Příspěvky uživatele derata

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Díky. Šly zprávy, že některé benzínky nebudou radši ani přijímat cizince, aby nemuseli řešit rozdílné ceny. Tak se radši ptám. 

 

Můžu se ještě zeptat, jestli to nebylo na trase do Chorvatska? zajel bych na když tak na stejnou, když vím, že to tam neřeší. :) :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, nemáte někdo zkušenost, jak to teď chodí v Maďarsku s naftou? Dá se už v červenci normálně natankovat? 

 

Díky

0
Zobrazit ve vláknu

Vůbec bych neváhal. Z vlastní zkušenosti vím jaké to je řešit očkování až na místě. Stačí pitomý pes, který běží po ulici a z ničeho nic tě kousne. Mě kousla opice... a v tu chvíli to začneš řešit a stresovat a zničí ti to dovolenou. 

Vem si to takhle: vzteklina je smrtelné onemocnění, na které neexistuje léčba a v Asii není vymícena. Pokud jsi očkována můžeš být relativně v klidu. Pokud nejsi, tak musíš okamžitě vyhledat někoho kdo ti píchne vakcínu (mi dali dvě dávky najednou a bez reakce) a pak doufáš, že vakcíná zabere dříve než se projeví příznaky. Jinak velice bolestivá smrt. 

https://www.youtube.com/watch?v=-moG6JDmJdc

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ani jsem si to neuvědomil... pletou se mi.

Nicméně mám ještě jeden blbý dotaz. Koukal jsem na online check in na webu China Airlines.

https://calec.china-airlines.com...ass_gb.htm

a v části "Self-Print Boarding Pass is available at:" není Praha uvedená. Pouze Frankfurt.

a v "Who can't use Self-Print Boarding Pass:" píšou:

Passengers who reserve flights operated by China Airlines co-share partners.

Jestli tomu rozumím správně, tak je online check in pro mě zapovězen co?

EDIT:

Currently, eCheck-In service is available for CI international flights(except Code-share flights operated by other airlines) passengers up to 9 persons in the same booking record from 24 hours up to 1.5 hours prior to the flight departure time.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Takže i když mám první let přes Air China tak online check in můžu udělat přes ně i na první let, který operuje čsa?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kupoval jsem tady.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

U přepážky si ale nevyberu sedadla co? Když jsem letěl s Air France, tak mě stejně poslali ke kiosku...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dík, letím podruhé... a úplně jsme zapomněl, že u check in i stejně bude svítit přepážka kam jít :D Každopádně díky. Snad to neztratí a bude to v pohodě :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, zakoupil jsem letenky na Bali přes China Airlines s odletem z Prahy přes Frankfurt a Tchaiwan. China Airlines v Praze nemá žádnou přepážku, takže přímo u nich se neodbavím, ale podle letenky je zřejmě první let operován přes ČSA a až další lety jsou s China Airlines.

Do frankfurtu

Airline: China Airlines

Flight: CI 9062

Operated by: Czech Airlines

Znamená to, že se odbavím u ČSA a dostanu palubní vstupenky na celou cestu a zavazadla vyzvednu až v Denpasaru? U těch samoobslužných kiosků se můžu odbavit i dříve, než bude Check in na přepážce a pak jim jen na přepážku přinést odbavená zavazadla?

Děkuji

0
Zobrazit ve vláknu

Tak to je fajn.

Kupuji si letenky tady a při cestě mimo Evropu radši z A přímo do B, takže to mám na jedné letence tu cestu i když třeba přes více společností.

Ještě abych se úplně ujistil, tak konkrétní příklad:

v případě, že mám na jedné letence trasu Denpasar - Kuala Lumpur - Londýn - Praha a trasu Denpasar - Kuala Lumpur letí JET a zbytek je s British, tak kdyby došlo ke zrušení letu s JET kvůli sopky a potom tedy nestihnu přestup v Kuala Lumpur, tak mi stále musí zajistit let z Denpasaru až do Prahy?

Děkuji moc!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, chtěli by jsme letos v květnu na Bali a z něj cestovat dále, ale stále je celkem velké riziko, že budou zrušeny lety kvůli popelu ze sopky. Chtěl bych se zeptat, jak se postupuje v případě, že mám zakoupenou zpáteční letenku a došlo by k uzavření letiště před mým odletem z Bali. Letenka mi úplně propadne a musím kupovat novou nebo bude let nahrazen a letenku mohu využít?

Děkuji

0
Zobrazit ve vláknu

Ahoj, pročetl jsem diskuzi a chtel bych se ujistit že jako přestupující cestujicí do cca 3 hodin nemusím řešit žádn víza, jen kdyby jsme nahodou chteli opusitit letište že? První cesta tak trochu stresujm... Moc díky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

díky za dalsi odpovedi. Hlavne jak poleti bagly až na místo at to nemusíme řešit a my už si palubky nejak obstarame. Cas na CDG nastesti mame a pak už to je china eastern až do denpasaru tak to snad daji obe palubky už v CDG. Tranzit vizum nemusime vubec resit v Pudongu kdyz tam mame 2 hodiny na prestup že?

