Thajsko
Ahoj, zjistil jsem, že mám přes vánoce nakonec dost volna a nulové plány. Tak nějako koukám po letenkách do Ásie, nejlepší by bylo Thajsko, ale koukám i Kuala Lumpur a tak, protože případné přelety do Bangkoku/Phuket/Koh Samui jsou za hubičku.
Je tu nějaký borec na hledání levnějších letenek v rozmezí 15.12.2025 - 7.1.2026. Chtěl bych v Thajsku být minimálně 14 dnů, toto je jen škála, ve které bych se chtěl časově pohybovat. Nebráním se odletu z Vídně, nebo případných Blízkých větších měst. Jelikož mám dost nalétáno, ale strach z lítání se mi nějako zvětšuje, tak bych preferoval méně přestupů, i když vím, že při hledání levných letenek je to kolikrát fikce.
Google Flights nebo Skyscanner. Zkusit několik odletových letišť, co jsou pro tebe schůdné (např. PRG, VIE, BER) a příletová letiště v Thajsku nebo Malajsii. Žádné zázračně levné letenky nikdo nevykouzlí. Jedině možná double open jaw, či nějaký fuel dump, ale ty nejsou veřejně známé a náhodné najití je spíš jako výhra v loterii.
Vánoce jsou vrchol sezóny, a tak se nedá čekat nízká cena. Navíc hledáš méně jak měsíc dopředu. Cena pod 20.000 Kč bude úspěch.
Plus bych přes Vánoce nečekal ani nízké ceny přeletů. Např. domácí let na Koh Samui býval vždy pěkně drahý.
Kupovat u aerolinky a ne např. přes Kiwi nebo Gotogate.
Mně to našlo PRG-BKK, HKT-PRG u Hainan na 15.12.-7.1. za 21k. Moc bych nevymýšlel a šance, že najdeš něco výrazně lepšího, je malá.
Jen si u každého řešení ověřit, že není s nekrytým přestupem (na dvě letenky) nebo třeba s nutností víza např. v Číně (návrh ode mě by měl být bez nutnosti víza).
na tenhle termín je dobrá cena 25 000. a je tu fórum thajsko i letenky.
žádný borec co umí najít něco speciáního neexistuje.