Příspěvky uživatele kickass1

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Nikdy sem tam nevidel zadny non-Baby friendly - vlastne jednou jsem tam potkal (jeste za svobododna) nejake DJe z Prahy v Adults only hotelu na zapadni vychodni strane ostrova - kdekoliv jsou na bookingu k dispozici rodinne pokoje a na obrazku detske hriste, je to to co hledas.. Napis budget a ja ti muzu poslat nejake hotely - byly jsme na Rhodosu nekolikrat - jak LM za 8900kc All Inc (bylo to levnejsi nez letenka) za tyden, tak za 80 000 na jednoho na tyden, takze ten stretch mame pomerne velkej.. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja letim pristi sobotu, kdybys chtela hlidat 7 deti, tak ti klidne zaplatim letenku & hotel :D 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

mikir napsal(a):

Memmingen - Dublin letenka za 20 euro Letadlo plne hodina zpozdeni s rouskama Nemci na rozdil od vlaku kde je chteli neotravovali v buse z Mnichova do Memmingenu taky nikdo neblbnul  takze jen ve vlacich jsou magori

Chtel sem se podelit o zkusenost z LHR z min tydne a kdyz jsem scrolloval po strance dolu, nasel sem jeden z poslednich prispevku od Mikire :) Snad je ti tam nahore stejne dobre, jako bylo tady dole.

Kazdopadne po nekolika infarktovych transferech na LHR behem tohohle roku jsem ted pri standardnim transferu 3ka - 5ka zkusil novy system security, ktery vyrazne zrychluje cely proces - vychytavka spociva v tom, ze UZ NEMUSITE NIC VYNDAVAT ZE ZAVAZADEL, vcetne hygieny a elektroniky - proste jen prdnete cabin luggage do traye a jdete - vyrazne to zrychluje cely security process, takze oblibene hlasky typu: "jakmile vidis rodinu s kocarkem, automaticky jdi do vedlejsi fronty" nebo "jakmile vidis pocetnejsi skupinu Indu, automaticky jdi do vedlejsi fronty" pozbyvaji na smyslu, pac to fakt odsypa jedna radost :)

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Samotna vizualizace je pekna, ale ten layout nedava absolutne zadny smysl, alespon pro me ne.. 

Sekce s pruvodcema je pro me uplne nejmin zajimava z celeho CL..

6
Citovat Zobrazit ve vláknu

BA maji v Matrixu nejake zvlastni tarify v C a F (NA), koukal jsem se na nejake akce z Nemecka - je to pouze pres nektere OTA, da se proklikat az do checkoutu, nicmene je to asi o 30-40% levnejsi, nez kdyz to vezmete pres ba.com - je to dost random co se tyka destinaci a terminu, ale jestli si nekdo planuje udelat hezky vylet na nakupy, je to idealni prilezitost koupit to vyrazne pod cenou, BER - LAS sem nasel za 53k czk v F.. :) Kdybych jeste nebyl nas***** na ty zkurvene BA/AA za 27ti hodinovou cestu do Frisca predevcirem, tak si neco koupim.. Ale jak na cloveka zacina lezt stari, tak tyhle vrazedne routingy se podepisuji na moji psychicke kondici a DFW neni uplne nejlepsi misto na 5ti hodinove zpozdeni.. Jdu se dneska uklidnit na nejakou koktejlovou party do Mariottu a pak na koncert Red Hot Chilli Peppers, tak me treba ten bad mood prejde a jeste si v noci to Vegas objednam.. :) 

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Leoš Literák napsal(a):

Koukl jsem se na business letenky z Londýna do DC a nabízelo mi to zpáteční let za 100K mil + 26 tisíc Kč. To jsou běžné sazby? To je mi těch 16K mil k prdu :-)

Sice uz to od te doby zdrazili, ale nejlepsi redemption strategy na tyhle male objemy mil bylo vzdycky koupit short haul po US (nebo okolo) - za 30k mil (tzn. 15k pro jednoho) jsem mel 2 letenky z Miami do Cancunu a zpatky, vcetne zavazadla (a na taxach sem doplace asi $35 za oba).. Vim ze to pred Covidem zvedali, ale nevim o kolik - zkus to checknout, obcas se i s par k da neco vymyslet.. :)

Kazdopadne BAEC je dlouhodobe znamy svymi nesmyslnymi poplatky za BA awardy, nicmene da se pres jejich stranky booknout i partnerska spolecnost, kde jsou priplatky o dost priznivejsi - ja osobne pouzivam mile jen na upgrady, krome tech AA intra US letu jsem si nikdy celou letenku za mile nekupoval..

Chci ted vylitat toho Golda, protoze ten ti pak umozni dostavat se i k award sedadlum, ktera nejsou viditelna pro ostatni - muzes si booknout (upgradnout se) sedadlo, ktere neni urcene apriori jako award, ale jako klasicka bookovaci trida, takze se ti otevre mnohem vic moznosti, jak mile utratit ;) 

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nuny napsal(a):

Nějaké statusy doma letos máme, jsme s manželkou oba BA Gold a UA Platinum. Ale reward space v TATL C je u BA, v porovnání s United, dost tragédie😂 

Myslis TATL v C, nebo kdyz mas na letence C a shanis F :D? To je ted muj pripad - bohuzel prvni volne Firstky jsou az na prosinec, nicmene kazdy den to refreshuju a treba v nedeli se objevil jeden award space na dnesek, nicmene potrebuju nedeli LHR - DFW nebo pristi sobotu JFK - LHR..

Ckovych upgradu je docela dost, stejne jako PEcka..

Ale treba LHR - MIA je aktualne 0 volnych award spacu na cely letovy kalendar :D :D :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nejak mi prijde tenhle prispevek smutny (ve svetle toho, ze uz mi Mikir neodepise, abych radsi lital s O'Learym, ze to je levnejsi), ale stejne se o nej podelim - nevim jestli vsichni vite o aktualnim promu BAEC, kdy jsou snizene o requirementy na TP pro jednotlive statusy o 25%, zaroven ma BA trochu bordel v systemech po upgradu, takze za posledni cestu do Chicaga z Prahy mi zapocitali 2x LHR - ORD v PE a 1x LHR - ORD v C, samozrejme jsem si nestezoval (ani to neproletel) - stihl jsem uz nalitat docela kvanta a ted v nedeli me ceka PRG - LHR - DFW - SFO a za tyden zpatky SFO - JFK - LHR - PRG (all business), takze uz jsem jednou nohou v Goldu a premyslim, jestli nezkusit Gold Guest List, akorat az to promo prestane platit, tak na renewal bude potreba 3000 TP, to abych si zalozil pobocku na Hawaii a lital jednickou na vikendy domu do Prahy :)

Jinak jsem jeste objevil svaty gral a to je funkce Reward Flights v mobilni apce BA - ktera vzhledem k tomu, ze ty kokosove v ramci ekologie zrusili klasicke plastove karticky, dava docela smysl (a nekolikrat me zachranila, kdyz jsem se den pred odletem podival a zjistil, ze mi zrusili odlet z Prahy a podarilo se mi prebookovat na dalsi let) - je to nejlepsi feature na hledani volnych award flights u BA.

Nicmene vracim se zpatky do hry, do Vanoc si davam zavazek na Golda a jeste si pristi tyden splnim dalsi ze svych leteckych snu a to je proletet si A321T Transcon businessem ze SFO na JFK ;)

A treba se jeste uvolni reward space na First ;) 

Mate jeste nekdo letos nalovene nejake statusy, at uz BAEC nebo neco dalsiho? :)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

At vsichni co ho urazeli na nej vzpominaj v dobrem. 

