Bankovni karty
Mkreditka travel má výrazně lepší kurzy, než běžná Mkarta svět.
Neznám banku, která by měla kurzy snadněji a transparentněji zobrazené pro všechny existující karty, než je Mbank.
Dnes mi mTravel při platbách účtovala euro za 24,444 Kč. Nevím, jestli je to moc nebo málo... :-)
Uvidíme, jak dlouho tu Partners vydrží. Nicméně já ve čtvrtek platil kreditkou Travel hotel v € a mám v appce info, že to je 0,1% nad kurz ECB(24,444 Kč).
mirjur napsal(a):Dnes mi mTravel při platbách účtovala euro za 24,444 Kč. Nevím, jestli je to moc nebo málo... :-)
koruna zavírala v pátek někde na 24.40 takže je to dobrej kurz. Taky je zajímavý, že k té mkreditce nastaví u debetních karet ty samé kurzy na výběry hotovosti v zahranicí. To je myslím dost pozitivní krok. Já teda vše platím revolutem ale o víkendu přejdu na mbanku jestli mi teda do pátku dorazí.
S revolutem jsem strávil příjemných 10 let a to je přesně čas odejít. Jsou lepší volby a nikdy není dobrý sedět moc dlouho ve stejným baru.
Obávám se že u Partners už je po všem jestli tomu dobře rozumím
Laya napsal(a):Obávám se že u Partners už je po všem jestli tomu dobře rozumím
zbytečná panika, na placení normálních plateb v zahraničí zůstává pořád dobrá, ale ruší se 100 000 kč limit na super kurz i na dobíjení virtuálních peněženek (třeba trading účtů) atd.
Přesně, u Partners zůstává kurz "střed" pro běžné platby kartou za nákupy a výběry z bankomatu. Převody do peněženek či do jiných finančních institucí a podobně už mají jiný kurzovní lístek. Za mě naprosto jasné rozdělení a chápu, proč to udělali.
Kurzovní lístek pro platbu nákupů a výběr z bankomatu www.partnersbanka.cz/kurzy
Kurzovní lístek pro dobíjení peněženek a převod do jiných finančních institucí www.partnersbanka.cz/kurzy-marze
Já tam naštěstí stihl protočit pár set tisíc korun do investic :D Asi si nechám partnersku i nadále, ale polovina těch výhod tím padá no.
Ale stejně, když si uvědomíte, že tyhle šaškárny jsou jen kvůli tomu, že máme pořád zbytečnou korunu..
Dneska první opravdový problém pod Partners Bankou:
Ráno v bankovnictví nacházím platbu kartou označenou jako Google Ads. Podle ikonky - u platebního terminálu. Platbu kupodivu nechaly její bezpečnostní mechanismy projít. Pokud vím, Google Ads nejdou fyzicky zaplatit a dají se platit jen online.
Volám na infolinku - neumí zjistit, z jaké země tu platbu provedli... Jen to málo, co v bankovnictví vidím já.
Započat chargeback. Za zaslání nové karty chtějí 100 Kč. Hezká externalizace nákladů.
Po chargebacku asi budu rušit. Mám z nich obdobný pocit jako z Pelikána po zjištění, že ty rezervace u Ryanairu fakt někdo kliká ručně.
Virtualni karty muzes u partners zakladat a rusit zdarma. Ze chteji za poslani plastove stovku, mi prijde vcelku rozumny poplatek
Poslední chargebacky u jiných bank končily zasláním fyzické karty zdarma, jakmile se jednalo o zneužití karty na internetu.