Zdravím cestovatele,  Hledal jsem zde, ale moc odpovědí jsem nenašel.  Máte někdo doporučení jak a kde řešit roční (dlouhodobé) cestovní pojištění?  Hodláme s přítelkyní zhruba rok+ cestovat po světě (do ČR se během cesty vracet nebudeme) a hledáme nejlepší způsob jak to vyřešit.  Díky za všechny rady a tipy.  Ondra   .

Dlouhodobé (roční) cestovní pojištění

Založil ve fóru Co se nevešlo

10 reakcí

Zdravím cestovatele, 

Hledal jsem zde, ale moc odpovědí jsem nenašel. 

Máte někdo doporučení jak a kde řešit roční (dlouhodobé) cestovní pojištění? 

Hodláme s přítelkyní zhruba rok+ cestovat po světě (do ČR se během cesty vracet nebudeme) a hledáme nejlepší způsob jak to vyřešit. 

Díky za všechny rady a tipy. 

Ondra 

0

Skus pozriet https://www.truetraveller.com/ davnejsie ked sme isli na rok do zahranicia sme vyuzili to, bola to cenovo najpriatelnejsia moznost vtedy.. treba ale porovnat s inymi ako to je teraz...

0 Citovat

Obnovím téma: máte nějaké aktuálnější tipy/zkušenosti s dlouhodobým cestovním pojištěním? Díky.

0 Citovat

Zásadním tipem je mít ve smlouvě, že cestovní pojištění trvá celý rok bez přerušení zahraniční cesty (podívat se do dokumentů výluk, všeobecných podmínek pojišťovny).  Primárně se zaměřit na pojištění zdraví, pojištění věcí brát sekundárně nebo zredukovat - protože je to složité v dokazování tam ve světě,kde se sotva domluvím a vystaví kvalitně potřebný úřední/policejní dokument, v podstatě jde pojištovně o to předložit důkaz, že se ztrátě/krádeži nedalo proaktivně zabránit, protože byl např. cizí kvér u hlavy ;-) Ztráty a problémy při přepravě neřeší pojišťovna, ale přepravce (zase ty výluky).

0 Citovat

"...Primárně se zaměřit na pojištění zdraví, pojištění věcí brát sekundárně nebo zredukovat - protože je to složité..."

S tým v podstate súhlasím, len by som možno doplnil k tomu zdraviu aj poistenie zodpovednosti za škody.

0 Citovat

Nakonec jsme zvolili http://www.truetraveller.com . I nejnižší verze má při akceptovatelné ceně dobré krytí - léčebné výlohy/repatriace 10 mio €, zodpovědnost za škody 1 mio € atd. Pojistitel je ve finále AXA. Na tu nejen na CL někteří nadávají, ale snad na každou pojišťovnu někdo nadává...

0 Citovat

Ahojte, zanedlouho se chystám na delší dobu mimo ČR a řeším, kde si hodit celoroční cestovní pojištění.. Mám prémiový účet u banky, se kterým mám i cestovní pojištění, ale tam je pravidlo, že je potřeba být jednou za 3 měsíce v ČR, což neplánuji (plánuji cca 6 měsíců mimo ČR, ale zdravotní pojištění si v česku i tak jako OSVČ platím). Jak jste tu zmiňovali pojištění u AXA, koukala jsem na https://www.axa-assistance.cz/ce...i-vyjezdy/ , ale tam je to pravidlo 3 měsíců také. Máte někdo nějaký tip? Díky moc.

0 Citovat

Je potřeba hledat takové pojištění, které je bez omezení délky cesty. Měl jsem ho takhle kdysi od Uniqa, ale už nevidím, že by ho nabízeli. Jen tedy měli v podmínkách, že pokud jsi vyloženě neměla urgentní stav, který by bránil cestě letadlem a ošetření na místě by bylo příliš drahé, tak ti zaplatí jednosměrnou letenku do ČR a tady si to pak řeš v rámci českého zdravotního pojištění. Letenku zpět už nezaplatí.

Kolegovi se přesně tohle stalo se zlomeným nosem, kde sice uhradili prvotní ošetření, ale následné rovnání nosu už zaplatit nechtěli, protože by to tam stalo raketu.

Pravda že letenka alespoň byla s Turkish v business třídě.

Případně jde vždycky vzít pojištění na celou délku toho pobytu, ale vyjde to asi dráž než celoroční. 

0 Citovat

zajímavý, jak tyhle nový nicky vždycky nadhodí "nezkušenou" otázku, do který nezapomenou nacpat reklamu na sračXa pojištění...a vždycky jim na to někdo skočí...

3 Citovat

@brumak: Má u nicku "Přidala se před 7 lety". Asi je tu víc lidí, kteří jsou registrovaní a nepíší do diskuzí.

Zkus nějaký srovnávač pojištění. Mně třeba vyšla jako jedna z nejlepších Uniqa, když jsem si v srpnu přes nějaký srovnávač hledal pojištění na delší cestu. Na jejich webu moc výhodnou nabídku neměli, ale přes srovnávač ok.

0 Citovat

Keď som pred pár rokmi (je to už 10 rokov) potreboval toto isté (ročné poistenie liečebných nákladov bez obmedzenia dĺžky jednotlivej cesty), v ponukách, ktoré mali poisťovne zverejnené na webe som nevedel nájsť nič, čo by mi vyhovovalo.

Skúsil som zatelefonovať do poisťovne a tam mi pripravili individuálnu ponuku na poistenie s takými parametrami, ako som potreboval a ani to nebolo nejak príliš drahé v porovnaní s "bežnými" ponukami na webe. V mojom prípade to bol konkrétne Allianz, ale asi by takýto telefonát mohol fungovať dnes aj v inde.

0
10 reakcí