Koukej na nase cesty zezhora kamarade a odpocivej v pokoji.


img-4445.jpg

4
Citovat Zobrazit ve vláknu

Diky za report Dave, za 4k na Ateny je k zbliti, Ateny obecne jsou jedno z nejhorsich hlavnich mest, ktere jsem navstivil - idealni je tam priletet a rovnou z letiste to napalit do mariny na lod a hura smer ostrovy..

Da se ten Accor Gold vlastne jeste koupit prosim? Zacal jsem ted zase dost aktivne cestovat, tak se postupne dostavam do hry a premyslim, ze zacnu sbirat znova i hotely - mel sem ted dost smesku ruznych Hiltonu & IHG & Mariottu a Bonwoy mi prijde nejlepsi, rozhodne jsem mel z Mariottu nejlepsi zazitky. Uz chapu proc tolik lidi zkousi ziskat Ambassodora / Platinum u Mariott Bonwoy - Honza R je asi jediny Cech, ktereho znam ze ma Ambassadora :D.

Nejvetsi tragedie post Covid mi prijde Hilton, z asi 5ti navstev jedina dobra byl breznovy pobyt v Double Tree v Dubaji, jinak me nasrali, kam jsem vlezl.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

niemandos_1 napsal(a):

No s TAPem je to skoro stejné jako s Wizzem :-). Dnes jsem se dozvěděl, že letenky do Chile s Iberii a Latamem přes OTA byly zrušeny už i některým místním členům. Že se fridgy nepochlubil :-). No třeba to právě jemu vydrželo.Přeju mu to 😄. Jinak nám co to koupili u Ibérie to vydrželo. 

TAP nech bejt, prolital sem s nima vic nez s kymkoliv jinym - maji v akci letenky levnejsi nez konkurence v chybovkach a nechali me proletet Cko za 15k do US.. Nerikam, ze LATAM nema lepsi akce, ale nelitaj mym smerem..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja jsem tenhle tyden v Chicagu a na letisti se mi nepodarilo koupit TM, meli tam akorat nejake super predrazene SIM (jedna za $45 a druha za $60 - jeste to potrebovalo nejakou specialni aktivaci, takze by to nefungoval on the spot), tak sem se na to vykaslal a objednal si normalne pres CZ Tm ten 500MB balicek do US (myslim 600kc), vzhledem k tomu, ze internet byl u kliose v kanclu rychlej jak pubertak pri prvnim styku, tak mi to na tyden bohate stacilo - nejak to nekontroluju, ale pouzivam to denne na Ubery, browsovani a poslu par fotek obcas pres iMessage - skoda ze jsem nevidel tu nabidku od Petra76, byval bych se pro tu SIMku otocil v Pardubicich sakra.. ;) 

Jinak to airlao je docela dobrej tip, diky za nej.. V Dubaji sem letos koupil na letisti eSimku, typek mi to rozbehal behem 5ti min a vsude 5G, jen parkrat mi bliklo LTE (na Marjan Islandu v Ras al Khajman). Tady v Chicagu se to potaci mezi E, 3G a LTE, petigecko jsem tu jeste snad nechytil, kvalita bidna. Cely roky sem jezdil po Americe jenom s pouzitim verejnejch wifin a nebyl to nikdy problem, aspon visite min na netu a venujete se partnerovi / partnerce / cemu chcete - navigaci sem dycky naladil v SB (kde prave sedim na snidani) nebo McD.

