Příspěvky uživatele Mıchal

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Díky za info 🙂 Aerolinka mi udělala změnu a přemýšlím, zda se mi chce do Almaty doletět v neděli ráno s 12+ hodinovým čekáním v Istanbulu nebo změnit let a přiletět už v sobotu ráno do Biškeku (avšak jen 1h 10m na přestup. Naštěstí tam létají nějaké 3 spoje denně). Další program mám v Almaty a za 4 dny na to odlet s IndiGo. 

Do Kyrgyzstánu bych asi samostatně nejel a hory mě po současném pádu a sádře, s kterou píšu, nechávají chladným 😅

Jel bych o víkendu, kdy ty spoje budou asi plnější, tak hledám informace a přemýšlím, zda mi to za ty případné starosti stojí 🙃

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jel někdo poslední dobou autobusem z Biškeku do Almaty? Jak v současnosti fungují ty autobusy - na internetu je jízdní řád snad aktuální, ale nedá se koupit. Fungují jako maršrutka, že po naplnění odjíždí nebo se prodávají lístky jen v den odjezdu či nějak déle dopředu?

Přemýšlím, že bych si protáhl výlet, ale bojím se, abych tam nezůstal zbytečně viset.

S překročením hranice pohraničíci nedělají problémy? Můj itinerář by je asi nepotěšil 😂

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zkoušel jsem najít v appce, ale nemám to tam. Zřejmě si očuchává, zda mobil umí eSim, ale už ignoruje adaptéry jako esim.me.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Plán máš velký a času málo. Zkus na každé místo, co chceš navštívit dát den a spočítat. Nevychází to. Natož s 4-5 dny na klidném ostrově v HR.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Co dělám se starými nebo poničenými bankovkami? Snažím se s nimi nakrmit automat. U starých se čas od času stane, že je nevezme... Saláty nebo obarvené obvykle vezme bez problémů.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V Johannesburgu mi vyhodili roli potravinové fólie, že bych s ní mohl někoho obalit 😂 Cape Town předtím v pohodě stejně jako x dalších letišť.

4
Citovat Zobrazit ve vláknu

6 letů se zlomenou rukou bez sádry + 1 vyhlídkový let vrtulníkem (myslel jsem, že mám jen podvrknutí)

4 lety se zlomenou rukou v sádře 😁 Chození fast trackem všude a lajnou pro business class.

Let hydroplánem.

Covidové skoro prázdné lety.

A380.

Nemám rád jm nové Boeingy se zatmavovacími okny.

Dvakrát business (award), dvakrát premium eco.

Awardy: 1*KLM, 2*Turkish (z toho jednou v C), 1*Aegean, 1*Iberia

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ze 300 letů jen jednou nárok na kompenzaci za zrušení letu a nulakrát za zpoždění.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Co kšandy... Stačí jen velká plátěná nebo igelitová taška a do ní ten kufr strčit. Taška už je povolená.

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

Napiš jim feedback s žádostí o kompenzaci. Turkish ti celkem rychle odpovědí, jak velké bylo zpoždění a proč ti zamítají kompenzaci. Ten údaj o zpoždění, pak můžeš použít do claimu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Adam _5 napsal(a):

Ahoj

Chtěl bych se zeptat jak by jste postupovali potvrdil jsem změnu letu a přišel email s potvrzením o změně kde mám letenky v Business Basic. Kupovano v economi a v manage je jako economi.

Dik

a můžeš si vybrat sedadlo odpovídající business class, byť za příplatek?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Trochu OT - byl jsem v Pearl Loungi na LUN a tam to byl velký bizár. Oficiálně 24/7, ale kolem půlnoci to tam vypadalo jako v socialistickém obchodě před závozem zboží. Kompletně vyžráno a zbytky ležící tam kdoví jak dlouho. Chlastu jsi tam měl tři flašky a nějaký zbytek lahvových piv. Nealko taky hodně prořídlé.

Došel jsem na recepci zeptat, jak dlouho to tam leží, že se bojím stomachache a nakonec mi udělali aspoň sendvič a la carte. Fotky na netu vypadaly o hodně líp.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ordinace pro poruchy spánku. Ale mívají velmi dlouhé objednací doby a zjistit, zda nemáš spánkovou apnoe. To by se pak muselo řešit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na druhou stranu, mám zatím pocit, že zákaznický servis má o 100% vyšší efektivitu u Pegasus jak TK. Turkish s oblibou označí feedback za odpovězený, ačkoliv tomu není. Nebo dva nesouvisející spojí do jednoho, kde na 1/4 odpoví...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

KLM mi loni u letu do AMS psala, jestli si nechci nechat odbavit příruční zavazadlo, že let je plný. Protože AF je prakticky dvojče, budou to mít nejspíš stejně.

Ale pokud není let plný, nic neodbaví.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já platil 26k mil za Praha-Almaty a zpět v Y. Na konci minulého roku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Avios nejdou? U BA dávají 6 za libru. https://www.shopping.ba.com/reta...kingcom-uk

Miles&More jdou taky, ale s ubohou 1 mílí za euro.
https://www.miles-and-more.com/c...oking.html

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z lednové Astany potvrzuji, že anglicky tam nikdo prakticky nemluví 😃 A ruština je třeba.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To smrdí overbookingem kvůli menšímu novému letadlu. Měla koupenou sedačku?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Booking.com mi dal 15 euro kreditu na atrakce. Vzal jsem za něj Velázquez Tech Museo v Madridu na pondělí v 11:00. Hledal jsem informace, jestli tam má lockery a objevil, že má každé pondělí a úterý zavřeno a jiné dny stejně otevírá až ve 12:00. Jak to řešit?

Naštěstí jsem se řídil heslem, že u téhle pochybné firmy vezmu něco pod 15 euro, ale i tak. Přijít tam zítra a koukat na zavřené muzeum, to by mě naštvalo.

Česká Booking linka je teď v noci mimo provoz a stejně chce číslo rezervace a PIN kód, který jaksi u aktivity není. Můžu vzít jinou rezervaci, co u nich mám, ale stejně mě možná vyfuckují, že řeší jen ubytování.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hele, umí to. ALE až příště udělají změnu, půjde jen akcept nebo refund. Vídeň velmi neochotně mění na Prahu. Je to pro ně jiný region a jiná země. Posledně se mi to podařilo jen s odkazem na nadřízeného a pak že mi nikdo nevolal nazpět 😁 Každý rok to dělají méně a méně ochotně. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky mi to dorazilo. Jsem zvědavý, zda mi 2:10 na přestup na Ryanair bude stačit nebo budu muset busem 😂

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To je druhá věc. Kód na 10% slevu jsem ještě nikdy nedostal. Jen nedávno voucher na 15€ na nějakou attraction, kam bych jinak nešel, kdyby mi neposlali kód. K tomu omezení v použití jen na dva dny.

Ceny s Génius 3 jsou stejně, ne-li vyšší jak jinde. Není moc o co stát...

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je na to potřeba 15 potvrzených pobytů během posledních 2 let. Dá se toho dosáhnout za 16 dní, když pokaždé zůstaneš jinde.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z podvodníků mě dostal předposlední den hotel. Nakonec na hotel kilometr od letiště v Dillí jsem musel jet taxi, protože mezi ním a letištěm je široká dálnice. Prakticky vybitý mobil, úzká ulička, kde GPS není moc přesná, tak jsem uvěřil týpkovi z recepce, který mi tvrdil, že je to hotel z rezervace. Jmenoval se prakticky stejně, tak jsem mi věřil, než jsem ráno z okna pokoje uviděl ten správný název na asi 200 metrů vzdálené budově.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu