Zdravím. Pár dnů zpět jsem měl let z Pekingu do Bangkoku společnosti Air China. Původní čas odletu měl být 20:00. Když jsme však byli v letadle a už čekali na odlet, z ničeho nic jsme museli letadlo opustit a jít čekat do haly. Odlet byl odložen o 3 hodiny. Nikdo z Air China se k tomu nijak nevyjádřil. Rád bych se zeptal, zdali je z mé strany nárok na nějakou kompenzaci. Zkoušel jsem hledat na internetu, ale našel jsem jen Denied Boarding Regulation, které se vztahuje jen na Evropu. Máte někdo nějaké info ohledně Asie? Děkuji .

Kompenzace za zpožděný let?

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Kuriózní zdůvodnění zpoždění přišlo e-mailem:

The reason for the delay of more than 3 hours was due to of the low
temperatures, some of the aircraft's pipes froze and cracked, rendering the
aircraft inoperable.

Jsem si myslela, že ty trubky jsou dělaný na nějaký mráz :D Je to world2fly a kompenzaci tedy prý i přesto poskytnou (jak milé), jenom chtějí doplnit nějaký formulář a prohlášení, které kdyby měli rovnou k dispozici na svém webu, jistě by se ušetřil čas všem zúčastněným. Zřejmě o to ale na straně aerolinky tak úplně nejde :) 

0 Citovat

No, na mraz delany jsou, ale ona kdyz se do nich treba dostane voda a zamrzne v nich, tak to nedela uplne dobrotu :) a obcas se to stane.

kazdopadne docela proklientsky pristup :) 

1 Citovat

Docela by mě zajímalo, jestli ten, kdo to psal, vůbec tuší, jakým teplotám jsou ty trubice vystaveny.

0 Citovat

Jako ten pracovník aerolinek nebo já? :D 

0 Citovat

floodland napsal(a):

Docela by mě zajímalo, jestli ten, kdo to psal, vůbec tuší, jakým teplotám jsou ty trubice vystaveny.

No, ony jsou vystaveny docela dost nízkým teplotám :) ale ono to není o těch teplotách - v těch -40 až -50 tvorba námrazy a ledu prakticky nehrozí, to je "pohůdka"

kritické jsou teploty kolem -10 - +10, kdy vhodna kombinace teploty a vlhkosti umí udělat docela paseku leckde. 

0 Citovat

To vím, právě proto mi ta bajka o teplotě přišla úplně mimo. Za stav letadla snad zodpovídá letecká společnost ne?

1 Citovat

No to jo :) ale zase pokud nekde neco zamrzne, da se to hodit i na to počasi (anitž by společnost něco zanedbala).

Ale to je fuk, nejaky pindy tam ten maník napsal, kompenzaci přiznali, takze vischni jsou spokojeni  (snad :) 

0 Citovat

To jim zmrzlo ten poslední víkend v listopadu, kdy v Praze panoval mráz skoro -10, letadlo stálo na Ruzyni víc jak den a zapomněli vypustit trubky.

A vyplatit kompenzace se jim moc nechtělo, zprvu se vymlouvali na počasí.

2 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

No, na mraz delany jsou, ale ona kdyz se do nich treba dostane voda a zamrzne v nich, tak to nedela uplne dobrotu :) a obcas se to stane.

kazdopadne docela proklientsky pristup :) 

Myslela jsem, že to myslíš ironicky s tím proklientským přístupem. Vidím z dalších příspěvků, že ne. :D 

Tak proklientský přístup bych si představovala nějak takhle - Ano, stalo se to takto, dopravili jsme vás o 24 hodin později, jsme blbci, popraskaly nám trubky, omlouváme se, samozřejmě máte nárok, děkujeme za vše zaslané, kompenzaci posíláme na účet, který jste uvedli v žádosti, kterou máme na NAŠICH stránkách. Jo a těšíme se, že se zase potkáme na palubě našich strojů...:D :D 

2 Citovat

jeee, kdyz ja na ty sladky reci moc nedam - spis se jim smeju :) 

a jestli je formular tam ci jinde - boze :)

co je lepsi :

deset formulari na webu a milion kecu tom, jak zlepsuji produkt a vazi si klientu, a zamitla kompenzace

nebo web na houby, email bez sladkejch pindu, nutnost jednoho kliku na vic v mailu a kompenzace priznana?

hlasuji pro druhou variantu :)

0