Jestli je nekdo z Vas dneska vecer v Chicagu zvu Vas na pivko , mam od mistnich tipy na par minipivovaru v civilizovanych ctvrtich, kde nemusite vecer nosit 3 svetry, aby Vas nekdo (=opaleny kamarad) zezadu nebodl do ledviny, kdyz vam pobezi ukrast mobil, aby mel na crack.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dekuji za tipy, sehnal jsem nakonec 2 listky za puvodni cenu pres resellera (celkem 147e pro 2), takze akci VIP lounge rusim.. ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja sem byl v New Yorku asi 10x a jediná pamětihodnost, kterou jsem navštívil byla MoMa (a to ještě díky spořivé kolegyni jsme vystali frontu na páteční odpoledni socka lístek za 0$), plus jsem byl ještě několikrát na Top of The Rock + samozřejmě jsem si byl pokaždé zaběhat v Central Parku, Highline a prosel sem se několikrát pres Brooklyn Bridge, ale představa, ze bych jel někam na 5 dnu oblézat památky / muzea, je pro me stejně lákavá, jako zúčastnit se pouti do Mekky (to by me dokonce možná lákalo vic :D).. Jo a zaplatil sem si výlet helikoptérou okolo Statue of Liberty, když sem tam byl poprvé, pac tam byla desna cekacka a ja nesnáším fronty.

Nejlepší zážitek z NYC bylo pivko s kamaradama z Cech co tam bydlej a jeden typek mel access karty do cca 10ti mrakodrapu, kde dělal správce elektriky a vzal nas večer poradně nechcany na rooftop tour na místa, kam si troufám říct se hned tak někdo nedostane, plus nam vyprávěl spoustu zajímavých historek o nájemnicích / majitelích tech nejdražších Condos v každém tom objektu - to je pro me asi top zážitek.

New York je pro me naprosto unikátní restaurace / chlastacky v roof top barech, potkávani zajímavých az divnych lidi a pres den masivní nákupy az do bolesti - a kdyz si chcete odpočinout, vypadnete na den vlakem do Montauku nasat unikátní atmosku bohatejch belochu na Long Islandu.

2 věci které mam na příštím visit listu: Muzikál Book of Mormon a na Airbnb se da v zazitkach booknout tour s bývalým detektivem NYPD, spousta lidi mi rikala, ze to je jedna z nejzajímavějších věci, které můžete v celých USA absolvovat.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja sem ted random proletel zpatecni Dubaj a uz se pomalu dostávám zpět do operativního modu - čekám na nakej poradnej fail v C/F, ale zatím asi jenom C2 - C1 / C4 (v krajním případě, ale něco fakt turistického)..

Dobre je, ze uz se mi vratila chut cestovat a Dubaj sem si uzil, i když je to jedno z nejnudnejsich mist, který si odkazů představit.. ;) 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nechcete nahodou nekdo prosim vyrazit s dětmi na Monster Jam do Frankfurtu v květnu? Je to přeložené z minulého roku a bohužel totálně vyprodané - aktuálně uz jsou volné jenom VIP loze pro 12 osob (my jsme 4), takže shanime 2 rodiny, co by eventuálně jeli taky (nebo klidně po dvojicích) - vychází to na 4 osoby 800e a v cene je kromě parkingu (6 VIP park spotu pro celou lozi) občerstvení, přístup do pitu a tisíc dalších prkotin, které si můžete najít na stránkách.

Slibil jsem to juniorovi k 5tym narozeninám - původni plan byl zaletet do Orlanda a spojit to s Disney Worldem, ale vzhledem k woke šílenství, které postihlo v poslední dobe Disney Company, jsem se rozhodl jim nedat ani korunu, bo dolar ze svých skromných úspor - a nechce se mi táhnout se pres louzi jenom kvůli Monster Jamu, když tam mužů doletět za horku na otočku, připadne protáhnout karu Germanum po dalnici. Vim ze je to relativně dost peněz za takovou prkotinu, ale u nas doma slovo děla chlapa, a ten Monster Jam proste dame, i kdybych to mel objednat k nam do Hostivice na zahradu :D

 

Pokud někdo mate nápad / zkušenosti na nějakého spolehlivého překupníka lístku na Německý trh, kde bych sehnal 2-4 lístky vedle sebe, dejte prosim vedet, ofiko seller je německý ticketmaster.. 

0
Zobrazit ve vláknu

A je problem se tam za $20 zaregistrovat? :)))

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jonapet napsal(a):

K té chvále QS na lince do Dubaje se musím přidat. Když si člověk připlatí za první řadu a teplé jídlo, je to mnohem příjemnější cesta, než doletět uprostřed noci s EK / FZ.

