Dobrý den,měla bych pár dotazů pro všechny co už si někdy v USA půjčovali auto. V září jedeme poprvé do NY a chceme si na 5 dní půjčit auto přes alamo.com. Na rentalcars byla cena dvojnásobná, tak jsem to zarezervovala přes jejich oficiální stránky.  Auto si vyzvedneme na JFK a vracet ho budeme na stejném místě. Potřebovala bych prosím vědet pár věcí :)) 1) Depozit jestli chtějí hotově nebo kartou2) Jestli se platí nějaký poplatek za vyzvednutí3) Kdy můžu udělat online check-in  a jestli se platí na místě či přitom check-inu mi peníze vezmou z karty.4) Pojedeme na Niagara Falls a do Washingtonu - tak jestli s tím půjčovna nebude mít problém5) Toto mi poslali v mailu tak si myslím,že cena bude konečná a to Extended Protection jsem si k tomu připlácela. (radši :))Rates & Charges1 Week(s) @245.15     $ 245.15Cdw-allocated Inclusive     INCLUDEDTrans Facility Charge 2.50/day     INCLUDEDConcession Recovery Fee 14.29 Pct (14.29%)     INCLUDEDConc Recovery Fee Surch .50/day     INCLUDEDCar Rental Sales Tax 11 Pct (11.0%)     INCLUDEDUNLIMITED MILEAGE     INCLUDEDConcession Recovery Fee 14.29 Pct (14.29%)     $ 9.25Car Rental Sales Tax 11 Pct (11.0%)     $ 1.02Sales Tax (8.88%)     $ 15.82Extended Protection     $ 64.75Estimated Total:Nechci být pak překvapená,že mám ještě tohle platit navíc apod. Popřípadě jestli mi něco doporučíte navíc.Moc všem děkuji za odpovědi :)Veronika .

Půjčení auta v NY přes Alamo

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

13 reakcí

Dobrý den,

měla bych pár dotazů pro všechny co už si někdy v USA půjčovali auto. V září jedeme poprvé do NY a chceme si na 5 dní půjčit auto přes alamo.com. Na rentalcars byla cena dvojnásobná, tak jsem to zarezervovala přes jejich oficiální stránky. 

Auto si vyzvedneme na JFK a vracet ho budeme na stejném místě. Potřebovala bych prosím vědet pár věcí :))

1) Depozit jestli chtějí hotově nebo kartou

2) Jestli se platí nějaký poplatek za vyzvednutí

3) Kdy můžu udělat online check-in  a jestli se platí na místě či přitom check-inu mi peníze vezmou z karty.

4) Pojedeme na Niagara Falls a do Washingtonu - tak jestli s tím půjčovna nebude mít problém

5) Toto mi poslali v mailu tak si myslím,že cena bude konečná a to Extended Protection jsem si k tomu připlácela. (radši :))

Rates & Charges
1 Week(s) @245.15     $ 245.15
Cdw-allocated Inclusive     INCLUDED
Trans Facility Charge 2.50/day     INCLUDED
Concession Recovery Fee 14.29 Pct (14.29%)     INCLUDED
Conc Recovery Fee Surch .50/day     INCLUDED
Car Rental Sales Tax 11 Pct (11.0%)     INCLUDED
UNLIMITED MILEAGE     INCLUDED
Concession Recovery Fee 14.29 Pct (14.29%)     $ 9.25
Car Rental Sales Tax 11 Pct (11.0%)     $ 1.02
Sales Tax (8.88%)     $ 15.82
Extended Protection     $ 64.75
Estimated Total:


Nechci být pak překvapená,že mám ještě tohle platit navíc apod. Popřípadě jestli mi něco doporučíte navíc.

Moc všem děkuji za odpovědi :)

Veronika


0

Ak alamo, tak cez autoeurope.eu Cena je s full poistením a depozit 100usd

0 Citovat

Já se jenom zeptám, četla jsi tady nějaká vlákna o půjčení auta v US? Proč si myslíš, že to na US stránkách Alamo stojí polovinu? Googlila jsi, jaká jsou druhy potřebných pojištění? Myslím, že třeba vůbec netušíš to EP k čemu je? Je tady o tom napsáno mraky, včetně tipů a hlavně zkušeností. Já se vám děcka divím, proč si komplikujete život...

0 Citovat

Už jsem si zjistila jaké pojištění je potřeba apod. díky za radu.

0 Citovat

Ahoj,

také teď řeším auto přes Alamo (v Seattlu). Ptal jsem se na ostatní státy a Kanadu a odpoveď byla tato:

"I received your inquiries and currently vehicles rented in the US can be driven throughout the US and Canada."

Takže by s tím neměl být problém.

EP určitě doporučuji přikoupit, což je více méně SLI. Viz jejich odpoveď :

"The EP offered is equivalent to Supplement Liability Insurance third party liability terms."

Peníze strhávají až na místě, depozit je z kreditky.

0 Citovat

Moc děkuji za odpovědi strašně jste mi pomohli :)) Mám ješte dokoupené CDW, popř. bych zbytek pojištění řešila na místě.

V centru NY autem nebudeme, jen ho vyzvedneme na letišti a až poletíme domu zase vrátíme.

Ještě jednou díky :))
0 Citovat

Řešit pojištění "na místě " je po finanční stránce  nesmysl, tím spíše pokud s půjčováním aut nemáte podle všeho žádné zkušenosti. Daleko lepší je koupit komplet balíček přes rentalcars nebo billiger-mietwagen.

Stejný nesmysl je jet do DC autem.

0 Citovat

Jel jsem autem přesně tuto trasu - trojúhelník NYC - Niagara Falls - DC a je to úplně v pohodě. V DC jsme našli nějaký motel (=dá se tam parkovat) v blízkosti metra a auto tam ty dva dny stálo. 

Super rada paní Anežky - pojedete autem 400mil z DC na NF aby jste pak zpátky jeli 400mil zpět do DC a pak ještě půl dne busem do NYC, když to z NF do NYC je stejných 400Mil.

Dají se najít i zajímavá místa cestou. Třeba na cestě z DC do NYC jsme to vzali přes Atlantic City (kde toho teda moc není) aby jsme to neměli tak daleko na letiště... a stavili jsme se v Sandy Point state park (kdybych věděl jak to tam vypadá, nakoupím něco na americké BBQ ;-)

0 Citovat

Tohle je diskutabilní, půjčíš si auto aby dva dny někde stálo.... Letos jsem to absolvoval a jasně vítězí autobus - jede cca 4.5 hodiny a dá se v něm odpočinout. Navíc je to z centra do centra, po cestě nic zajímavého, jen dálnice. Na západním pobřeží to bez auta nejde, ale NY a Washington? To jako půjčit si auto na cestu z Prahy do Brna.

0 Citovat

NYC - WSH a zpět jsme Megabusem absolvovali teď v květnu a musím souhlasit, že autem bych to (i když jezdím fakt rád) jet nechtěl. Je to dost monotónní cesta, navíc několikrát za cestu (tedy spíš ve směru do WSH, zpátky jsme jeli v noci) byly velké zácpy kvůli tollboxům a nehodám a cesta tak trvala asi šest hodin. Většinu jsme prospali a do cíle dorazili odpočatí. Do WSH to přijede na Union station, takže kamkoliv se dostaneš veřejnou, pěšky i Uberem za pár dolarů.

Pravda, k těm Niagarským vodopádům je situace trochu odlišná. 

0 Citovat

Doporučuji přejet most do Kanady. Z kanadské strany jsou Niagarské vodopády vidět lépe. Pokud máte rádi víno, v okolí je spousta vinic. Je fakt dobré.

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Doporučuji přejet most do Kanady. Z kanadské strany jsou Niagarské vodopády vidět lépe. Pokud máte rádi víno, v okolí je spousta vinic. Je fakt dobré.


krom toho, hotely v Kanadě byly tak o 30% levnější.....

0 Citovat

Já osobně preferuji variantu absolvovat celý trojúhelník autem. Klíčová výhoda je, že člověk nemusí jet 2x stejnou cestou, navíc na všech spojnicích je poměrně dost možností udělat super zastávky a prohlédnout si něco navíc. Z vlastní zkušenosti doporučuji tyto zastávky:


NYC - Niagara Falls
- Ithaca - pěkné město, okolo několik parků s nádhernými vodopády (doporučuji Lucifer Falls)

Niagara Falls - Washington DC
- Kinzua Bridge State Park - zbytky zříceného železničního mostu, je tam fakt nádherně, doporučuji jako zastávku na hodinku, dvě
- Gettysburg National Military Park - slavné bojiště, mají to hrozně hezky zpracované, dá se tam strávit třeba celý den
- Frederick - na poměry USA fakt příjemné a historické město
- Harper's Ferry - opět historický park na soutoku řek Potomac a Shenandoah, krásná příroda kolem, opět zastávka max. na pár hodin


Washington DC - NYC
- Annapolis - parádní historické město na procházku
- Philadelphia - pro to klíčové stačí půlden, Independence Hall, okolní ulice, nábřeží, downtown a City Hall
- Atlantic City - je zajímavé to vidět, Las Vegas východu


0 Citovat

To jsou samé béčkové destinace pro někoho kdo se po cestě nudí. Já mám tedy v USA vždy tak natřískaný program, že musím pokaždé něco škrtnout. Letos třeba vyšlo setkání s velvyslancem ve Washingtonu a nestihl jsem Niagara Falls - nechám to až při návštěvě Chicaga, nebo Detroitu - je to blíž.

0
13 reakcí