Na strankach Leo Express lze zabookovat a zakoupit jizdenku pouze 60 dnu predem, dale to jiz system neumoznuje a ani nepusti. viz: http://www.le.cz/ (zkousel jsem na zari 2014) Na webu Idosu (viz: http://jizdnirady.idnes.cz/vlaky/spojeni/ ) mam po zvoleni dne a vlaku Leo moznost po kliknuti na ikonku "Kup" zakoupit jizdenky i vice nez onech 60 dnu, ktere z webu le.cz uskutecnit nelze. Jak to tedy je? Uznaji mi to? Dostavam se tam totiz na zajimave ceny z Ostravy do Prahy za 99 Kc  .

Leo Express

Založil ve fóru Železniční doprava

Na strankach Leo Express lze zabookovat a zakoupit jizdenku pouze 60 dnu predem, dale to jiz system neumoznuje a ani nepusti. viz: http://www.le.cz/ (zkousel jsem na zari 2014)
Na webu Idosu (viz: http://jizdnirady.idnes.cz/vlaky/spojeni/ ) mam po zvoleni dne a vlaku Leo moznost po kliknuti na ikonku "Kup" zakoupit jizdenky i vice nez onech 60 dnu, ktere z webu le.cz uskutecnit nelze. Jak to tedy je? Uznaji mi to? Dostavam se tam totiz na zajimave ceny z Ostravy do Prahy za 99 Kc smiley

0

http://cestujlevne.com/leoexpress-jizde ... ava-99-kc/ ? smiley

0 Citovat

Ja o tom vim, ale nevim, zda to uznaji i pres tech 60 dnu predem. V odkaze co uvadis je ukazkovy 7-my mesic, a to jsme v soucasne chvili tedy stale v povolenych 60-ti dnech predem smiley

0 Citovat

Ok ok, já jen, že to vypadalo jako bys to neviděl. Někdo snad i v komentářích psal, že ho to pustilo na víc jak 60 dní. Takže to určitě půjde a jízdenky rušit nebudou - chtějí to mít jako dlouhodobý marketingový plán.

0 Citovat

Dopredu pres 60 dnu to lze pouze pres Idos, pres web Leo nikoliv (zkousel jsem to tam nacpat i rucne, zahlasilo to chybu)
Na muj dotaz jsem obdrzel z Leo Express tuto odpoved:

Dobrý den,
Každý cestující musí mít svou vlastní kartu smile.
Co se týče rezervace jízdenky, vzhledem k tomu, že u nás dochází k přechodu na nový systém, doporučuji, vyčkejte s nákupem minimálně týden, až se systém plně vyladí.
Přeji příjemný den.
Miroslav Petřek
Zákaznické centrum LEO Express


Tak tedy vyckavat tyden se mi nechce, protoze pocitam, ze za tyden bude tento tarif tak nejak "fuc" smiley Asi to zkusim pres tech 60 dnu objednat pres web Idosu, potrebuji 4 kousky na zari a to uz bude uspora docela podstatna (pokud to uznaji).

0 Citovat

Ty ceny tam budou. Jde o to, že aktuálně prodávají ty jízdenky ještě o 20 Kč levněji, proto tě zdržují smiley

0 Citovat

Tak neco uz museli poopravit, protoze vcera jsem videl cenu 79 Kc, dnes je tam "jiz pouze" 99 Kc a na 79 Kc se nemuzu dostat - coz je ale i tak fajn smiley Akorat me na*rali, protoze umoznuji platbu pouze kartou tragickeho penezniho ustavu Ceska sporitelna smiley

0 Citovat

Tak tak, taky jsem platil od Zuna a vše OK.

0 Citovat

Tak ja to zkousim jiz po 3-ti marne kartou mBank (Visa) a nebere mi to smiley Finance tam jsou, denni a mesicni limity (financni i pocet transakci) jsou v poradku a nic smiley

0 Citovat

Zaplatil jsem mBank, na 1. pokus.

0 Citovat

Jo, funguje to, byla drobna chybka na me strane smiley
Prestoze mam kartu s:)mile, nepovedlo se mi dostat se na cenu 79 Kc (s 20% slevou z 99 Kc), vam i v soucasne dobe ano? Vim, ze pred par dny, kdy jsem to cvicne zkousel, tak cena 79 Kc nabizena byla. Ale i tak je to fajn cena, naposledy jsem platil tusim 260 Kc.

0 Citovat

Psali mi, že to v nejbližších hodinách opraví, takže už pravděpodobně jen za 99 Kč smiley

0 Citovat

Tak schválně, jestli bude Leoš Novotný i v Americe tvrdit, že s ním jezdí líp oháknutí cestující smiley
http://www.kspr.com/life/money/this-czech-company-wants-to-bring-eurostyle-trains-to-the-us/21052342_33048274
http://byznys.lidovky.cz/leos-novotny-mame-jine-cestujici-pekne-se-oblekaji-a-neresi-jen-cenu-1pa-/doprava.aspx?c=A150115_144957_ln-doprava_pave

0 Citovat

zo Ziliny do Uzhorodu za 298CZK otocka

0 Citovat

Neměl by někdo zájem o nestornovatelnou jízdenku LeoExpress
na zítra po trase Praha-Olomouc-Přerov?
Odjezd zítra v 17:11 z Prahy. Business třída.