 

Vypada to o dost lip nez jídlo které jsem mel předplacené u FZ (dal jsem si Vegan Stroganoff, děti těstoviny s kuřecím).. QS jsem kupoval v lightu den dopředu, uz jsem mel zavazadla v Dubaji, kdybych vedel, ze to QS jídlo bude vypadat jako na tvé fotce, tak sem neletěl s batohem plným sušenek a kapsiček pro dítě.. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mxp napsal(a):

[citace="kickass1 "]

Dal jsem minuly tyden Dubaj...

Na Dubaji samozřejmě nic super není. :)

Řešili na letišti při odletu z Dubaje něco ohledně covidu?

[/citace]

 

Vůbec nikdo nic nechtěl, na checkinu jsem ukázal formulář s očkovanim a ani se na nej pani nepodívala, akorát se ptala, kde mame PLF, řekl jsem, ze to vyplňujeme az v lounge, ze to zabere asi 3min pres mobil, rekla ze v pohodě, ze si to pak zkontroluje personal na gatu - v lounge jsem to sice vyplnil (kurvy Arabské me na lounge key nepustili do The Terrace, musel jsem sockovat v Merhabe, kde nemají zadara ani šampaňské - zas na druhou stranu nechteli vstupné za děti 2 & 4, které podle ceníku měli platit full), ale na gatu samozřejmě nikdo nic vidět nechtěl, stejně tak v Praze.

 

Ještě me trochu překvapilo, ze když jsem letěl naposledy EK businessem, tak sem díky priority tagu odcházel od pasu první a v te doure, mezi baggage pasema a arrival hall, které se rika celní kontrola, cekalo asi 10 typku a brali v podstate každého, kdo jim odcházel s EK tagam na kufru, na celní prohlídku - ja sem popravdě přiznal, ze letim se Singace a mam akorát 2x KitKat s příchutí zeleného čaje (který se nedá nikde v Evropě koupit) a nechali me jít - ale téměř všechny lidi, co letěli z Dubaje, brali na kontrolu - tentokrat překvapivě pouze 2 starší pánové a nekontrolovali vůbec nikoho - nevim, jestli uz Cesi přestali jezdit do Dubaje nakupovat (nebo jestli nakupuji jenom ti co litaji EK:D), ale byl to docela zajímavý kontrast.

 

Ja ještě jednou zopakuju - za me nákupy v Dubaji jsou blbost, pokud nejedete pro zlato nebo lampu s džinem ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dal jsem minuly tyden Dubaj, tam QS a zpátky FlyDubai (nedele - patek) - krom toho, ze moc nechápu co je na Dubai tak super (koupání nic moc a nákupy minimalne o 30-50% drazsi nez US), musim se priznat, ze z QS 737 800 Maxe me boleli zada min, nez ze stejneho letadla FZ - u FZ jsem zkoušel bidnout minimální upgrade option, ale nic z toho nebylo, pac nas bylo na rezervaci 7 a v businessu jsem pri nástupu napočítal pouze 4 vola místa - jinak za 230usd by to byl docela dobry deal, letělo to letadlo s retrofittovanym businessem (lie flat místo toho starého "premium economy" style sedadla).

Nerad to rikam, ale posledne, kdyz me lakomy klient poslal do Indie s Emiratama monkey classem, tak me zada z A380 bolely stejně jako z FZ - nevím, jestli to byla u toho QS nahoda (pravda ze to byl ranní let v 9:15), ale přijde mi, ze na monkey class QS vychází jako nejlepší varianta směr Dubai und zuruck.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Rozhodne let z Vidne, loni jsme promysleli dovcu na poslední chvíli (srpen) a Mallorca z Vidne stala 600kc / os bez kufru.. Nakonec jsem si koupil za 1200 Menorcu, která je o parník lepší, ale tam určitě v srpnu nejezdi, je to tam příliš male, na ty kvanta turistu, co tam litaji..

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z Vidne jsou nejake random terminy (par terminu brezen / kveten) za 31k v C s Portugalcema do NYC / MIA, jestli nekdo planuje vylet tim smerem. Predpokladam, ze stejna cena bude na vsechny klasicke TP NA routy, jako je Chicago, Toronto, etc., viz matrix a flight map TP.

Jeste mi utkvelo v pameti, ze v ramci te OW akce z Vidne jsou k dispozici super PE letenky z Vidne do Tampy za 17k/os, za ty penize je Tampa fakt steal deal (a operovalo to 777 od AA, coz je za me nejlepsi sedadlo v PE, ktere muzete urvat - jeste kdyz letite s malyma detma, tak predni rada je k nezaplaceni, je tam fakt metr a pul mista a deti si tam muzou celou cestu hrat (spat).

Ja jsem po tom cancelu toho Thajska nejak prestal cokoliv planovat, resim uz jen na jaro / leto Evropu, ale uprimne bych ted asi nechal lezet i Fko v erroru, uz neverim nicemu, co se litani tyka (+ se nechat buzerovat s testama, aplikacema, rouskama v letadle etc.).

Letos si zacnu delat papiry na letadlo na Kladenskym letisti a az zas neco vetsiho prodam, tak si koupim Diamond DA42 a budu si litat sam dle aktualni nalady a teploty more okolo Evropy :)))

4
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja jsem svoje letenky s AY prave canceloval s full refundem, nejak me ta sarada s Thajskou karantenou prestava bavit, holt vydrzim pres zimu na horach, pripadne dam s rodinou Kanary / Dubaj dle situace, ale abych tahl deti v tomhle dementnim marastu nekam pres pul planety, to se mi vazne nechce, 7-10dnu karantena pri 14 dennim pobytu to at Thajsti soudruzi tahnou do p**e !

6
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nuny napsal(a):

MIA-ZRH-PRG. Stejně jako cestou tam stačilo nahrát požadované dokumenty do rezervace a na check in už nikdo nic nechtěl, v C se roušky po cestě opět moc nehrotí, buď se spí nebo jí. V Praze velmi letmá kontrola PLF, stačilo vytáhnout mobil z kapsy.

Kolega ze Sofie mi dneska rano psal, ze pri vyletu do NYC vcera zjistili na PCR jednoho nakazeneho (planovany odlet domu byl zitra) a ze na dalsich 14 dnu stoji cena pokoje v NYC prumerne $250, coz je vic nez mimo jejich budget (a to nekomentuju letenku).. :D takze budte radi, ze jste v poradku doma :)))

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zrusit ty stuby cestopisu co pouze odazuji na ruzne pofiderni stranky s pofiderni securitou - jestli chce nekdo prispivat cestopisama na CL, at je taky dava komplet na CL - Davovi verim, ze je to tady secure enough i pro pristupy z firemniho PC.

Dal bysme se taky mohli posunout trochu okolo social life tohohle fora - pojdme naplanovat meetup treba na TimeSquare v unoru, urcite by se par lidi pridalo a zvedlo by to engagement mistnich dlouhodobych uzivatelu, trochu se ozereme, vychcijeme se s Brooklyn bridge etc.. :D

A posledni vec (tohle uz se ale poustime na trochu advanced pisecek) - neobohatime to tady o nejaky IG picture of the day (napr. pres hashtag #cestujlevne) - abychom to tady udelali trochu graficke - ve wordpressu to udelas pluginem za cca 5 min prace.. :] Zaroven bych popremyslel o vytazeni brandu CL na dalsi kanaly - co treba misto ladeni fora udelat nejakou platformu (YG fuelled) pro vlogy? Blogy ctou stejne jen hipsteri 40+, mlada generace konzumuje jen vide content :) (a to sem tady jenom ja, Katka a Mikir)..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu