Má smysl esim?

Založil(a) před 2 lety martin202 ve fóru Co se nevešlo

Sultan Mahagon bin Bordo napsal(a):

@TomasK
Tímto se dostáváš do rubriky cestuj dementně...
(airalo, holafly)

No neviem prečo. U mňa Airalo funguje dlhodobo k spokojnosti aj na miestach ako je Vanuatu, Tonga či komplet Karibik. S 20% kódom je aj cenove OK. Inštalácia  nie je zložitá -možno názvy APN niekoho zmätú - a pre ušetrené 3 € si nebudem zvykať na niečo nové

3 Citovat

proč přeplácet airalo a pod...cestuj draze?
Nainstalovat novou esim z qr kódu mi fakt žíly netrhá :D

pravidelně kupuju švýcarská data a to bych se na Airalo fakt nedoplatil. Na trip.com stejný balíček pro snad celou evropu za až směšné ceny

0 Citovat

Michal2 napsal(a):

Mně fungovala eSIM koupená přes Trip.com, musíš ale koupit tu co je i pro Taiwan, Macao atd.

Nesmysl, měl jsem před ca. měsícem pár kousků z trip.com pro Mainland China a fungovalo vše, včetně placených verzí app ChatGPT a Grok (pro @Dominik).

Apropos, protože jsem kluk zvídavý, měli jsme se ženou esim několik, tak jsem je zkoušel přepínat a zkoušet všechny. Jasně nejhorší byly ty od Revolut, měly nejvyšší ping, každou chvíly jsem je musel restartovat. Subjektivně nejlepší a nejrychlejší byla ta zdarma 1GB od Kolet, ty z trip.com drobet horší, ale pořád proti Revolut super. A ještě zajímavost, ty koupené jako Mainland China fungovaly i na Bali a Vietnamu.

0 Citovat

Záleží z jaké země ta eSIM z Trip.com je, mají tam několik balíčků, já popisoval ten Asia 8 countries 5G/4G z Hongkongu. V Hongkongu je ChatGPT oficiálně blokovaný, Gemini je už postupně uvolňovaný, ještě by neměl fungovat Claude - to jsem nezkoušel, Grok fungoval bez problémů. Vyzkoušeno naposledy včera. Vše ostatní v Mainland China (Peking) přes Hongkongskou eSIM bez problémů.

0 Citovat

Sultan Mahagon bin Bordo napsal(a):

proč přeplácet airalo a pod...cestuj draze?
Nainstalovat novou esim z qr kódu mi fakt žíly netrhá :D

pravidelně kupuju švýcarská data a to bych se na Airalo fakt nedoplatil. Na trip.com stejný balíček pro snad celou evropu za až směšné ceny

Fajn... aby som teda necestoval dementne, pomôž mi prosím nájsť na trip.com esimku na 3 týždne platnú v celom Karibiku s cca 5 GB (idem na plavbu s cca 14 destináciami) výrazne výhodnejšiu oproti airalo (29 €-20%=23,20 €)

0