytam peniaze.  A vobec ma to neserie, ze si za to pytam odmenu. Feedback byva vzdy super a ludia sa velmi vela krat dozvedia nove veci. Z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze 90% ucastnikov tych prednasok nepozna zakladne stranky ako azair, cestujlevne, akcniletekny, letekny za babku, skupinu tour de svet. Velmi vela krat nevedia, ze do krajin EU im treba len OP a pas im netreba. A je toho naozaj vela.  Celkovo je vsak blog / socialne siete v minuse. Pokial clovek neberie kraviny, ktore su nerelevantne, tak na tom nikdy nezarobi.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nech je Jana aka chce, tak marketing ma na obrovskej urovni a ludia jej to kupuju.

https://www.finstat.sk/51216272

https://www.finstat.sk/51789507

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja som do toho uplne v pohode vliezol. V Majke to, ale doveru nevzbudzovalo. Osobne si myslim, ze kto chce, vozit sa na tom bude. A popisky su take, ako som to citil ja. BOZP tam bolo nula bodov. Mali napisane, ze moze ist naraz 7 ludi, nas slo 10. Na podlahe boli diery a bolo vidiet dole, udrzba napr. toho elektormotoru spocivala v tom, ze dosiel chlapik a poriadne po tom slahol kladivom. Ked som siel tou prvou dole, tak sa rozbehla asi na 5x. Takze si za svojim nazorom urcite stojim, ze to uplne bezpecne nie je. Popisky su autenticke zo situacie, aku som zazil ja. Je mi len luto, ze sa to stretlo s takou vlnou odporu. Nevadi. Nie vsetci su cielovka. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tonic bol tiez v top 10, len tak mimochodom. Pozname sa osobne. A fakt mi je luto toho, ze niekto ma tak smutny zivot, ze sa musi odbavovat na internete. Ja som doteraz nepochopil tu vlnu hejtu. Ale vsak co uz. Pekny den. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dobre ranko. Naozaj by ma zaujimalo, co je na tom dementne. Je to foto blog, v ktorom som popisal moje zazitky a dojmy z miesta. A o tom, ze by som bol expert na miestne lanovky neviem. Ale dakujem za krasny titul. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hmm neviem ci je prave Chiatura depresia. Nam sa tam pacilo. A vyslovene som tam chcel ist. Hlavne pre ten zazitok povozit sa povodnych lanovkach. To inde asi nezazijete. A co sa tyka vina, tak my ho moc nepijeme, ale viem si predstavit navstivit ten region. Urcite sme tym smerom nesli naposledy :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ked sme boli my, tak fungovali dve. Mali fungovat 4... Ono to je fakt asi o nahode :-D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

:D no vyzera to tak. U mna si to odniesol komplet dolamany stativ :D:D A aj nove nohavice sme museli kupovat v miestnom HM :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte, tento rok sme stravili sviatky v Gruzinsku. Inspiroval ma hlavne miestny odbornik na vychodne destinacie tonic :)

Boli sme sa povozit na lanovkach v Ciature a vela casu sme stravili v Tbilisi, kde sme povodne chceli ostat kratsie, ale mesto nas naozaj ocarilo a stravili sme tam viac casu.

Vyuzivali sme hlavne marsutky a po Tbilisi Bolta. a miestnu MHD (metro, bus).

Link na clanok:

https://cestujzamenej.sk/2019/05...na-vychod/

Naklady na osobu:

Letenky - 90€

Autobus z letiska/ na letisko - 12€

Ubytovanie (5 noci) - 80€

Maršutky, Bolt, Strava, Suveniry, Vstupenky - 95€

Spolu - 277€ / osoba


0
Zobrazit ve vláknu

Mam tam par kandidatov na vyskusanie. Pozdava sa mi to velmi ;-)


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Uvažovali ste niekedy nad tým, že namiesto piatku vo vašom meste, vyrazíte niekam do zahraničia? My sme niečo podobné skúsili minulý týždeň. 

Zaleteli sme si do Bukurešti na pár hodín.

A koľko nás to stálo?

Slovak Lines z Ba do Viedne - 1€

Letenka - 19,98€

Uber z letiska a na letisko - 4,4€

Ubytko na 1 noc - 18,75€

Regiojet z Viedne do Bratislavy - 5€

Ostatné náklady (jedlo, pitie, magnetky...) - 20€

Ak máte čas, tak si môžete prečítať krátky cestopis z tejto akcie:

https://cestujzamenej.sk/2019/03...-rumunsku/


Tento krát menej fotiek. Trošku som to nezvládol s nastavením fotoaparátu. :-D

0
Zobrazit ve vláknu

My sme tiez boli len 4 dni na Palawane a 4 dni na Boracay. Niekde na fore tu mam aj cestopis. Tiez mi prislo par vtipnych poznamok  do sprav na FB a IG. Podla mna si to netreba pripustat. Niekto sa v tom proste vyziva, ze moze rypat a poucovat :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu