Ahojte, mám půjčené auto na stanstedu a plán výletu je takový, že jeden den chci podívat do londýna a druhej do duxfordu, tak řeším jak nejlépe zkloubit ubytko a parking... přemejšlím, když budu spát někde v půlce, klidne i na stanstedu, tak jaké josu ceny parkingu v londýně, dá se tam někde přiject k centru a na celý den parkovat za rozumný peníz nebo nějaká P+R a metro? .

Půjčení auta na stanstedu

Založil ve fóru Půjčení auta

16 reakcí

Ahojte, mám půjčené auto na stanstedu a plán výletu je takový, že jeden den chci podívat do londýna a druhej do duxfordu, tak řeším jak nejlépe zkloubit ubytko a parking... přemejšlím, když budu spát někde v půlce, klidne i na stanstedu, tak jaké josu ceny parkingu v londýně, dá se tam někde přiject k centru a na celý den parkovat za rozumný peníz nebo nějaká P+R a metro?

0

ahoj Lubomíre, zkusím být trošku konstruktivnější než v mých předchozích příspěvcích. Do Londýna ze Stanstedu určitě nejezdi autem, v Londýně je ti auto na nic. Když jsem v Londýně bydlel, auto stálo zaparkováno před barákem a stejně jsem všude jezdil MHD. Používal jsem jen na týdenní nákupy a výlety mimo Londýn. Ušetříš den půjčovného, London Congestion Charge a den parkovného. Ze Stanstedu jed do města EasyBusem - si myslím že je to nejlevnější varianta. Nejpohodlnější je Stansted Express, který odjíždí z pod terminálu každých 15minut.

0 Citovat

to velky zmysel nemalo si pozicat auto na jeden den na vylet do Londyna.

Si mohl ist zo Stanstedu busom za par libier, pozriet si Londyn, naspat na Stansted, pozicat auto, odviezt sa do Duxfordu, tam sa ubytovat a naspat odovzdat na letisku auto. Ale aj tak ked ides sam, si to radsej mohol vyriesit MHD.
0 Citovat

Auto v Londyne? Mas tam dobre propracovane metro, ktere stavi vsude u vyznamnych mist a kdyz tak busy jezdi taky vsude. A parking nebude zrovna nejlevnejsi, nekde zacina cena i na 5£/h... a na ulicich v automatech okolo 1.5£/2£ na hodinu. A jeste, v Londyne jsou porad zacpy, takze nekam se dostat nekdy v cas je zazrak a pozor na Emisni zony. 

0 Citovat

tak já to rozvinu též, když už se bavíme konkrétně... jedeme 4 (bereme rodiče na výlet) a hlavní cíl je ten duxford, kde je muzeum, proto to auto, ze stanstedu je to blíž než do londýna, ale když už tam sme (celkem 3 celý dny), tak jeden den londýn (a návštěva heathrow), druhý duxford a třetí countryside, project si nějaká další místa, vesničky a pod... 


a právě, tim, že chci v rámci londýna vyfotit i pár letadel na heathrow, na všchny tyto přesuny mám právě to auto, abysme nemuseli řešit, čim a kam nás co zaveze a myslím, že ve 4 lidech je to auto daleko lepší než řešit 4 x lupeny někam.. kdybych jel sám primárně londýn, tak určitě bych jel tak jak říkáte... tak proto řeším, esi je někde ve městě dobrý parking at už ruzně daleko, ale nejlépe u metra...


ono mi to trochu komplikuje to, že první den je v plánu londýn, do duxfordu až druhý den (rezervace exkurze jinak nešla), takže ject bez auta a nechat rodiče tahat všechnu bagáž právě nechci

0 Citovat

No, ja ti nevim. Zkus google a P+R hledat pobliz Londyna apod... ale jestli chces zaparkovat nekde na cely den, tak pocitej az 20£ za parking ( a to jsem mozna levny, NCP je za 24£/den) 

A STN a LHR je z jednoho konce Londyna na druhy konec Londyna. Takze ikdyz mas duxford blize ze STN tak od LHR pridej tak hodku/hodku a pul kdyz se nic nestane na Ring Road. 

Nevim kolik casu budete mit treti den ci jak to mate v planu ( zustat druhy den porad v duxfordu)  tak doporucuji jet pak na vychod do Suffolk na pobrezi. Je to tam zajimave. Kdyz tak progoogli. 

