Příspěvky uživatele padrino11

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Hledám nějakou chudou dobrovolnici, co by mi dobrovolně komplet uklidila dům a umyla okna. Předám zkušenosti s cestováním a rady do života.

4
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ale existuje např. to fly4free.com - stačí si tam nastavit Španělsko.

Ale musíš počítat s tím, že ti to pak neukáže třeba akci, kde je odlet ze sousedního Portugalska nebo Francie. Proto je lepší nastavit si tam celou Evropu.

Ono ani CL neukazuje primárně akce (lety) z ČR, protože je toho minimum.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Europe flight deals - Flight deals from Europe, USA, Asia and Australia | Fly4free

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Xmas and NYE! Cheap flights from Madrid to Democratic Republic of Congo from only €243! (fly4free.com)

Lákají mě netradiční destinace, nemáte někdo bližší info k této zemi?

0
Zobrazit ve vláknu

Já tam byl před pár lety asi 3k (UIA), ale teď nereálné.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

a když to zadáš do Scyscanner? - mohlo by to jít i o 2k dolů teoreticky a zkus tam i to Almaty. Třeba to najde i něco bez Turka.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To se dalo čekat - zase ti pankáči...

Vítejte v pekle! V německé veřejné dopravě vypukl s levnými jízdenkami chaos - Novinky.cz

Pankáči dobyli Sylt, baštu smetánky

Nevšední zájem o laciné cestování se promítl do přeplněných vlaků především tam, kde mířily do vyhlášených turistických letovisek. „Levněji už to nejde,“ líčil na kameru webu Focus.de uprostřed Westerlandu, centra ostrova Sylt, dobromyslný pankáč.

Na ostrov, který je vyhlášenou adresou německých slavných a bohatých, dorazilo přibližně 50 až 80 pankáčů. „Shromáždili se zde v houfech. Párty, pití, bujarý život. Jízdenka za 9 eur jim umožní výlet, který by jinak pravděpodobně nikdy neuskutečnili,“ sdělila televize ZDF.

Starosta Syltu Nikolas Häckel (bez stranické příslušnosti) v sobotu uvedl, že ostrov je pouze přeplněn a situace zůstává uvolněná. Také policejní mluvčí v neděli sdělil, že ani v noci se neodehrály žádné větší operace, jen skupina pankáčů byla „trochu hlučná, ale to nebylo nic zvláštního“.

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Aktuálně Bali z Berlína za 350 euro, když dokoupíš jízdenku do Berlína, jídlo, pití tak už je skoro 12k a nedává to smysl. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V těchto zemích jsi odkázána na služby místních CK pro turisty, což je dost drahé a bez auta nebo místní CK tam sama nic moc neuvidíš.

Oproti tomu třeba v té JAR si jen půjčíš v půjčovně auto - stačí osobák (cca 600 -750 Kč/den) a parky s divokými zvířaty projíždíš sama, nemusíš se nikomu přizpůsobovat, třeba největší Safari na světě - Kruger, a dá se jet i za hranice. Za mnohem  méně peněz tak vidíš mnohem více.

Zvířata jsou prakticky stejná.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud chceš po vlastní ose, tak leť více na jih - JAR, Botswana. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Není nutné, fakt stačí tablet a obyčejná lepící páska.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vem si vlastní tablet a máš IFE u všech letadel. Pokud jsi zvyklý na first class, kup si LCD monitor. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tam stačí i falešný - koupíš z pár stovek v pražské Sapě.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak si to zadej do vyhledávače 6 lidí, resp. 5+1, bez zavazadel, NY všechna letiště a +- 3 dny a srovnej si to po dle cen a uvidíš.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Investiční letenky...

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Info o nových obchodních podmínkách (Mytrip + Gotogate):

Před Covidem nebyl problém tyto OTA využívat byly zpravidla nejlevnější (samotné lety prodávaly za dumpingové ceny a žily jen z příplatků) - buď let proběhl jak měl, nebo nabídly alternativní let pokud byla změna. Pokud let dopravce zrušil vracely celou částku. Riziko minimální, úspora mnohdy i tisíce.

Na Covidu ale dost prodělaly a tak zavedly nové obchodní podmínky, kde už mají zisk jistý. Zejména účtují 835 Kč za vrácení peněz v případě zrušení rezervace (dopravcem a pokud lze tak i pasažérem). Navíc pokud dopravce provádí v letech časové posuny a změny, tyto mnohdy ani klientům nenabízí a lety rovnou samy za klienty ruší, aby si mohly účtovat výše zmíněný poplatek. Změny nabízejí možná těm, co si připlatí za asistenční služby při nákupu letenek. Ale pak už se anuluje výhodná cena a nemá smysl u nich cokoliv kupovat.

Pro mě tedy obě tyto OTA za nových podmínek nepoužitelné. Na webu nemají ani datum, kdy ty podmínky měnily, pokud byste měli informaci kdy to bylo, dejte vědět. Díky.

