Dobrý den,může prosím někdo doporučit dobrou půjčovnu na letišti v Catania? Původně jsem si přes Ofran sjednal půjčení auta u společnosti Budget. Cenově to vypadalo dobře, auto mělo i plné pojištění. Jenže přes Google jsem zjistil, že přímo ta společnost je na místě hrozná, mají málo lidí, na auto i předem zamluvené se čeká třeba i 2 hodiny do toho snaha o různé "podvody" s dalšími nutnými poplatky atd. takže jsem to raději zrušil.Když hledám přes Rentalcars, tak to většinou najde auta z půjčovny Goldcard a Rhodium (což má být ta samá) a ty obecně nemají moc dobré hodnocení.Mohl by prosím někdo doporučit nějakou půjčovnu na letišti s dobrým přístupem, rychlostí odbavení, co se pak nesnaží odrbat na poškození atd.? .

Catania (Sicilie) letiště

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Terish napsal(a):

Ahoj, nechci zakládat nové vlákno, tak se zeptám tady - nějaké doporučení na půjčovnu v Trapani na letišti? Koukám, že tam je i Sicily by Car, má s nimi někdo další zkušenost? Jediné, co mi trochu vadí je to, že odlet máme 9:20 a otevírají 7:30, tak aby to bylo dost času... :) I když na TPS jsem už byla a vím, že je to mini letiště a dá se kdyžtak proběhnout od securitky ke gate za pár minut, ale i tak. :)) Předem díky za odpověď! 


Tak si odpovím sama, kdyby někdo někdy hledal - Sicily by Car super, bookováno přímo na jejich stránkách, auto jsme dostali během deseti minut, vráceno ani ne za pět minut. Dokonce jsme s nima přes telefon i vykomunikovali prodloužení auta během pobytu, byli moc ochotní. Nesnažili se nám ani vecpat nic extra a žádný překvápko se nekonalo. Auto v super stavu. :) Kartu chtěli jen kreditku.

0 Citovat

Myslite, ze je pravdepodobne mozne stihnut vratit auto v pozicovni vzdialenej 500m od terminalu, ktora otvara rano o 8:00 a stihnut odlet s wizzairom o 9:05 (len s prirucnou batozinou) v novembri uz cez zimnu letovu sezonu? Teda asi ake su rychle security kontroly na tomto letisku? Dakujem.

0 Citovat

Bych byl zpocený už den předem... Íčka dorazí o 5 minut později a jsi v (_|_) 

0 Citovat

indierock napsal(a):

Myslite, ze je pravdepodobne mozne stihnut vratit auto v pozicovni vzdialenej 500m od terminalu, ktora otvara rano o 8:00 a stihnut odlet s wizzairom o 9:05 

Známa odovzdávala auto v Brindisi (juh Talianska) do požičovne, ktorá sa mala otvárať o 8:00, pričom ešte 8:20 tam nebol nikto zo zamestnancov.

Čím viac na juh Talianska ideš, tým viac sú otváracie hodiny len približný informatívny údaj. Možno ešte v letnej sezóne by som dúfal, že to otvoria naozaj hneď ráno, aby mali obrat. 

0 Citovat

Jasně, tam už to je Afrika, jak říkají Italové ze severu:-)

0 Citovat

Ahoj, máte prosím někdo pozitivní zkušenost s půjčením auta v Brindisi? Díky 

0 Citovat

A jak to souvisí s Catanií nebo aspoň Sicílií?

0 Citovat

Nechtěla jsem zakládat nové vlákno. Lidé se v tomto vlaknu vyjadřovali k pujceni auta v ramci IT, tak snad se moc nestalo...

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes https://hespac.com/rentalcz.htm zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.

0 Citovat

Zmažte niekto tú reklamu.

2 Citovat

Nejake tipy na osvedcenu lokalnu pozicovnu?

0 Citovat

Poisťovňu si už nepamätám akú sme mali, ale odporúčam dobré poistenie ak plánuješ šoférovať v Taormine 🙈

0 Citovat

Vybrali sme Sicily by Car,kvôli ponuke kabrioletu. Nemám čo vytknúť. Rýchle prebratie auta, depozit vrátený po pár dňoch.

0 Citovat

SBC som pozeral, ale nejak sa stracam v tych ich poplatkoch. A aj cenu maju dost vysoku.  Neviem sa dopatrat vyske zalohy napriklad.

0 Citovat

Na kreditke nam blokli 800€.

0 Citovat

Depozit závisí na skupině (= velikosti / typu) auta, tudíž informace že půjčovna někomu blokla 800 € nemá moc velkou vypovídací hodnotu. Jinak se SBC jsem měl dobrou zkušenost v Bari: vyzvednutí rychlé, auto celkem nové a čisté, vrácení trvalo asi minutu, nehledali škrábance aby mi je mohli naúčtovat, depozit odblokovali rychle. Pojistku jsem měl externí.

0 Citovat

Dik za info. Pozeram aj cez Discovercars,  a tiez cez https://www.doyouitaly.com/index.htm ceny maju cca 250€ na tyzden aj s ich externymi poistkami.  SBC maju bez poistky 350, a s poistkou 460€ co je naozaj dost. Bude to v Juli, takze ocavam vyssiu cenu, ale rozdiel 200€ je fakt dost.

0 Citovat

Zkus to i přes skyscanner.cz, často to přes něj vycházelo líp než jít přímo na Rentalcars, Holidayautos atd.

0 Citovat

Já měl loni začátkem července půjčené auto přes Rentalcars v půjčovně Noleggiare, na 7 dní to stálo (Fiat 500XL) 6000Kč, plus za 1000Kč plné pojištění od Rentalcars.

Objednával jsem to asi 10 dní předem. V půjčovně při vyzvedávání auta se sice snažili vnutit pojistku od nich, ale to jsem nechtěl. Na kreditce si blokli 800€. Vedle byl spolucestující z letu, ten neměl kreditku, ten to pojištění zaplatit musel, jinak by mu auto nepůjčili. 

Po vrácení auta odblokovali těch 800€ docela rychle . Nebyl žádný problém.

0 Citovat

Billigermietwagen - sleva 15E na webovkách, 20E v appce 

 


snimek-obrazovky-2024-01-15-144127.jpg

2 Citovat

EcoVIA priamo cez ich stránku 

https://www.ecoviarent.com/en/

so zľavovým kódom HAPPY24 má ceny v júli od 25 eur / deň. Nie je potrebná žiadna záloha, platí sa až na prepážke pri prevzatí auta. Cena je bez plnej poistky, so spoluúčasťou.

 

Ten zľavový kód HAPPY24 platí (zatiaľ) pri akomkoľvek prenájme v Taliansku od EcoVIA na tento rok, vrátane letnej sezóny. (mal by platiť pre objednávky zadané do konca januára)

 

0 Citovat

hankaa napsal(a):

Billigermietwagen - sleva 15E na webovkách, 20E v appce 

Platí do půlnoci, není to sleva, ale cashback a je tam MBW... 

0 Citovat

Ahoj, v létě se chystáme půjčovat auto na letišti Catania. Nejlevněji (místy až podezřele) vychází půjčovna Noleggiare. Recenze na Google jsou poměrně negativní. Nemá prosím někdo osobní zkušenost?

0 Citovat

S Noleggiare skúsenosti nemám, ale ak hľadáš prenájom auta na letisku CTA, skús si vyhľadať ponuky cez autoeurope.com (koncovka .com, nie .eu!!! a hľadaj ako registrovaný, tam máš potom tiež pár percent zľavu). Momentálne tam má ceny Europcar podobné ako Noleggiare, a to je predsa len asi lepšia voľba.

0 Citovat

Ahoj, já si u Noleggiare (přes Rentalcars.com) půjčoval auto v Catanii na letišti loni o prázdninách a bylo to v pohodě. Jedině při vyzvedávání mne pracovník půjčovny přesvědčoval, že nemám pojištění (měl jsem plné přes Rentalcars), ale když viděl, že nepochodí, tak to vzdal. Na kreditce si zablokovali 800€. Dostali jsme jiné auto ve stejné třídě (Fiat 500X), auto bez nejmenších problémů. Při vracení jsme jen hodili klíčky do schránky, mám dojem že už další den byla záloha na kreditce odblokována. 

0