0 Citovat

Od 1. júla za pár korún z Viedne a Česka do Ľvova
http://www.le.cz/cms/lvov-1235.htm

0 Citovat

http://www.tigerexpress.eu/cs/novinky/7 ... ess-3.html

0 Citovat

LEO usiluje o protažení vlakové linky Praha - Ostrava až do Varšavy. To by byla příjemná alternativa k busům.

0 Citovat

Sem zvědavý na cenu, dle stylu LE bude asi dost proměnlivá.

Jinak v současnosti jezdí 3 přímé vlaky Praha - Varšava se znatelně kratší jízdní dobou než autobus s dalším potenciálem ke zrychlení (na úseku Katowice-Warsawa je již nyní možná rychlost 200km/h, kterou zatím vlaky z ČR nevyužívají a snad se něco dělá i na úseku ČR-Katowice.

Cena jízdenky je nyní při nákupu 3 dny před odjezdem většinou 662Kč + cena za místenku, lehátko nebo lůžko (83Kč místenka), což není úplně pecka, ale s ohledem na vzdálenost ani žádná tragédie. Vzhledem k ne moc dobré silniční infrastruktuře a chybějícímu levnému leteckému spojení si vlaky cestující asi najdou. ČD také na prosinec plánují protažení jednoho denního spoje do Krakova. Pokud LE plán vyjde, tak lze očekávat i pokles cen u ČD.

EDIT: Nový spoj LE by měl odjíždět později odpoledne z Prahy s rychlým obratem kolem půlnoci ve Varšavě. Cesta tam nevím, ale nazpět je poloha dobrá.

0 Citovat

Pro mě je Leo express docela zajímavé překvapení. Oproti českým drahám se předběžným výpočtem na cestu dvou dospělých a dvou dětí od slovenských hranic do Prahy nebo třeba na východní Slovensko dostávám klidně na polovinu ceny.

0 Citovat

Leo má v cenách velký rozptyl, někdy je cena bezkonkurenční, jindy zase nejvyšší ze všech dopravců.

Jinak pro uváděnou skupinu lze jet o víkendu s ČD za 679Kč neomezeně kamkoliv, klidně na jednodenní výlet do Prahy.

0 Citovat

Pozor na kombinované spoje Lea. Nonstop už jezdí s více než dvou hodinovým zpožděním - výjimkou není 5 či 6 hodin nebo dokonce zrušení spoje.

Třešničkou na dortu je komunikace - nikdo vám o zpoždění/zrušení nedá vědět a předpokládaný příjezd je otázkou křišťálové koule! smiley

0 Citovat

Tak to vypadá, že plánovaná Varšava asi nedopadne.

http://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci ... 77310.html

0 Citovat

Tady je jedna hysterie http://planetacestovani.cz/leo-express/

Jinak dnes osobní zkušenost, zpoždění 2 hodin, příjezd o 3 hodiny později. Informování žádné, musel jsem se ptát na pokladně a sama moc netušila, jen hrubý odhad zpoždění na předchozí destinaci.

Co jsem kecal se stewardkou, tak je to celkem běžný. Na zpáteční cestě to stahují díky tomu, že je jízdní řád tvořen až do toho nákupáku za Vídní, ale nikdo tam nejezdí, tak to točí hned na letišti a 2 hoďky stahují. Pokud by se nestihl poslední spoj vlaku do Prahy, dostaneš hotel v Olomouci (fakt pecka.. smiley ) a pojedeš ráno.

Dle EU máš nárok na občerstvení během zpoždění, ale nic se nekoná. Stejně tak je nárok na kompenzaci ve výši 50% z ceny jízdného a snad i celá částka za jízdenku zpět, ale podmínky jsem zatím nezkoumal do detailu.

0 Citovat

Osobní zkušenost s Leo busem strašná, nikdy více:)

Zpět jsme se vraceli konkurencí. Mysleli jsme, že po cestě tam, to nemůže být horší. 6,5 hodiny čekání v Olomouci o informování škoda mluvit (paní na pokladně samo volal na infolinku, kam se nešlo dovolat) a 7,5hod zpoždění celkem. Na zpět napsali email 49min před odjezdem, že se spoj ruší, každý má v zahraničí data. Přitom ráno mi na infolince tvrdili, že je vše ok. Jinak řidiči Ukrajinci (na dveřích je nápis majitele asi taky Ukrajince se sídlem v Praze, bus na pražských značkách), Steward se s nimi nedomluvil, jízda na červenou, bloudění, kupování dálniční známky, zastávky na cigára atd... Autobus bez zásuvek servis žádný.

Kompenzace je v řešení, tak uvidím, co vymyslí a dám vědět.

0