6
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kdo ještě nestihl má teď šanci v LV

Americká společnost Love Cloud láká na netradiční soukromé lety. Asi 45minutová cesta neslouží ke kochání se panoramaty, ale k jedné jediné věci. Cestující se v průběhu mohou stát členy takzvaného mílového klubu, což je slangový výraz pro sex na palubě letadla.

Asi nepřekvapí, že společnost Love Cloud sídlí zrovna v Las Vegas, městě hříchu. Její zakladatel Andy Johnson listu New York Times řekl, že lidé, kteří si užijí sex na palubě a zapojí se do mílového klubu ( anglicky Mile High Club, pozn. red. ) nemají myšlenky na rozvod.

„Dorazíte s úsměvem na tváří a odejdete s ještě větším,“ konstatuje Johnson. Pomáháme lidem, aby se nerozváděli, to vám říkám narovinu,“ doplnil zakladatel společnosti nabízející lety. Ty mimochodem slibují opravdové soukromí, při němž nebude partnery nikdo a nic rušit.

Interiér soukromého tryskáče je plně přizpůsoben párovým radovánkám. Nechybí rudé saténové povlečení a polštáře nebo matrace z paměťové pěny pro větší pohodlí. Splnit si milostné fantazie v oblacích ovšem nevyjde nikterak levně. Členství v mílovém klubu stojí 995 dolarů (21 tisíc korun) pro pár.

Zážitek není jen pro páry

Frelima Howardová byla jednou z cestujících. S manželem si postěžovali na jedinou věc — vyhrazený čas byl pro ně příliš krátký, uvádí server Independent. Žena tvrdí, že naprosto ztratila pojem o čase, a tak se musela na konci opravdu rychle obléknout. Neobvyklý let dostala s manželem od známého jako svatební dar.

„Já a můj manžel jsme byli členy mílového klubu už dřív, ale bylo skvělé užít si to ve větším soukromí,“ okomentovala Howardová.

Společnost Love Cloud nicméně zájemcům nabízí i další možnosti letu. Mohou si užít romantické stolování nebo si znovu říct své svatební sliby. Podle Johnsona je však možnost zapojit se do mílového klubu tou nejpopulárnější. Některé páry se kvůli radovánkám dokonce obléknou jako pilot a letuška.

Let ovšem není vyhrazen pouze párům, dovoleny jsou i větší skupiny, přičemž za další osobu se připlácí 200 dolarů (4200 korun).

V běžném dopravním letadle se lidé stávají členy mílového klubu na toaletách. Existuje několik domněnek, proč je sex na palubě tak vzrušující. Jedna verze tvrdí, že za to mohou vibrace při letu, jiná, že lidé rádi fantazírují o pilotech, letuškách a podobně. Jistou roli pak hraje i riziko odhalení.

 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já rád létám za teplem v době, kdy je u nás zima. Ten júl bych vyměnil třeba za únor - február, nebo listopad - november. Protože proč létat za teplem v létě.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

V amerických půjčovnách jsou auta běžně pojištěna. Havarijní pojištění i povinné ručení. Pokud si půjčuješ auto, plně to postačuje. Spoluúčast pojištění si pak blokují na kreditní kartě (cca 1.000 - 2.000 USD) a pokud nastane nějaké menší poškození tak to hradí z toho. V případě velkého poškození, nebo krádeže auta si nechají vše. Tohle bývá zpravidla ta nejlevnější varianta půjčení auta.

Pokud někdo chce pojistit přes půjčovnu vše tzv. do nuly a pak ještě další připojištění oken, pneumatik, apod... tak ve výsledku platí za komplet půjčení cca 2-3x tolik.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Známý travelhack do USA je půjčovna U-Haul. Půjčují stěhovací dodávky. Dá se tím vyřešit doprava i bydlení v jednom a mnohdy to vychází levněji než klasická půjčovna, protože na rozdíl od půjčoven na ně nedopadla pandemie a vozidel mají dostatek. 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pikantní...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Belize je úplně v pohodě, tohle je asi opatření kvůli Covidu.

Na hraničním přechodu z Mexika se platila nějaká taxa už před pár lety. Já jel z Guatemaly a to bylo bez poplatků a odjezd lodí do Hondurasu (platí se jen poplatek v přístavu asi 20 USD. Jinak pohyb byl volný a ubytování nikdo na hranicích neřešil ani nechtěl vidět.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Co chceš doporučovat - podmínky se stále mění a za týden může být vše jinak. Také je otázka, zda jednosměrné letenky nevyjdou dráž, než dvě samostatné cesty, jedna do Karibiku a druhá do USA. Celé ti to pak můžou nabourat placené PCR testy, ad. je také potřeba vědět, zda jsi očkovaný, nebo antivaxer...u některých dopravců tě bez toho nepustí ani na palubu.

Jsou tady zájezdy do Karibiku s CK přímým letem za celkem levné peníze, možná se vyplatí jen dokoupit let do USA a zpět z toho Karibiku na pár dní. 

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud mají v podmínkách, že potřebuješ formulář pro tranzit a negativní PCR test, tak se bez nich nedostaneš ani do letadla.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nemáš tam ještě něco do Jižní Ameriky?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu