Kam jet do JV Asie
@Libor_S
souhlasím. Byl jsem nadšen z třídenního treku na Rinjani (Lombok). Ale je smutné, kolik je tam cestofilcek, kterým nosiči nosí i stoleček
Sultan Mahagon bin Bordo napsal(a):@Barney Flyer
S Thajskem nesouhlasím, že si tam každý najde to své...nejsou tam zajímavé hory ani vrcholy...Pro horskou turistiku jsou rozhodně lepší jiná místa v JV Asii
Souhlasím, že v tomto ohledu Thajsko není jako Tahiti, Reunion, nebo Havaj, ale i v Thajsku jsou super místa na turistiku a dokonce tu horskou. Dá se to vynahradit zajímavými treky k vodopádům a i spousta ostrovů má nádherné trasy bujnou vegetací k pěkným, opuštěným plážím.
Hodně pěkné kopce (vyšší než české hory) jsou na severu. Pro velké dobrodruhy stačí offline mapy.cz ;)
A pokud je někdo vysloveně na lezení,🧗, tak Krabi je jedno z top míst ;)
J0x napsal(a):Scoot je v pohodě a když si nekoupíš jídlo, tak tě kvůli němu aspoň nebudí. 😆 A za 12000 jsem loni na Vánoce nic lepšího nenašel.
Scoot je 4* aerolinie stejně jako Emirates 😃😈
Na Rinjani jsem měl zaplacený dvoudenní výlet, ale průvodce nedorazil na start. Tak jsme si domluvili s několika dalšími z této skupiny, že půjdeme v noci sami bez průvodce (a tím pádem i bez vstupného, oficiálně to nejde). Brzo ráno jsme došli k vyhlídce na kráterové jezero a pak šli zpět. Vyhovovalo mi to tak víc. Odpoledne se nám podařilo získat od majitele CK i zaplacené peníze, což nebylo snadné a uspěli jen někteří.
Barney Flyer napsal(a):
Sultan Mahagon bin Bordo napsal(a):@Barney Flyer
S Thajskem nesouhlasím, že si tam každý najde to své...nejsou tam zajímavé hory ani vrcholy...Pro horskou turistiku jsou rozhodně lepší jiná místa v JV Asii
Souhlasím, že v tomto ohledu Thajsko není jako Tahiti, Reunion, nebo Havaj, ale i v Thajsku jsou super místa na turistiku a dokonce tu horskou. Dá se to vynahradit zajímavými treky k vodopádům a i spousta ostrovů má nádherné trasy bujnou vegetací k pěkným, opuštěným plážím.
Hodně pěkné kopce (vyšší než české hory) jsou na severu. Pro velké dobrodruhy stačí offline mapy.cz ;)A pokud je někdo vysloveně na lezení,🧗, tak Krabi je jedno z top míst ;)
Číslo nadmořské výšky je sice věc jedna, ale v realitě se nedostaneš nad horní hranici lesa....
A co se týká lezení...tak vysoká vlhkost není moc kámoš
Libor_S napsal(a):Na Rinjani jsem měl zaplacený dvoudenní výlet, ale průvodce nedorazil na start. Tak jsme si domluvili s několika dalšími z této skupiny, že půjdeme v noci sami bez průvodce (a tím pádem i bez vstupného, oficiálně to nejde). Brzo ráno jsme došli k vyhlídce na kráterové jezero a pak šli zpět. Vyhovovalo mi to tak víc. Odpoledne se nám podařilo získat od majitele CK i zaplacené peníze, což nebylo snadné a uspěli jen někteří.
Jít tam a zpět je hrozná škoda. Nejzajímavější část byla z kempu jedna do kempu dva (okraj kráteru - jezer - okraj kráteru) šel jsem směr Sajang Senaru. Hlavně tento úsek nejzajímavější (prostřední úsek) jde nejméně lidí. Protože cestofilcky a plaváčci z Bali na to nemají tolik času a jedou raději na Gili. Což vlastně není na škodu, že jich tam není tolik
Mandre napsal(a):
Katka _1 napsal(a):Santo Antao mam tiez na wishliste. Easyjet mava dobre ceny do Sao Vicente z Portugalska alebo UK, byvaju aj do 100e spiatocka.
No to jo, oni prodavaji i ty navazne lety s prestupem nejak. Tam jsem zatim nic zasadniho nevidela. Ale mela by se cena pohybovat mezi 3-5tis/os celkem.
Já už to nějakou dobu sleduji, ale pod 5k se podle mě nedá dostat. Nejnižší ceny v 1 směru jsou okolo 2500. Nebo máte nějaký tip na levnější?
Barney Flyer napsal(a):Problém s přejezdem není žádný. Jediný problém je ten rozdílný svět. V Malajsii jsou jiní lidé, jídlo, náboženství, logistika, vlastně téměř vše je jiné a téměř vše horší. A ten chybějící “wibe” Thajska je hodně citelný.
Tak to si dovolím, s dovolením, nesouhlasit... Malajsie je vyspělejší země, rozumím, že jídlo a náboženství může někomu vadit. Nicméně lidé a logistika bude srovnatelná (absolvoval jsem už 3x, i z obou stran). Snad ten wibe může někoho překvapit, ale taková už je JV Asie, kolik višní tolik třešní...
Pavel Planespotter napsal(a):S těma kuframa....a kosmetiku, kterou nedáš do příručáku nakupujete na místě ? Chápu celkem nějaký trička, spodky. Pokud beru fototechniku, tak jsme v háji, protože jenom můj batoh má 11kg, prakticky bez oblečení. Copak já kosmetika, jeden sprcháč 3v1, podpažďák a kartáček s pastou to řeší, ale žena s dcerkou a jejich vlasová kosmetika, to je problém.
Kosmetiku už léta vozím v cestovním balení, rozhodí se do příručáků. Když jsem s celou rodinou dlouho na jednom místě, nakupuju normální balení až na místě. Kromě toho spousta hotelů a AirBnB sprcháče a další poskytují. Jinak se dělají i tuhé šampony, které v příručáku nikoho nezajímají
Barney Flyer napsal(a):Problém s přejezdem není žádný. Jediný problém je ten rozdílný svět. V Malajsii jsou jiní lidé, jídlo, náboženství, logistika, vlastně téměř vše je jiné a téměř vše horší. A ten chybějící “wibe” Thajska je hodně citelný.
Díky za odpověď :) jsem ráda, že není "faktický" problém, ale jen s tím, že každý máme jiné cítění (ano, pro mne byla třeba Malajsie v některcýh věcech lepší než Thajsko, naopak mi k srdci nepřirostli Filipíny, mám ráda Havaj atd. ale to je na tu diskuzi, která jsem ráda, že tu probíhá).
zapletal.frenk napsal(a):Tak to si dovolím, s dovolením, nesouhlasit... Malajsie je vyspělejší země, rozumím, že jídlo a náboženství může někomu vadit. Nicméně lidé a logistika bude srovnatelná (absolvoval jsem už 3x, i z obou stran). Snad ten wibe může někoho překvapit, ale taková už je JV Asie, kolik višní tolik třešní...
Souhlas, za mě byla Malajsie taky zajímavější, různorodější a o něco lepší než Thajsko. A to jsem byl v Thajsku mnohem víckrát a viděl tam toho víc. Dokonce i to jídlo mi sedělo v Malajsii víc, protože mi přijde pestřejší, jelikož je to kombinace několika kuchyní dohromady a i tu thajskou kuchyň tam máš.
zapletal.frenk napsal(a):Tak to si dovolím, s dovolením, nesouhlasit... Malajsie je vyspělejší země, rozumím, že jídlo a náboženství může někomu vadit. Nicméně lidé a logistika bude srovnatelná (absolvoval jsem už 3x, i z obou stran). Snad ten wibe může někoho překvapit, ale taková už je JV Asie, kolik višní tolik třešní...
Co se týče logistiky, tak nikde na světě jsem nezažil jednodušší než v Thajsku. Ano, Malajsie je vyspělejší, ale už jsem tam nad dopravou musel trochu přemýšlet a nebylo to o tom zajít do stánku za rohem, ukázat na destinaci na tabuli a nechat se poslat jako “balík” úplně kamkoliv za pár kaček. V Malajsii na spoustě míst v zemi nefunguje veřejná “MHD”. I v té největší díře v Thajsku existují dodávky, které pendlují pravidelně trasy, na které stačí mávnout. Samozřejmě Boltem to jde úplně kdekoliv. Lidé jsou v Thajsku víc “free”. Pokud nechci opravdu nic řešit a mentálně si odpočinout, tak pojedu vždy do Thajska ;)
lucii.cr napsal(a):
Díky za odpověď :) jsem ráda, že není "faktický" problém, ale jen s tím, že každý máme jiné cítění (ano, pro mne byla třeba Malajsie v některcýh věcech lepší než Thajsko, naopak mi k srdci nepřirostli Filipíny, mám ráda Havaj atd. ale to je na tu diskuzi, která jsem ráda, že tu probíhá).
Každý to má jinak. Mě třeba Havaj nesedla (chci jí dát ještě šanci), daleko víc mám rád Fr. Polynésii, nebo třeba Guadeloupe a Madeiru 😃 Ale to už je jiné téma. Do Thajska se pravděpodobně dlouho nepodívám. Letos budu třeba na Fiji a příští rok plánuji Reunion :)
@Barney
mentálně si odpočinout, tak pojedu vždy do Thajska ;)
to by tam nesměli být turisti :D. Ale super, že ti ta destinace vyhovuje a víš případně co je pro tebe správná volba. Ale to neznamená, že i pro ostatní
tak to jsem na tu Malajsii zvědavá, snad to na Vánoce klapne. Na Thajsku mě trochu odrazujou turisti a na Srí Lance Rusáci, tak mi to vyšlo takhle.
Je fakt, že tímhle směrem jsem ještě nikdy nebyla. Teď jsem naprosto okouzlená Kolumbií a lidmi a jejich mentalitou tam, že se musím sakra držet, abych zas nekoupila letenky tam. Ale člověk by měl poznávat
Před týdnem jsem se vrátila z Ko Samui, kde jsem byla již šestkrát. K mému velkému údivu jsem tam letos neslyšela vůbec ruštinu. Nevím, čím to je, protože jich tam ty předchozí roky bylo vždy plno.
Všechny ruský prostitutky teď měly byznys hlavně v Dubaji, kde uvízla spousta byznysmenů, co se chtěli pobavit.
Do Thajska migrují až první týden v květnu. Do té doby si zájemci musí vystačit s místními tranďáky.
Barney Flyer napsal(a):
Co se týče logistiky, tak nikde na světě jsem nezažil jednodušší než v Thajsku. Ano, Malajsie je vyspělejší, ale už jsem tam nad dopravou musel trochu přemýšlet a nebylo to o tom zajít do stánku za rohem, ukázat na destinaci na tabuli a nechat se poslat jako “balík” úplně kamkoliv za pár kaček. V Malajsii na spoustě míst v zemi nefunguje veřejná “MHD”. I v té největší díře v Thajsku existují dodávky, které pendlují pravidelně trasy, na které stačí mávnout. Samozřejmě Boltem to jde úplně kdekoliv. Lidé jsou v Thajsku víc “free”. Pokud nechci opravdu nic řešit a mentálně si odpočinout, tak pojedu vždy do Thajska ;)
Logistika funguje ve více zemích, pokud se bavíme o jiho/východní Asii, tak samozřejmě úplně vpředu je Japonsko a Jižní Korea. A nebavím se o Singapore či ostrovních státech v Oceánii. Řekl bych, že i Vietnam se docela posunul... Thajsko jsem poprvé navštívil v roce 2007 a od té doby je tam zřetelný posun (říká se tomu civilizační pokrok😉), nicméně mám dojem, že zvláště Malajsie se posunula dále a výše než Thajsko. Můj názor na věc. Každopádně obě země jsou velice příjemné a v rámci jednoho tripu dobře stravitelné. Já jsem docela fanda historie, tak si vyberu v obou zemích, každá má svoje...