Příspěvky uživatele Mıchal

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

To smrdí overbookingem kvůli menšímu novému letadlu. Měla koupenou sedačku?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Booking.com mi dal 15 euro kreditu na atrakce. Vzal jsem za něj Velázquez Tech Museo v Madridu na pondělí v 11:00. Hledal jsem informace, jestli tam má lockery a objevil, že má každé pondělí a úterý zavřeno a jiné dny stejně otevírá až ve 12:00. Jak to řešit?

Naštěstí jsem se řídil heslem, že u téhle pochybné firmy vezmu něco pod 15 euro, ale i tak. Přijít tam zítra a koukat na zavřené muzeum, to by mě naštvalo.

Česká Booking linka je teď v noci mimo provoz a stejně chce číslo rezervace a PIN kód, který jaksi u aktivity není. Můžu vzít jinou rezervaci, co u nich mám, ale stejně mě možná vyfuckují, že řeší jen ubytování.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hele, umí to. ALE až příště udělají změnu, půjde jen akcept nebo refund. Vídeň velmi neochotně mění na Prahu. Je to pro ně jiný region a jiná země. Posledně se mi to podařilo jen s odkazem na nadřízeného a pak že mi nikdo nevolal nazpět 😁 Každý rok to dělají méně a méně ochotně. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky mi to dorazilo. Jsem zvědavý, zda mi 2:10 na přestup na Ryanair bude stačit nebo budu muset busem 😂

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To je druhá věc. Kód na 10% slevu jsem ještě nikdy nedostal. Jen nedávno voucher na 15€ na nějakou attraction, kam bych jinak nešel, kdyby mi neposlali kód. K tomu omezení v použití jen na dva dny.

Ceny s Génius 3 jsou stejně, ne-li vyšší jak jinde. Není moc o co stát...

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je na to potřeba 15 potvrzených pobytů během posledních 2 let. Dá se toho dosáhnout za 16 dní, když pokaždé zůstaneš jinde.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z podvodníků mě dostal předposlední den hotel. Nakonec na hotel kilometr od letiště v Dillí jsem musel jet taxi, protože mezi ním a letištěm je široká dálnice. Prakticky vybitý mobil, úzká ulička, kde GPS není moc přesná, tak jsem uvěřil týpkovi z recepce, který mi tvrdil, že je to hotel z rezervace. Jmenoval se prakticky stejně, tak jsem mi věřil, než jsem ráno z okna pokoje uviděl ten správný název na asi 200 metrů vzdálené budově.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ala napsal(a):

"kolik tratíte na tom, když máte 70k v luftu kvůli přeposílání po celý rok"

Tak taky existujou lidi, kteří ten příjem normálně mají, každý měsíc jim na ten prémiový účet přijde a pak si s ním samozřejmě dělají co uznají za vhodné a nepotřebujou sockovat s nějakým přeposíláním kvůli vstupům do salónku.

To netvrdím, že ne (Ono pokud člověk dělá např. v IT na IČO, těch 70k má velmi snadno). Jen narážím na přeposílače, že to "točení" peněz nemusí být pro ně úplně výhodné. Málokomu z nich to dochází.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

I Komerčka má něco podobného (8 vstupů na Dragon Pass). K tomu snad dává i druhou kartu. Myslím 70k čistého potřeba.

RB má jen 2 vstupy na Lounge Key. Tady myslím potřeba 50k čistého.

