Kam jet do JV Asie
Ahoj,
přemýšlím do jaké země v JV Asie bych jel (mimo Čínu, Japonsko, Indii a Vietnam).
Miluji památky, přírodu a hlavně moře, spíš aktivní dovolená. Období květen / červen nebo říjen / listopad. Tak na 2,5 týdny včetně letu z Prahy.
Co byste doporučili z vlastní zkušenosti? A proč a co tam stojí za pozornost?
Děkuji
nejen Jáva, ale Indonésie obecně je velmi vhodnou destinací na aktivní dovolenou - tisíce ostrovů, sopky, vodopády, pláže, památky, moře - potápění, orangutani, varani ...
Obecně s JV Asii chybu neuděláš nikde. Jinak ale bych to spíš směřoval na ten květen/červen z důvodu stálejšího počasí. Ten říjen/listopad je vrchol období dešťů.
Štěstí přeje připraveným :))
Na příští jaro se nám pěkně sešly jarní prázdniny a Velikonoce a znamená to až 24 dní cestování, ve kterých je max. 8 zameškaných školních. Nabízí se vzít puberťáky na delší letní dovolenou mimo Evropu (až na SAE, kde s námi byli). Já v podstatě tu JV Asii projetou moc nemám ( dříve Jáva, Bali, pak nahoře kus Číny a Mongolsko..). Co byste tak s většíma dětma (15,13) doporučili, je možná i nějaká skládačka s přeletem jinam. Thajsko nevim, jestli už to není až moc overturismus?? Nápady: Filipíny, Malajsie, Singapur,Vietnam, Barma nebo jiné Indonéské ostrovy?......Asi by se líbila nějaké kombinace cestování s pobytem u moře/oceánu na několik dní...celkově si myslím tak ty 3 týdny. Ve 4 nemusím říkat, že se letenky budou kupovat v nejaké akci.....Jak to vypadá vůbec teď cenově jídlo, ubytování atd. a tak vůbec pobývání v JV Asii? Jaký budget si mám cca přípravit:))))
Malajsie, Singapur, Vietnam super, Thajsko taky. Zkus to vzít ze Singapuru do Thajska nebo obráceně. 🙂
Já spíš tak jako konkretně, co jste kdo jel za trasy, co bylo pěkný a cemu se vyhnout obloukem (Phuket...)
Hua Hin je fajn, Ranong (+ Ko Chang a Ko Phayam) taky, když tam zrovna neprší. Vyhnul bych se Pattayi, i když čeští slintáci jdou potkat i na mnoha jiných místech.
Loni v prosinci jsme byli Laos - Vientiane a Luang Prabang. V turistických místech, kde jsme byli, jsme stejně byli většinou skoro sami až na nejznámější chrám v Luang Prabang, to působilo jako čistší Hanoj (méně znečištěný vzduch) tak 10-20 let zpátky. K tomu o něco levnější. Za městem to už byl dost punk a byl bych jen na balené stravě.
Záleží na tom, co od toho chcete, a pokud děti baví hopsání z místa na místo, nebál bych se ani kombinace Bangkok - Siem Reap - Laos - Vietnam. Nebo podobné kombo.
Mandre, trasu radit nebudu, ale určitě doporučuju stop v Singapuru, třeba na 2-3 dny, pokud by se to hodilo do trasy. Byli jsme se synem (v té době 16 let) a ze Singapuru byl nadšený. Mám potvrzené i od kamarádky, že jejímu synovi v podobném věku se Singapur hodně líbil. Takže doporučuju pro kluky v tomto věku.