Má smysl esim?
za mě už nakupuju jen na Trip.com jelikož mají fakt luxusní ceny a ostatní jsou docela drahý :) třeba na gruzii apod. Výhoda je i to, že po limitu se jen zpomalí rychlost :)
No nevím. Hledám běžně na esimdb.com a esims.io a určitě bych neřekl, že má Trip fakt luxusní ceny. Někdy se to u něj vyplatí koupit, jindy ne. A zpomalení rychlosti po limitu? To bude vlastnost konkrétních eSIM, ne Tripu obecně.
ještě se s dovolením zeptám, jaké máte s zkušenosti s hotspotem ? Mládě telefon s esim nemá, takže bych hledala i možnost sdílení dat bez omezeni ..
HongKong, Cina a dalsi asijske zeme ma celkem vyhodne Klook
treba HongKong nebo Thajsko od 0,80USD (500MB, den), ale i delsi a na data bohatsi tarify jsou levne
Priklad Hongkong zde
Bohužel nejde citovat poslední příspěvek na stránce, takže k hotspotu:
Podle mě by s tím neměl být žádný problém, běžně při cestování dávám synovi hotspot ze svojí esim a funguje to v pohodě.
Hotspot na data z Roamless někdy použiju na svůj další mobil, kde mám aplikace, které nemám na tom s daty a funguje. Můžu mít jen jednu eSim na mobilu a na tom hlavním mám eSim s českým číslem.
Jestli to je poznámka k mým mobilům, tak jsem s nimi spokojený. Koupil jsem si druhý úplně stejný.
Aha... je to poznámka na možnost sdílení dat. U eSIM se píše, jestli podporují hotspot. O mobilech, do kterých se dá uložit jen jedna eSIM, jsem neslyšel a asi ani nechci. 😆
Mohl bych využít další eSim, ale ne zároveň s jinou. Kolik eSim se dá běžně využívat zároveň na jednom mobilu? Mně to takto vyhovuje. Jedině snad, že bych pro zemi, kde je Roamless drahý, nainstaloval i další a pak se pro další zemi vrátil k Roamless, který mi s tarifem Flex jinak plně vyhovuje. Navíc tam mám vždy zbývající kredit a nechci si ani komplikovat život neustálými instalacemi dalších eSim.
Samozřejmě, že ne zároveň s jinou. 🙂 Paměť na eSIM je u různých mobilů různě velká. Některé jich poberou třeba 8. Instalace eSIM je dost jednoduchá, situace se komplikuje až v okamžiku, kdy něco nefunguje.
Existují ale i duální telefony na 2 eSIM. Nedá se nepoužívaná eSIM z mobilu vymazat?
Mohl bych teda dočasně nepoužívat Roamless a nainstalovat si jinou eSIM, kterou bych v nějaké zemi, kde je Roamless drahý, používal, a pak bych se vrátil k Roamless, kde bych měl kredit z dřívějška? Telefon by to jistě umožnil, ale mám obavy, že bych mohl přijít o kredit a že by tato operace byla komplikovaná.
Smazat se určitě dá, ale některé se dají obnovit (více či méněkrát) a jiné ne. Nicméně do telefonu nacpeš tolik eSIM, kolik jich pojme, a pak si zapínáš tu, kterou zrovna potřebuješ. Tím, že eSIM jenom vypneš (a nesmažeš), o žádný kredit nepřijdeš a zapnutí/vypnutí SIM v nastavení telefonu je opravdu triviální operace.
Já mám třeba v mobilu 2 roční globální eSIM, které využívám především jako zálohy pro případ, že by lokální eSIM (většinou levnější) nefungovala. Druhé využití je v případě např. několikahodinového přestupu nebo v horách fungují jen některé ze sítí a tímto zvyšuji pravděpodobnost, že nezůstanu zcela odříznutý.
@Michal Zhor: fungovala víceméně spolehlivě ve všech destinacích kde jsi ji potřeboval použít? Od koho ji máš a kolik cca stála? Diky.
Mam MobileSim a Voye. U obou verzí 20GB na rok a každá stála cca 1000kč. Zatím to fungovalo od Etiopie, přes Činu až po karibské země či lov dát na Sokotře. Vzal bych i objem 10GB, ale tam nebyla platnost 365 dní, ale jen 180 dní. Za vyšší jistou mi to stojí.
Vodafone má teď u všech svých nových tarifů BezLimitu měsíčně 1GB na 24 hodin mimo EU zdarma (včetně neomezeného volání a sms). Dovolenou to nevyřeší, ale na takový přestup někde mimo EU je to fajn, nemusí se kupovat esim pro tu přestupní zemi.
Jde o balíček Roaming na den, je tam většina zemí světa, kam se jezdí.
Použil jste někdo esim Agoda Voye Global v Severním Kypru? Na webu mají jenom Kypr a komunikaci s tragickou podporou jsem vzdal. Díky.
Takovou tu asi týdenní zadarmo, jak tu byl před časem odkaz? Tak tu jsem použil a fungovala. Ale podle mě by fungovala i eSIM pro Turecko.
J0x napsal(a):Esim.io má welcome plan - globální eSIM s 5 GB na 7 dní za 1,9 USD.
Tak jak to tu psal již Jox, Esim.io má aktuálně zajimavou eSim pro 157 států. Nemá expirační dobu (info z jejich podpory), koupíte dnes, využijete třeba na konci roku. Za tuto cenu bezkokurenční. Pokud byste chtěli vědět na koho se v uvedeném státě připojíte, musíte jít pro info na eSim dané země. Pokud budete kupovat proklikem přes reklamu na FB, zaplatíte pouze 1,9USD. Pokud z jejich webu nebo aplikace, bude to po Vás chtít v prvním kroku dobít kredit min 5 USD, což je naprd. Jen pozor. Z jednoho telefonu to umožňuje koupit jen jednu i když budete mít více jejich účtů. Mají to ošetřeno. :-)
Link z FB: https://1url.cz/leLSi
Já je taky v minulosti použil, ale založil jsem si nový profil. Před založením jsem ten starý z telefonu smazal. Ta globální eSim za 1,9 USD klapne (asi) jen na nové účty.