PS: nevim kdy jedete, ale pocasi u nas je porad na krtinec... a opatrne na silnici...

0 Citovat

jo, jen jeden den na londýn, jeden den celý v duxfordu a třetí den pojezdy za něčím zajímavým.. takže vlastně večer z londýna pojedme přespat (někam, právě řešim taky kam) a druhý den do duxfordu, nejradši bych spal všechny noci v jednom hotelu, ale vzhledem ke vzdálenostem eště nevím... noc mezi londýnem a duxfordem, bych strávil nejradši okolo stanstedu, aby byl dojezd večer z londýna né moc časově náročný a ráno odjezd do duxfordu rychlý, do půl hodky, což je ten stansted ideál. víc se těšim na ten duxford a countryside, bže v londýně to bude masakr, fakt nevim kam to zaparkpvoat abych neplatil majlant

0 Citovat

Takže bys rád:

  • 1. den - přiletěl, podíval se do Londýna,
  • 2. den - zajel do Duxfordu,
  • 3. den - podíval se po okolí Stansteadu?

Pokud ano, tak bych první den řešil bez auta a druhý den si půjčil auto na letišti nebo jeho okolí. Spi podle ceny a dopravy v Londýně na Stansteadu nebo někde v půli cesty. Jednosměrný lístek na vlak z letiště do Londýna obyčejně vyjde na 15 liber a autobus v akci začíná na nějakých dvou (ale trvá to s ním aspoň dvě hodiny).

0 Citovat

Po okoli STN nechce, tam nic neni. On  mysli spis neco ve vnitrozemi.. blizko je i Cambridge tak i tam doporucuji. Jenom pozor na to, ze i tam je vyhlasena valka vuci turistum jako v Barcelone. A parkovne je vsude placene pokud se nemylim. 

0 Citovat

Počkej počkej, co je válka vůči turistům? 


jinak okolo stanstedu samozřejmě ne, tam nic neni :)


plán je tedy přesnětakový:


1.den přílet večer - auto a ubytko

2. den londýn

3.den duxford celodenní 

4. den pojezdy po krásách anglie (v rpozumné vzdálenosti) , ten suffolk zní zajímavě, na pobřeží bych se velice rád podíval, taky sem myslel stonehenge, ale už to bude asi extra komerční a nevím, esi se trmácet 2 hjodiny za šutrama, i když to tajemno okolo toho mě zajímá..

5. den odlet odpoledne ze stanstedu a  vrrácení auta


a ted tedy uvažuji, že radši prohodím dny 2 a 4, kvuli cenám v londýně, protože na tom NCP (https://www.ncp.co.uk/find-a-car...e-stn-lul/) sem se dočet, že parking v neděli je o dost levnější než v týdnu... až se mi nechce věřit, že např na tom stanmore parkingu, kde je teda linka jubilee (co už sem pozjištoval), je  cena celodenního parkingu za 1.70 liber a jubilee jede až do centra přímo

0 Citovat

Jo, je to tak s parkovanim. My nekdy mame v Leedsu ten parking primo v centru a nekdy je akce, cela nedele za 1£. Nektere ulice jsou v nedeli zdarma i.  Takze bych to urcite bral tu nedeli, jen pozor na to, ze vetsina obchodu zavira v 16h. 

Ta valka je takova, ze moc nemaji radi turisty a maji vysoke ceny apod... zkus neco vyhledat na novinkach ci idnes, tam to bylo ve velkem. 

Stonehenge ci Brighton jsem ti chtel napsat, ale zdalo se mi to daleko od duxfordu a proto psal Suffolk:D 

0 Citovat

joo, super, asi to tak tedy udělám. zavření krámů do 16 nám nevadí, hlavně aby na heathrow lítalo plno letadel i v neděli (at je co fotit).


tipy na countryside vítám, díky


ten parking teda bude takle asi nejlepší a co mhd, bývá v neděli taky levnější? eště vyřešit to bydlení no

0 Citovat

Ne, MHD zustane cenove stejne. Pokud tam budete ani ne den, tak se vyplati koupit celodenni jizdenka. Jenom pozor na zony kde plati. LHR je zona 6 zatimco centrum 1 a 2 kde vetsina tech jizdenech plati. 

