Musí být při vrácení auto umyté a vysaté. Někde jsem četl, že pojišťovny umí připočítat položku za čištění auta, ale nevím, jestli se to týká i běžného úklidu. Přece jen auto po užívání na prasnych cestách a po návštěvě pláži potřebuje jak umýt, tak vysát, ale nevím, do jaké míry se s tím drbat.Děkuju  .

Vrácení automobilu z půjčovny – musí být čisté a umyté?

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Musí být při vrácení auto umyté a vysaté. Někde jsem četl, že pojišťovny umí připočítat položku za čištění auta, ale nevím, jestli se to týká i běžného úklidu. Přece jen auto po užívání na prasnych cestách a po návštěvě pláži potřebuje jak umýt, tak vysát, ale nevím, do jaké míry se s tím drbat.

Děkuju 

0

Záleží od podmienok požičovne. Naposledy mi strhli 10 euro v Skopje (Europcar myslím) a rovnako cca 5 euro aj v Jerevane (miestna). Obe to mali v zmluve jasne napísané a nejak som neprotestoval, aj Logan aj Niva boli slušne špinavé a nestíhal som nikde aspoň trochu interiér dať dokopy.

0 Citovat

Tak tak, záleží co máte ve smlouvě.

My jsme posledně zaplatili full insurance a o úklid jsme se nemuseli starat.

Jen jsme ze slušnosti vyklepali koberečky od písku a prohledali auto jestli jsme tam nenechali nějaký "poklady". :-)

0 Citovat

S full insurance to opravdu nemá nic společného. V naprosté většině případů je běžně znečištění v pohodě,ve smlouvách bývá uvedeno,že poplatek se účtuje v případě nadměrného znečištění.

0 Citovat

Normálne požičovne neriešia "bežné" znečistenie auta. Ak by auto bolo extrémne zasvinené (plno piesku, blata v interiéri a pod.), potom by som to asi dal povysávať, ale trochu piesku a trochu špiny neriešim.

Minulé leto som po letnej dovolenke vrátil auto tiež pomerne (v rámci normy) zaprášené zvonka aj z vnútra (navyše, cestou na letisko sme chytili nejakú prehánku s asi 10 kvapkami, ktoré na zaprášenom čiernom laku vytvorili doslova "khaki vzorku"). Nikto to neriešil.

Mimochodom, full insurance znamená, že nemáte spoluúčasť pri spôsobenej škode (krádež, nehoda, poškodenie), ale dosť pochybujem, či sa vzťahuje aj na veci s tým nesúvisiace (zašpinený interiér, nedotankovaná nádrž a podobne).

0 Citovat

Vždycky je důležité, co je v rental agreement. Zpravidla tam je něco ve smyslu, že auto musí být předáno ve stavu, v jaké bylo ve stavu předání, případně čisté bez nějaké specifikace.

Ale mohou to tam mít výslovně uvedené. Také se mně to teď stalo, strhli si z blokované částky a nazdar... Ale měli pravdu, protože to tam bylo uvedené.


screen-shot-08-13-18-at-10.jpg

0 Citovat

Děkuji, nechal jsem si ho v placené garáži umýt. Frajer mě sice trochu natáhl, ale nic hrozného a auto umyté pěkně. Ve smlouvě jsem to bohužel nedohledal (ale asi to tam někde je).

0 Citovat

Opravdu záleží na podmínkách půjčovny, ale běžně jsme neměli s jakýmkoliv čištěním žádný problém. Pravda je, že se snažíme k půjčeným autům šetrně a vždy po sobě trochu uklidíme - nevracíme s odpadky, papírky, kapesníky,...  jo a hlavně nekouříme. Většinou je to i zakázané.  Je důležité si zjistit jaké jsou podmínky půjčení a jak se k půjčenému auto chovat http://www.cestujlevne.com/disku...myte  a nebudete pak zbytečně překvapeni.

0 Citovat

Dnes som to riešil v Agadire. V zmluve je pokuta až 150 euro, tak som ho dal pri letisku na pumpe za 9 euro vyčistiť zvnútra aj zvonku. Pracovník pumpy spomínal, že Hertz tam kľudne zauctuje aj 50 euro. V skopje mi strhlo Alamo 10e. Tiez to Mali v zmluve, vyčistiť som nestihol

0 Citovat

To je zajímavé, s tím jsem se asi ještě nesetkal a ani by mě to nenapadlo... a v půjčovně na to upozorní nebo sis to v té smlouvě musel sám najít, tonic?

0 Citovat

My jsme taky ještě nikdy auto neumývali a nikdo po nás nikdy nic nechtěl (shodou okolností vždy půjčeno přes Europcar) A to po 10 dnech ve Skotsku bylo auto docela dost zabahněné uvnitř i  zvenku, to jsme si řekli, že jsme to mohli uvnitř vysát, ale napadlo nás to pozdě, když jsme za benzín u letiště utratili poslední libry a na drobný do vysavače nic nezbylo. A tak jsme ho vrátili jak bylo a nic se nestalo. Příště si tedy radši přečteme podmínky:)

0 Citovat

mne to povedali vzdy pri odovzdavani, ze je clean tak nech prinesiem clean :)

vacsinou to neriesim, ale po 2600km po tyzdni v Maroku a Zapadnej Sahare ten chudak Cactus vyzeral fakt smutne :D

0 Citovat

Já to měl v Maroku přímo ve smlouvě. Poplatek byl 200-500 Kč. Už si nepamatuju. Nikde jinde to nikdo nikdy neřešil.

0 Citovat

Zatím po mě chtěli platit úklid jen v Česku. 

0 Citovat

U mě na Ukrajině, v Kyrgyzstánu a v Lisabonu.

0 Citovat

Ešte si spomínam, že aj v Jerevane sme platili pár euro "pokutu" za špinavú Nivu

0 Citovat

v Marakeshi za to Hertz chce poplatek, ne malo, tusim az 50EUR. Pobliz letist je pumpa, kde auto za cca 6EUR vycisti. Meli jsme i trochu smulu, kdyz do nas nekde cestou narazil mistni rucne tlaceny vozik a zanechalo to mensi rychu v plastovem nelakovanem narazniku. Prebirajici technik na letisti byl ale tak nadsenej, ze dostal autolednicku se zbyvajicimi asi 5 Heinekeny, ze si auto poradne ani neprohledl a zapasal dom papiru ze je vse ok :)

0 Citovat

napr. speci pripady co si spominam:

na Islande tam to neriesili vobec auto malo po sebe nalepene tie sopecne kamene vyhadzovane z podkolies.

v Azerbajdzane zaprasene auto po jazde po pusti, vyzeralo ze nechcu nic, ale druhy tipek pri preberani povedal, ze zaspinene dost a ked dostane par drobnych tak to bude OK, alebo mame ist dat vycistit.

v Kosove, tak isto ze umyt alebo par drobnych do ruky a je to OK

Gdansk GreenMontion - mali v podmienkach umytie 20Eur,  ake si dostal take vratit, personal dost protivny, ale aspon povedal ze je spinave, ze budeto 20Eur alebo ho dat umyt, bolo to take vseliake, jazda v dazdi po dialnici... tak to vyriesila vapka na pumpe za par zlotych.


Problem je ako uz niekto spominal, myslim napr. Avis ma, ze do 3 dni ti este mozu po umyti riesit skrabance, ale to mam stale cez poistku. 

0 Citovat

My sme dnes práve v Kutaisi hľadali na poslednú chvíľu umývačku, no nezadarilo sa.. 10 lari ako ospravedlnenie, lebo bolo trochu blata a štvorliter si zahrabal :))

0 Citovat

V Jordánsku bez problémů, bylo  trochu silněji zaprášeno, nic neřešili.

0 Citovat

Dobrý den, určitě by mělo být čisté. Já když jsem si s přítelkyní teď v létě půjčoval auto, tak nám i sami řekli, že bychom měli vůz vrátit v původním stavu se vším všudy. Měli jsme ho 2 týdny a nakonec jsem radši zajel do firmy, která se na to přímo specializuje: https://www.cistimezavas.cz/cist...ieru-auta/ protože bych nerad riskoval, že budu mít nějaké vysoké poplatky, které by byly ještě vyšší než když jsem to vyřešil takhle.

0 Citovat

To jste s přítelkyní docela čuňata. Já neznám nikoho, kdo by poplatek za znečištění musel platit. 

0 Citovat

Uz zase to sem tlaci….

0 Citovat

Foodland: upřímně, asi moc nechybělo, na gran canarii nam den před vrácením kompletně, ale fakt kompletne zes*ali kapotu nějací ptaci... jednak jsem se stydel to v takovém stavu vracet a taky jsem se bal poplatku za znečištění, tak jsem to nějak vyřešil svepomoci

0 Citovat

Nemáš parkovat tam, kde je podezřele prázdno.

0