Jeste by tam mohlo prestat prset smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jo to mi doslo ze mame hledat let praha francie a pak se uvidi kolik palubnich vstupenek nam daji.

tak nastesti na CDG mame dost casu na prestup tak to snad bude OK i kdyz tam budem poprve. Pry uz to tam je i prelednejsi. Ta tranzitni prepazka byva s secure zone?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Super, dík za vyčerpavající odpoved. V Praze mi teda nacvakaji sedadla i na další lety ale to se jeste možná zmeni a přetisknout to. Taky mame dlouhe prestupy tak se uvidí.

Moc díky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, blíží se nám odlet na Bali a řešíme check in. Jestli jej budeme řešit až na letišní nebo online už doma a mám k tomu jeden dotaz. Přečet jsem si http://cestujlevne.com/rady-tipy/odbaveni-na-letisti/ a tam se píše že na letišní máme najít našeho dopravce, ale jak to je když máme zpateční letenky Praha - CDG - PVG - DPS a let praha DPS a zpet je přes Air France a zbtek trasy je přes China eastern? To pak máme jit k jaké přepážce?
Kupovali jsme zde přes vyhledávač.

A ještě jedna mimo. Ty palubní vstupenky dostanem v praze jen na cestu smerem na Bali a zpáteční palubky až zase v DPS že?

Moc díky

0
Zobrazit ve vláknu

Tak abych ukončil diskuzi:

po urgenci přes ministerstvo dopravy a vedeni oddeleni dopravy na magistrátu FM došlo k tomu že pracovnice jsou již poučeny že ke skupine B mají dávat správně razítka i pro skupinu A s nějakou podmínkou...

Takže mě to stálo jen spoustu času a emailů smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tu tabulku co mi poslali obdrzely jednotlive urady z ministerstva smiley neni to ze by to vytvorili jako reakci na muj dotaz

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

asi tak že v čr máš v podstate A1 spolu s B ale v zahraničí to není do 125 ale do 50... těžko říct, každopádně to mam černé na bílem smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jo ten odstavec v zákoně jsme si už taky dohledal. Pořeším to další týden. On je problém něco řešit na úřadě jinak než osobně protože tam nemají žadný kontakt na dané odděleni...
Podle mého selského rozumu mi tam AM zapsat musí

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My kupovali letenky tady na cestujlevne na Bali.
Praha > Paříž > Shanghaj > Denpasar, z prahy to je AF a pak china eastern tuším a před par dny psala paní z SA že čas odletu z Shanghaje se zmenil a je o nekolik hodin dříve... takže bud málo času na prestup nebo jiny let do Shanghaje. Zvolili jsme jiny let i když jsme přišly o let A380 ale nechteli jsme riskovat 40 minut prestup.
Zatím první zmena a snad poslední smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jasne dám,
zatím jsme odluveni tak že mam booknuté listky na lod a mám napsat adresu kde mě má vyzvednou shuffle.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přidávám tip na fastboat z padanbai na gili. http://celagiinnpadangbai.webs.com/fastboattogilis.htm#

Ceny 200 000 za jednosmernou cestu mimo hlavni sezonu s možnosti open date ticket. Svoz z letište taxikem za 300 000.
S prodejcem jsem si trochu dopisoval a vypada to OK.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

neco jsem si k vizum a prestupum samozrejme precetl ale jelikož jde o naši první cestu tak bych se chtel prece jen ujistit jestli v pripade že jsme zakoupili letenku zde na cestujlevne Praha - Bali s prestupem v Pariži a číne potřebujem v číně nějaké vízum? Podle toho co jsem se dočetl tak při pobytu mene než 24 hodin neí potřeba. Je to tak?

děkuji

0
Zobrazit ve vláknu

Super. Moc díky. Až budou nějaké ucelene iformace sepsane tak to určitě hodně pomuže takovym co se báli začít s cestováním jako ja.

Jeste: Co jsem pochopil tak letenky jsou na jméno, takže když objenám a zaplatím více letenek tak při rezervaci uvedu jen své jméno a ostatní cestující se řeší nějak dodatečne?
A přestupy u vasich letů jsou nastaveny tak aby to slo casove stíhat co jsem vypozoroval že ano?
Udelal jsem si rezervaci u vas a za chvili mi psali ze student agency o zmene splatnosti letenky a at se ozvu kvuli domluve ohledne platby, to je OK takto?

Když už nic tak máte aspon námet co přidat do souhrnu otazek k cestovani které mužou začatečníka napadnout smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu