Placení v Číně - Alipay a Wechat
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s placením přes Alipay nebo Wechat v Číně? Obě aplikace jsem si stáhl, propojil s bankovní kartou a ověřil přes cestovní pas, ale prý téměř s nimi nejde platit pokud máte zapnutou VPN. Funguje to opravdu tak a fungovali Vám tyto aplikace v Číně? Moc díky :)
S Alipay jsem v číně v pohodě platil. Neměl jsem VPN, takže nevím jak to bude fungovat přes to. Ale platba je velmi jednoduchá, naskenuješ jejich QR kód, zadáš částku a zaplatíš. Nebo někdy oni si naskenují tvůj QR kód a ty to potvrdíš. Jen pozor u karet z ciziny je platba přes alipay nad nějakou částkou menší poplatek, není to nic velkého.
Ten poplatek je myslím 3% z celé částky nad 200 CNY. U větších částek je lepší platit kartou, mě takto upozornila recepční v Radissonu v Šanghaji, když jsem chtěl platit Alipay. Pokud nepoužíváš wifi, VPN je zbytečná. S WeChat jsem měl někdy problém s platbou a nešlo zaplatit.
Oboji fungovalo bez problemu po overeni cestovnim pasem a propojeni s Revolut kartou. Vic jsem vyuzival Alipay, protoze se pres ne dalo platit ve vetsich mestech MHD, bylo treba tu moznost aktivovat pro kazde mesto zvlast primo v aplikaci. Nejakou VPN jsem asi mel pres BC eSim providera, resp. dostal jsem se na jakoukoliv internetovou stranku, kterou normalne pouzivam doma.