Jak řešíte situaci, kdy máte veškeré informace v telefonu,. který vám ukradnou? Případně jak se pojistit, pokud to už nastane. Reálná situace - mobil s domácí i zahraniční sim kartou, staženými mapami, rezervacemi hotelů,.rozpisem letů, aplikacemi aerolinek pro online odbavení, přístupem do  banky, k e-mailům, atd. A někdo vám ho na cestách ukradne... řekněme Jižní Amerika.  .

Krádež mobilu v zahraničí

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

11 reakcí

Jak řešíte situaci, kdy máte veškeré informace v telefonu,. který vám ukradnou? Případně jak se pojistit, pokud to už nastane.

Reálná situace - mobil s domácí i zahraniční sim kartou, staženými mapami, rezervacemi hotelů,.rozpisem letů, aplikacemi aerolinek pro online odbavení, přístupem do  banky, k e-mailům, atd.

A někdo vám ho na cestách ukradne... řekněme Jižní Amerika.

0

Mám všechno v mailu. Ano aplikace a přístupy jsou blbý, ale dost věcí půjde dat na cloud.

0 Citovat

Taky řeším cloudem. Samozřejmě doufám, že se mi to nestane, ale data mám pro jistotu všechny na Google disku.

1 Citovat

Google disk, nebo mail.
Fyzický nosič ti ukradnou, takže potřebuješ virtuální, ze kterého to zas nějak vydoluješ.

0 Citovat

Tohle ale mrví poslední dobou vynucování 2FA i pro přihlášení do mailu nebo na Dropbox.

3 Citovat

Já to řeším tak, že si potvrzení na hotel, auto i itinerář letů tisknu. K tomu mám vše zálohované na cloudu ve složce ve formátu Země_datum. Pokud cestuji ve skupině, vytvořím na WhatsAppu skupinový chat, kam pošlu všechna potvrzení, letenky atd., pro případ, že by mobil přestal fungovat.

Pokud si koupím nový mobil, počítám s tím, že se mi skoro všechno obnoví automaticky po přihlášení k mému Google účtu. Nevím ale, jak lze v zahraničí obnovit telefonní číslo. Možným řešením je asi eSIM, ale s tím zatím nemám zkušenost.

1 Citovat

Práve to 2FA by mohlo byť dosť problém. Celkovo veľmi nepríjemná situácia. Našťastie sa mi to ešte nestalo aj napriek môjmu vysoko nezodpovednému prístupu k mojim veciam 😅

My máme s manželom spoločný email práve na cestovanie a všetko, k čomu potrebujeme prístup obidvaja. Takže ak jeden z nás stratí mobil tak stále to má ten druhý. 

Čo by som robila keby cestujem sama a mobil stratím? Fakt neviem. Pokúsim sa prihlásiť na email / cloud ale kde presne? Pôjdem hľadať knižnicu aby som si rezervácie a letenky našla a vytlačila? Kúpim nejaký lacný smartphone nech mám možnosť urobiť checkin keď budem potrebovať? Asi to bude jediná schodná možnosť. Riešiť by som to fakt nechcela. 

0 Citovat

Ani ne kradez, ale spise ztrata mobilu v zahranici se mi dvakrat stala.

V roce 2011 jsem jej ztratil nekde v Manausu a fungoval bez nej dal i behem plavby po rece Madeira a pak zakoupil levny cinsky mobil nekde v severni Bolivii.

Jindy v roce 2018 jsem zase mobil odrovnal strikajici vodou do rychleho clunu behem plavby po rece Tapajós ve state Pará.

Tenkrat stacilo navstivit Internet café (cyber café, lan house), dnes uz spise tu knihovnu a mit pristup na email (k letenkam, atd.).

0 Citovat

No, a ještě si pamatovat přístupová hesla... 

1 Citovat

Největší problém asi vidím v platebních kartách. Jakmile nahlásíte na banku, že byl ukraden telefon, kde máte v peněžence nahraný platební karty, okamžitě Vám všechny (i fyzické) zablokují a až se vrátíte stavte se na pobočce vyřídit nové. 

Totální arogance a člověk je v zahraničí odříznut od všech svých účtu. Takže než se nahlásí bance, ideálně fyzickou kartou vybrat do hotovosti co budete potřebovat. Vetsinou se bez mobilní aplikace nedostanete ani do bankovnictví přes PC apod...

0 Citovat

Pokud je zamčený telefon, tak se snad placení kartou bát nemusím, ne?

0 Citovat

Já jsem vloni utopil telefon na Madeiře v levádě... (bez komentáře :) ). Naštěstí jsem měl v autě ještě služební, ale nic zpárovaného atd. Zachránil mě Partners, který appku povoloval přenést mezi telefony i za použití vyfocených dokladů a scan obličeje (ostatní banky pouze ověření v českém bankomatu nebo na pobočce). Nechal jsem si tam na něj posílat od příbuzných peníze. Ostatní jsem měl naštěstí uloženo v emailu nebo na google účtu plus jsem si pár měsíců před tím pořídil cloud (ufff...). Ale je to fakt nepříjemná situace...

0
11 reakcí