Jinak Stonehenge je proflakly, Brighton je neco jako Suffolk pobrezi jen s tim, ze tam maji mola a zabavni parky. Na vychod mas i Dover s hradem ( ci co to je ) a zname velke kridove utesy. Suffolk se mi libi spise kvuli te prirode a ne tak velkemu ruchu. Jinak mozna nebude spatny si vzit s Duxfordu autobus do Camridge, kdyz to je vedle sebe ( kdyby bylo parkovny levny ci zdarma v Dux) 

Mist co navstivit je hodne, ale je podle me zbytecny se tahat dolu na jih. Rizenim se zabije cast dne a pak zpet na STn taky. 

Jo a kdy jedete? Za chvili tady budou Bank holidays, takze bych resil ubytko rychle nebot vetsina vypadne na prodlouzenu vikend a jeste doprava nemusi byt nic moc v Patek.

0 Citovat

joo, super, díky za informace. jedeme až v červenci - ty bank holidays to jako že angličani budou cestovat po zemi a zabírat hotely nebo jak to přesně myslíš? 


jinak eště k tomu ubytku, je toho tolik, že skoro nevím co zvolit abych nebyl pak překvapen, chtěl bych klasiku 2x dvoulůžl'kový pokoj s hajzlíkem, nic veřejného nebo společného - čehož je plnej booking. nevim esi pro naše potřeby je dobrý třebas zkusit arbnb? 


jinak souhlasim, že jih ne, spíš vodorovně nebo sever, právě že ten STN je docela strategicky položen, proto to tak vlastně kombinuju - původně to bylo jen vzít rodiče do duxfordu (což je samozřejmě škoda nerozšířit, když už tam čovek je)


a nechce se mi asi pokaždé spát někde jinde (i když by to asi mohlo vyjít levnějš než se vždycky vracet autem) a tahat batohy s sebou, v autě bch je nenechával.


auto už máme zaplacené na ty 4 dny, vyšlo to pěkně, ca. na 3k7 i s full cover, 4-místnej focus/vauxhal nebo podobné
0 Citovat

Bank holidays = statni svatek. Dobry, tak oni jsou ted dva v Kvetnu ( 7.  a 28. ) pak az Srpen 27.  Takze s pritelkyni jsme chteli 5. a 6. pryc, jenomze vetsina dobrych a vyhodne polohovanych hotelu byla davno vyprodana... proste v Patek odpo se seberou a neuvidis je do uterniho rana. Vetsina jede kempovat apod...  Podiv se booking/airbnb a zvol podle sebe. 

Podle me by bylo lepsi prespat nekde u Londyna, pak nekde v Duxfordu. Jestli zvolis jeden hotel u STN, tak budes se dost projizdet zbytecne nez nezustat tam. Ono kdyz budes porad spat u STN a pak pojedete do Suffolk, tak pul dne zabijes cestou tam a zpet. 

0 Citovat

hm, pravdu máš, eště to promyslím, ono kvuli nájezdu mk by to bylo super a časová úspora a finanční vlastně taky, zjistil jsem, že na půjčená auta se vztahuje limit v km a když je projedu, platim pak za každý km--tedy míli navíc asi necelou libru nebo tak

0 Citovat

Nevím jaký máš cenový strop pro ubytování, ale před týdnem jsme se vrátili z Londýna, takže tu jsou mé čerstvé tipy :-). Po příletu jsme vzali hotel hned na letišti (přiletěli jsme pozdě v noci a nechtěli jsme přejíždět do Londýna a hledat náš hotel), takže jsme se ubytovali v hotelu Hampton by Hilton. Snídaně je v ceně, podává se už od 4 hodin. Ráno jsme  jeli EasyBusem do centra Londýna (2 jízdenky stály necelých 6 liber, bookovala jsem s předstihem). Bus jezdí každých plus mínus 20 minut, cesta do centra cca 1,5 hod. Po Londýně jsme se dost pohybovali pěšky. Když MHD, tak jsme platili  našimi kreditkami. Každý musí mít svou, při nástupu do busu jen přiložíš ke čtečce, v metru si ji odčipneš i při východu, cena max. za den 6,5 libry. 

0
16 reakcí