zdravím, vyplatí se registrovat do systému ministerstva zahraničí DROZD, pomohly už někomu z vás informace, které přes něj ministerstvo posílá? .

užitečnost systému DROZD

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

5 reakcí

zdravím, vyplatí se registrovat do systému ministerstva zahraničí DROZD, pomohly už někomu z vás informace, které přes něj ministerstvo posílá?

0

Když jedu do zahraničí, tak se tam registruji. V případě událostí posílají SMS s kontaktem na nejbližší velvyslanectví / konzulát ČR. U velkých zemí jako Indie nebo Čína nerozlišují oblasti nebo regiony v rámci té země (přišla mi SMS o zemětřesení na jihu Indie a já byl na severu Indie).

Je to zdarma. V případě nouze mohou kontaktovat mé příbuzné.

0 Citovat

A přišly ty informace někdy vhod?

0 Citovat

V mém případě ty informace byly k ničemu.

Dělám to, kdyby se něco stalo. Je to jako pojištění, kupuji si ho pro případ nehody / úrazu..

0 Citovat

Já se tam registruju vždycky, když odjíždím mimo Evropu. Nikdy to k ničemu nebylo, ale to je jen dobře. Nic to nestojí a člověk neví, kdy se to bude hodit.

0 Citovat

Ahoj, teď už kdykoliv odjíždím kamkoliv mimo CZ přihodím registraci do DROZD. 1/ mají kontakt na moji "rodinu" v CZ 2/ vím na koho odkazovat v CZ 3/ svět se změnil a nejsem si jist že EU je bezpečnější než xxx 4/těch pár minut je fakt k smíchu a mám snad pojistku, že stát o mne ví.

0
5 reakcí