Ale protože jsou celkem vysoké úroky, je otazka, zda se nevyplatí si koupit neomezený LK/PP. Dá se sehnat kolem 5000 Kč. A spočítejte si, kolik tratíte na tom, když máte 70k v luftu kvůli přeposílání po celý rok. U dost bank stále není běžné "teď pošlu a během minuty dvou příjemce obdrží". Na spořáku můžete dostat 6%. O investicích nemluvě.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ještě bych prosil porovnání, zda se vyplatí přeposílat peníze nebo je spořit/investovat a koupit neomezený PP/LK 😂

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To budu vědět za týden 😁 Ale povolené rozměry jsou známé a nevyplatí se je příliš ignorovat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@JanaV _1: Ano, dneska jsem ho dělal na let o víkendu. A ještě jsem kupoval přes OTA a rezervace jde přidat do Pegasus profilu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano, security na přestupu v PEK byla. Speciální poznávací znamení - vyndat že zavazadla vše kovové včetně klíčů a mincí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Omán? V čem je problém? Jemenší povstalci snad nejsou úplní dementi, aby stříleli rakety na druhou stranu, než je Izrael. Možná by mohl být problém v blízkosti hranic s Jemenem, ale tam určitě nepojedete.

Egypt? Sinaj může být trochu horký, vždy byl trochu výbušnější, ale spíš jen proto, že pastevci střílí primitivní rakety a občas netrefí cíl a Sinaj je hned vedle. Hurghada a Marsa Alam v dráze nejsou ani z části.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

To samé platí u Austrianu o Praze. Např. 14.12.-2.1. za cca 15.423 Kč. Nebo onen odlet 16.12. a návrat možný 31.12. či 1.1. Víc jsem nezkoušel.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Máš pravdu. Koukám do svého účtu. A nic k ČSOB tam nemám. Naopak mi tam funguje stále členství od zlaté karty k Equa Bank, co jsem před rokem a nebo déle rušil... 😀

Sleva na Flixbus mi každopádně teď dorazila na mail.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky to mám myslím u ČSOB Premium. Vždycky Sphere bylo pro mě těžce uchopitelné a snad jsem to nevyužil ani jednou, ale třeba si šlapu po štěstí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Někdo má zvířátka rád. A snad každý promo obrázek k letenkám do Ugandy nebo Rwandy má na sobě gorily. Ten na f4f taky. Takže jen věcná. Letenka sice 278 €, ale permit na jeden den 700 €... To ti instagramoví pozéři bez zástupu oveček zjistí, až po zakoupení letenky přes Kiwi. Nic víc, nic míň.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jen několik hodin koukání při jednom dni a expiruje i když žádné neuvidíš 😀

A v Ugandě ten permit stojí 700 dolarů. To ještě v tom není doprava ani průvodce/agentura.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Spíš škoda toho permitu na gorily, který bude stát několikrát víc jak letenka... To zjistí travelhackeři až po nákupu...

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Být to na Pelikánovi, uměl bych to asi stáhnout o 350-400 Kč na každém směru. A to by už za hřích stát mohlo 😀

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přišel někdo na to, jak to zrumbovat? (klidně SZ) Chtěl bych na tonica v sobotu tam a v neděli zpět. Za plnou palbu je to ale čistokrevná blbina.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Těsně před covidem jsem stihl při asi 15 hodinovém stopu v Pekingu navštívit zeď (dopoledne) i Zakázané město (dalo se platit na místě). Vízum vyřízeno na letišti bez problému. Možná pomohlo, že už jsem u Air China vyřídil tranzitní hotel (tehdy to šlo online na pár kliků), ale byl dopravně dost blbě přístupný, tak jsem na něj ani nešel. Asi už u nich mám škraloup :-D Mít víc jüanů v hotovosti a příruční batožinu v úschovně, zvládl bych o památku víc. 

U Zakázaného města člověk musí počítat s přemírou různých plotů a kontrol omezujících volný pohyb a ze vzdušné vzdálenosti pár metrů umí udělat stovky metrů nebo kilometry a desítky minut.

Tím ale nechci říct, že se teď dá Zakázané město platit na místě nebo že vyřízení tranzitního víza funguje stejně.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Poučení pro příště je rebookovat, dokud to jde a ne čekat.

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

Aby to nebylo v duchu "Kam chcete a proč právě do Džiddy?"...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu