Ahoj. chtěla bych si na dva týdny půjčit auto v Cancúnu, ale slyšela jsem, že to není moc bezpečné, že turisty zastavuje policie a chce úplatky a podobně...má někdo zkušenosti? .

Půjčení auta mexiko

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

12 reakcí

Ahoj. chtěla bych si na dva týdny půjčit auto v Cancúnu, ale slyšela jsem, že to není moc bezpečné, že turisty zastavuje policie a chce úplatky a podobně...má někdo zkušenosti?

0

Já jsem auto měl v Mexiku půjčené, ale je to už příliš dávno na to, aby to mělo nějakou relevanci. Nicméně na loupeživé policajty jsme narazili taky (Acapulco) a nebylo to nic příjemného ani levného.  Jet do Mexika znovu, cestoval bych už jinak než autem. Navíc i v době před válkou gangů se doporučovalo jezdit jen za denního světla, což cestování lehce komplikuje.


0 Citovat

Moje zkušenost je  z roku 2014 a to bylo úplně v pohodě, nikdo po nás nic nechtěl. Před každým městem je checkpoint ale tam stačí zamávat pasem a jede se dál

0 Citovat

Ahoj, tak já přidám čerstvou zkušenost jelikož jsme se před 14 dny vrátili. Auto jsme si půjčovali v Playa del Carmen přes společnost MexCar. Objednáno přímo u nich na webu a vše proběhlo úplně bezproblémů, jelikož neměli naše požadované auto dostali jsme o třídu vyšší za stejné peníze. Auto jsme měli půjčené na 6 dnů a najezdili jsme 1200km. Ani jednou nás policie nezastavila a nezaznamenali jsme jediný problém. Jezdili jsme sice jen za denního světla ale viděli jsme vše, co jsme chtěli. I přesto, že jsme slyšeli o tom stejném co ty nic takového jsme nezaznamenali i když jsme několikrát projížděli okolo stojící hlídky mimo checkpointy a říkali jsme si tak to jsme jasný teď si nás shrábnou ale ono nic. Vím, že kamaráda loni v září zastavili za Cancúnem a vymysleli si, že překročil rychlost a nechali si zaplatit, za nás to však proběhlo bez problémů a v pohodě. BTW. Nevím jak dříve, nyní jsme na checkpointech pasy nemávali :-)

0 Citovat

Moje zkusenost 2 roky zpet, taky pujcene pres MexCar . Sami me upozornili, ze to se muze stat, ze me muze zastavit policie, ale ani jednou se mi to nestalo - jezdila jsem ve dne i v noci. Pasy sem taky nemavala. :)


0 Citovat

Já byl v 2015 a projel Yucatan, Tabasco, Campeche a Chiapas a celkem v pohodě.  Pozor akorát v noci na silnici mezi San Cristobal de Las Casas a Palenque prý vybírají od turistů "mýtné" Aspoň mě tak místní varovali. Ono se v těch horách v úplný tmě jede stejně na h...


Na tuty měj full insurance, jinak tě při předání voholí jako ovci
0 Citovat

Doufam, ze Donald ten plot na hranicich postavi casem... Protoze tam v tom mexiku to je nekde o hubu.. Ale letiste v Mexico City je zatím bezpecne.. https://www.info.cz/svet/mexiko-...32751.html

0 Citovat

My zažili oboje - v serpentýnách u Palenque nás zastavili domorodci pomocí nataženého řetězu přes silnici a museli jsme si koupit pár trsů banánů, aby nás pustili a na dálnici nás zastavili na checkpointu policajti nebo vojáci a chtěli vidět originál techničák od auta, který jsme samozřejmě neměli, měli jsme jenom kopii z půjčovny.  Takže nám řekli, že máme problém a chtěli zaplatit pokutu. Zvolili jsme strategii "hrajeme blbé a neumíme španělsky", oni neuměli anglicky tak to asi po 5 minutách vzdali a nechali nás jet.

0 Citovat

My jsme si půjčovali auto v Cancúnu v lednu 2015 z půjčovny Sixt, všechno objednáno předem on-line, platba kartou na místě, full insurance, žádná platba navíc nad dohodnutou cenu. Za tři týdny jsme projeli  Yucatán, Campeche, Qintana Roo, asi 2000 km,  neměli jsme potíže s místními lidmi ve městech ani na venkově,  ani s policií. Bez full insurance bych do toho nešla. 

0 Citovat

A nechtěli po vás doplatit ani nic za to tzv. mexican liability insurance? A rezervovali jste přímo přes sixt nebo rentalcars.com? Díky za odpověď :)

0 Citovat

Rezervovali jsem přes Economy Car Rentals a nic jsme nedopláceli. Už si nevzpomínám, jestli to na nás zkoušeli nebo ne.  (Skoro vždycky něco zkoušejí.) Osvědčilo se mi důkladně před cestou doma v klidu promyslet, jaký typ pojištění chci, a objednat on-line.  U přepážky v půjčovně potom s klidem odmítám všechny "neodolatelně výhodné" a "povinné"  další pojistky, protože  pod tlakem situace se člověk někdy rozhodne ukvapeně.    

0 Citovat

tereza.hesikova napsal(a):

A nechtěli po vás doplatit ani nic za to tzv. mexican liability insurance? A rezervovali jste přímo přes sixt nebo rentalcars.com? Díky za odpověď :)


Na  nas to taky zkouseli, chteli pres 300 USD, stacilo full insurance od rentalcars

0 Citovat

Ahioj, nemate nekdo zkusenost jak je to s tim pojistenim v autopujcovne v mexiku? tady https://www.gettingstamped.com/r...car_cancun pisou, ze staci mit svoje treba z kreditky a nekolikrat odmitnout to z pujcovny, tak ze to nakonec projde, ale chcou zalohu 2500$ z kreditky.

0
12 reakcí