Ahoj, mám dotaz, má smysl esim? Zpočátku jsem to viděl jako výhodu, ale teď když se na to dívám, přijde mi, že mezinárodní esim operátoři jsou značně dražší než klasicky si lokálně třeba na Bali nebo v Egyptě koupit klasicky na letišti SIM od místního operátore. ESIM mi přijde mnohem dražší, třeba 500 Kč za 3GB dat, přičemž v Egyptě za 20GB na letišti zaplatíte 300 Kč. Má tudíž ESim nějaký smysl? Díky  .

Má smysl esim?

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Ony ty eSIM jsou co vim vetsinou jen data bez volani a bez cisla..

0 Citovat

Dneska mě poprvé zlobí adaptér od 5ber nebo esim od providera AirHub. Vyberte si. Koupil jsem 2GB dat do Ázerbájdžánu, přenesl 1,17 GB a nějaké 4 hodiny už esimka nemá ikonku datových přenosů, jen na chvilku problikne, někdy vypadne i R jako roaming. Provider nereaguje, SIMka sama nenaskočila. Zkusil jsem restarty, znovu zandání adaptéru, různé vypínání dat a simek, přepínání simek v appce od 5ber a daná esim stále nic.

Otestoval jsem ve stejném slotu fyzickou sim od MTX a ta běží. Jen má cca 10x dražší data. Zapl jsem jinou esim mimo podporovanou oblast - ta se nechová stejně - nenajde signál.

Možná bych potřeboval vymazat data aplikace, ale pak nepůjde znovu stáhnout eSIM.

0 Citovat

Ja som to uz videl pri MTX. Tusim tak isto sa mi to spravalo na Ukrajine, a to bola klasicka sim. Stacilo prekrocit hranice a uz to slo normalne. Ak som sprave pochopil z roznych for, tak tieto esim su operatorom "oznacene" ako tretotriedne, a podla toho sa to potom aj sprava :)

Neviem ako 5ber, ale esim.me po vymazani dat a naslednom prihlaseni sa fungovalo normalne tj. profily tam ostali (pripadne si ich nastahovalo z nejakej online zalohy?)

0