Příspěvky uživatele mispi

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

V C neviem, ale keď sa pohráte s termínami v SAS plus tarife (ich veľmi hodnotná PE), nájdete VIE - SFO aj okolo 900 €/osoba return, čo si myslím, že nie je zlé. Refundable a rebookable. Mám to takto kúpené na máj 22.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

... túžiť po Dubaji v auguste môže len skutočný masochista... viď https://www.accuweather.com/en/a...ast/323091

teploty v noci neklesnú pod 30 a cez deň idú nad 40

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

pri súčasných cenách nie Mustang, ale malý compact...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kolegovia, sú to jeho prvé long haul lety. Pravdepodobne bude musieť pozerať aj na peniaze...za menej peňazí s prihliadnutím na cena/výkon  odporúčam Quatar, Turkish alebo Etihad. Singapore, JAL, alebo EVA sú väčšinou už cenove niekde inde ak nenatrafí na akciu. A po Ázii odporúčam prelety nízkonákladovkami. Len nechápem - prvá cesta do Ázie  a tie najdrahšie destinácie? Po mojích skúsenostiach by som bral ako hub Kuala Lumpur s preletmi do Singapuru, Bali či na Langkawi a južné thajské ostrovy.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Smer východ je to v economy u všetkých skoro rovnaké - všetci šetria, kde sa dá. Preč sú časy z pred 10-15 rokov... skôr by som sa orientoval na prestupy, čakanie na prípoje a podobne. Na seat guru si pozri konkrétne lietadlo  a hodnotenia jednotlivých sedačiek. Z bežných aeroliniek dávnejšie boli celkom fajn Turkish airlines (čo sa týka cateringu), pred covidom sa ale zhoršili, pomer cena - výkon je dobrý momentálne u Quataru. 

U Premium economy nedám dopustiť na SAS ( v cene sú aj salóniky na škandinávskych letiskách), najväčšie rozdiely sú určite u Bussiness triedy - letel som len s Austrian a Emirates - tam boli určite lepší Emirates. Raz som len silou vôle odolal ponuke upgrade na Quatar Qsuites a dodnes to ľutujem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Prikláňam sa k Viberu. 2x to bolo s plným poistením uplne bezproblémové. Autá majú v Can Pastille, (2 km od letiska), na letisko majú kyvadlovú dopravu. 

Ale... objednávať si teraz auto na top sezónu bude veľmi, veľmi drahé... Pred 3 mesiacmi som na august na Menorce u nich zabookoval economy za 162 €/8 dní s plným poistením - teraz by to bolo okolo 500 €...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Parkovanie - možno sa to niekomu hodí -

Mazur je aktuálne zatvorený, ale na jeho stránke je zľavový kód na Parkplatz "C" Po jeho použití je cena za parkovanie na 8 dní 49 €

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

U mňa Lufthansa zatiaľ najhoršia, čo sa týka refundov, zákazníckych služieb a vôbec všetkého - zlaté nízkonákladovky.
Môj najnovší problém s nimi - poprosím o radu. čo robiť:
V marci som kúpil letenky VIE - FRA - Barbados na december 2021. Let FRA - Barbados je operovaný Brussels airlines. Pri kúpe bola možnosť free zvolenia sedadiel na trase FRA - BGI, vrátane exit rows. Zvolil som si tieto miesta.
Dnes ( po dvoch mesiacoch) mi prišlo oznámenie o change reservation. Všetko, čo sa týka letov ostalo po starom, len pri Letoch FRA - BGI a späť je nasledujúca poznámočka:
Important Notice
Please note that additional charges apply for your confirmed seat reservations. A respective overview can be found here.
Mám tri možnosti - potvrdiť zmeny a doplatiť 4 x110 €, zrušiť rezerváciu a zmeniť lety, prípadne žiadať refund. Letieť chcem (máme rezervovanú loď z Barbadosu), ale miesta by som si rád ponechal. Čo navrhujete robiť?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Potvrdzujem. 

Napodiv som tento rok nemal problém so žiadnou refundáciou u nízkonákladoviek- Easyjet, Ryanair, Wizzair do mesiaca, United airlines mi poslal kredit v rámci minút ( škoda, že ho ide použiť len na letenku, nie na ďalšie služby ako upgrade). Jediný problém bol s refundáciou míl u Turkish airlines - ale to bol vnútroamerický let s United airlines - vyriešili mi to až po masívnej konzultácii cez Facebook

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Prišlo mi od Ryanairu zrušenie oboch októbrových segmentov spiatočného letu VIE - Faro.  Vypísal som viackrát formulár o refund, ale pri odoslaní mi to stále hádže oznámenie, že let nebol zrušený, ani posunutý o 3 hodiny. Stretol sa s tým už niekto?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

UA to má podľa mňa dobre vymakané - v porovnaní s Lufthansou napríklad.

Zrušil som októbrové letenky PPT - SFO (zrušená plavba NCL Honolulu - Papeetee, preto jednosmerná ), poplatok za Economy + mi vrátili do týždňa, základnú cenu leteniek formou voucheru v plnej cene. Pozor, za voucher kúpite len letenku, nie upgrade do economy+, či batožinu. Za voucher som kúpil to isté na apríl 2021 (bolo to výrazne lacnejšie) a ešte mi ostalo aj na ďalšiu letenku SFO - HNL. Nové letenky môžem kedykoľvek vymeniť za nový voucher.

Bolo to kupované priamo na webe UA v bookovacej triede promo

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

gertrudo napsal(a):

Predava dve izby. Cize cena je ok.

Akurat neviem preco predava spolu a nie kazdy zvlast.

Ospravedlňujem sa, nečítal som s porozumením...2 izby....ale i tak - zarýpem si -, zľava ani v tomto prípade 50 % z aktuálnej ceny nedosahuje ...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kde ste prosím Vás nabrali tú 50% zľavu ? - aktuálna ponuka na váš dátum je hoooodne nižšia ( hotels.com 620 € za dvojlôžko vo vašom termíne) viď. 

https://www.hotelscombined.com/H...panded%3D0

Inak hotel je to celkom fajn - osobná skúsenosť - ale tak na pár dní, nie na 12 nocí, k moru je to cca 10 min. pešo, do centra 15 -20.

Vašej cene s 50% zľavou by tak zodpovedal 5* hotel Vivanta na blízkom ostrovčeke Rebak - aj ten odporúčam

https://www.hotelscombined.com/H...nded%253D0

...ale to už je iná káva...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja letím túto trasu v októbri - tam United airlines - v cene  je batožina 23 kg aj v promo tarife, navyše je tam možnosť okamžite si zvoliť sedadlá bez príplatku, ale aj priplatiť si za Economy+, / veb UA /, jednosmerka bola porovnateľná s jednosmerkou Frenchbee v tarife s batožinou - tak nerozumiem prečo FrenchBee. Späť ideme loďou na Hawai, ale pri pozeraní spiatočka nebola určite 2x tak drahá, ako jednosmerka. Treba sa však vyhnúť termínom, keď v Papeete nakladajú a vykladajú pasažierov výletné lode , hlavne tie väčšie.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nedajte sa odbiť, že pri občasnom cestovaní vám tých pár míl aj tak na nič nebude.. za zaregistrovanie nič nedáte a niekedy...možno... Mne sa podarilo za 7.500 míl na TA  Miles  and smiles( čo je v podstate nič ), kúpiť letenku UA HNL - SFO za doplatok 5.04 €...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Celkom fajn, ako minúť Turkish Miles and smiles míle je možnosť minúť ich na vnútroštátne prelety s United airlines v USA cez star alliance reward. Práve som kúpil jednosmerku HNL - SFO za 7500 míl +5,08 €. Na niektoré dátumy je aj First /americký business/ za 12500 míl. Návod, ako na to sa dá na internete nájsť za 30 sekúnd.

hint: "how to buy united flight with turkish miles by mail"


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Má zmysel priplatiť si premium economy u SAS - SAS Plus pri transatlantickom lete VIE - SFO ? Cena oproti economy je vyššia o cca 300 -350 € na smer.

0
Zobrazit ve vláknu

Nie, nespotrebovaná doba z karty pri odchode prepadá

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mám 115.000 míl , manželka 12.000 v tomto programe. Upgrade do biznis Sev. Amerika  stojí podľa tabuľky 45.000 míl/ osoba.

Môžem letenky upgradovať pre oboch - ak áno, aký je postup ? platí to len pre Turkish, alebo aj pre lety v rámci Star alliance ? Ešte nikdy som to nerobil, prosím skúsených o radu.

0
Zobrazit ve vláknu

Porovnávať požičanie auta na Malorce v plnej sezóne s požičaním v mimosezóne  tiež nie je celkom správne. V máji som si tiež požičal auto za 9 €/ deň. Cena v plnej sezóne  cca 20€/ deň vôbec nie je vysoká. Cena im narástla dodatočnými službami... Takže chilli, je to OK.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Budget má /mal / prepážku v letištnej hale a shutlle k parkovisku , ktoré je do 500 m od letiska. Tam aj auto vrátite a odvezú vás na letisko. Inak, bez auta by som Martinik neabsolvoval. Verejná doprava je biedna a taxi drahé.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Martinik - 2 roky dozadu dobrá skúsenosť s Budget cez AutoEurope.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Prekvapujúco dobrý bol hotel The Point Hotel & Suites - Orlando , ma zadarmo shuttle do Universalu, v cene aj raňajky a izby sú obrovské, žiadne resort fee a parkovisko zadarmo

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

U nerizikových reselerov u 2 dňových vstupeniek moc neušetríte... aké také zľavy sú až pri viacdňových vstupenkách. Ja by som skôr kúpil  vstupenky 1 deň, jeden park a ak peňaženka dovolí, tak express pass - stáť v radoch na atrakcie tak či tak budete, ale  výrazne kratšie + aplikácia do mobilu na predobjednanie si času na niektoré atrakcie. Ak budete bývať v niektorom hoteli zo siete Universal studios resort, do parku sa môžete dostať o hodinu skôr a tak stihnúť relatívne v pokoji najrušnejšie atrakcie. U tých drahších hotelov v cene máte aj express pass. A dôležitý je i kalendár predpokladaných  najrušnejších dní

https://orlandoinformer.com/univ...-calendar/

a toto skombinujte podľa hĺbky peňaženky...

a tu je návod, ako toho stihnúť čo najviac s najkratšími radmi - v tých strávite väčšinu dňa

https://cache.undercovertourist....78df8e.pdf


a ešte niečo... na čo by niekde špecialne predávali lacné vstupenky, keď je obrovský záujem i o tie drahšie ...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Keď idete do USA na novú ESTU, idete na imigračnom do radu, kde si vás preklepnú akoby ste ešte pred tým v USA nikdy neboli bez ohľadu na to, či ste tam už boli, alebo nie. Keď na túto ESTU idete opakovane, kiosk vás vyšle automaticky do tej kratšej a jednoduchšej rady  - platí to vždy pre každú novú ESTU, ktorú získate po vypršaní tej predošlej

0
Citovat Zobrazit ve vláknu