Seychely s dronem
Ahojky. Přes Vánoce poletíme na Seychely z Vídně přes Dauhá se společností Qatar Airways. Chceme poprvé zkusit vzít drona. Má někdo zkušenost? Na co si dát pozor, zda-li bylo vše v pohodě, v letadle, po příletu, na místě? Budeme La Digue a Mahé. Moc díky za každou zkušenost a radu!!
Byl jsem tam před dvěma roky s dronem a vše v naprostém pohodě. Dron i baterky jsem měl v letadle.
Qatar má ofiko drony zákazaný, takže opatrně v případě stopoveru, někdy to i zabavují počas zastávky a pak si ho na odletu z DOH můžeš zas vyzvednout..
Na Seychellách s tím rusáci lítali, ale popravdě na La Digue je dost klídek, na plážích pár lidí a nikdo není na nějaký dlouhý bzučení moc zvědavej :D
Ahoj, k té přepravě s Qatar Airways: baterie musí být striktně v příručním zavazadle (v kabině). Doporučuji nehořlavý LiPo-Safe obal, některé aerolinky to vyžadují.
Na Seychelách jsem osobně nelétal, tak raději nebudu radit s místem, ale pokud letíte z Vídně, dejte si pozor na rakouskou legislativu (2026), pokud byste chtěli dron vytáhnout už tam nebo po cestě zpět.
Právě pro Rakousko, Německo a Itálii jsem sepsal detailní praktické kuchařky (např. Itálie má 70 stran, Rakousko 50 stran). Jsou to srozumitelné manuály pro piloty, jak vše splnit a vyhnout se těm šíleným pokutám, které v těchto zemích hrozí.
Kdyby se vám to na budoucí cesty po Evropě hodilo, mrkněte na: https://www.fpvvideo.cz/pro-piloty/