Na strankach Leo Express lze zabookovat a zakoupit jizdenku pouze 60 dnu predem, dale to jiz system neumoznuje a ani nepusti. viz: http://www.le.cz/ (zkousel jsem na zari 2014) Na webu Idosu (viz: http://jizdnirady.idnes.cz/vlaky/spojeni/ ) mam po zvoleni dne a vlaku Leo moznost po kliknuti na ikonku "Kup" zakoupit jizdenky i vice nez onech 60 dnu, ktere z webu le.cz uskutecnit nelze. Jak to tedy je? Uznaji mi to? Dostavam se tam totiz na zajimave ceny z Ostravy do Prahy za 99 Kc  .

Leo Express

Založil ve fóru Železniční doprava

Z cestování Leo expresem jsem už taky vyléčen. V dubnu jsem letěl na Bali z Vidně a jako nejlepší spojeni z Ostravy jsem zvolil Leo expres bus. Vlakem je tato cesta easy ale časově to nevycházelo. Bus dojel do Ostravy z 20 min zpožděním ale dojel .Bus provozuje polská společnost v barvách Leo expresu. Cestou zastávka v Olomouci a pak už směr Brno. Cca 25 km před Brnem na D1 autobus začal vařit až řidič pochopil že dále nedojede tak bus na dálnici v odstavném pruhu odstavil Po 30 min  kdy se pokoušeli bus opravit začal steward volat že má v buse 6 lidí co jedou na letiště at zajistí nahradní dopravu. Bylo mu zděleno že si máme počkat na opravu busu. Po hodině stání jsem zavolal na info linku kde jsem popsal situaci a že za 4,5hodiny nám odlíta letadlo . Bylo mi zděleno at si zavolám do polska od kud  je autobus. Na polske infolince mi pouze zdělily že nemají na to kapacitu a at si počkáme nebo si zajistíme náhradní odvoz což jsme byli nuceni udělat . Letadlo jsme stihli ale jsem zvědav jak se zachová nyní Leo expres když budu požadovat kompenzaci


0 Citovat

Hele smutné, přeji úspěch s kompenzací. Na druhou stranu ten češtin překonává i Mikira:-)

0 Citovat

Muzu se neco zeptat? Videl nekdo na tech poprve zavedenych spojech do Krakova jizdenky v hlasene cene 109 Korun? A vubec ne mohl jsem nalezt treba jednu jizdenku az pridali v cervnu spoje na srpen, ted zase pridali pristi mesic, stejne pak ceny na libovolne polske stanice vyhladava pouze za 3-krat vic nez dostupne jizdenky do Bohumina (od 99 Kc)... :/ nevim, asi polsko to neni Svycarsko a tak doufam ze ty polske "svycarske" vlaky ne budou jen pro turisty z UAE cestujici z Osvetime a zpet (jinak nelze vyuzit z duvodu JR).

0 Citovat

Dnes LE nabízí při nabití kreditu "leo korun" 25 % navíc při částce 1000 Kč a více. Platné do dnešní půlnoci.

0 Citovat

15% sleva z tarifu dospělý, platí do 31.3.2019, třeba se někomu bude hodit - více info tady https://www.leoexpress.com/cs/sl...-cestovani

1) 183543852989407

2) 183901395801827

3) 183861925414069

0 Citovat

taky daruji nekolik slev, mam jich mnozstvi - staci napsat SZ.

0 Citovat

nemáte někdo prosím slevový kod na Leo, platný na květen? díky!

0 Citovat

Na leto i na podzim jsou tam dobre ceny na Leo Express vlak, a to z Ostravy do Popradu od 109 Kc nebo do Kosic od 139 Kc. S vyuzitim leo kreditu v jejich smile clubu je to jeste o par korun levnejsi.

0 Citovat

Kupovat si nyní jízdenky dopředu na  LE je trochu loterie vzhledem k tomu, že jsou na pokraji bankrotu a zatím není jasné, jak to vyřeší.

0 Citovat

Záleží na každém, jak se rozhodne. Klidně si to můžeš koupit později dráž nebo nikdy, pokud zkracují.

0 Citovat

Jen sem na to upozornil. Jednu jízdenku za stovku bych asi risknul, ale rozhodně bych si nekoupil nic za řádově větší obnos.

0 Citovat

To asi neni tak velmi moc pravdepodobne ze Leo proste zkrachuje a penize zakazniku budou pryc. Kdyz ji uz nekdo (CD?) koupi tak urcite nabidne nebo alternativni cestu nebo vrateni penez.

0 Citovat

Tak není jisté, že ho někdo koupí (spíše převezme). A v případě likvidace společnosti, by zákazníci s největší pravděpodobností nic neviděli, protože LEO nemá prakticky žádný majetek, jen velké dluhy.

0 Citovat

Ma povoleni na mnoho zajimavych useku, po 2. je paterni casti flixtrainu a flix urcite bude mit dost penez nebo financovani a taky zajem o vstup do Rakouska (v vetsim rozsahu) a taky vubec na Ukrajinu jinak nez pres polske prechody. To vsechno jim prevzati Leo zajisti. Nadto pokud ty cinske vlaky budou  konecne schvaleny, a budou opravdu tak zajimave tak predstav si kolik cetujicich by bylo schopnych prestupit ze statnich drach (tady uz ne mluvim jen o Cesku) do takovych, treba levnejsich nez dosud, vlaku.

0 Citovat

Kdyby je ČD opravdu koupili, tak bych si budoucnost dceřinky v podobě LE představoval jako vztah DB a Arrivy. Což je opravdu asi jediný rozumný důvod, proč do LE investovat.

0 Citovat

Sice lze ocekavat ze hlavne CD bude mit zajem, ale nikdo ne rika ze prave CD jsou jedine ktere maji o ni ten zajem. Flixtrain ( = Flixmobility celkove) by se mohl snazit koupit licence LE, a pak leasing vlaku prevest na dalsich partneru. Stejne cinske vlaky.

Pak nevim at DB s Arrivou i nadale maji zajem o roust nebo ted chteji uz poprve ji prodat a pak nech si novy vlastnik dela s ni co bude chtet... Ale treba SNCF s dcerinou Westbahnem taky muze se rozhodnout na expanze pres hranici a pak treba linku Praha - Salzburg misto autobusu spojit vlakem. Pokud Leo umi tady vydelavat (je to ale sice hlavne diky zastavce v Krumlove kde vlak by cestou do Rakouska uz ne zastavil) tak proc Westbahn s akci nastavenou na Rakusany s jizdenky dejme na to od 19,90 eur mel ne vydelavat? U Salcburku jim to jde docela skvele, obcas ceny stoupaji pod 10, jinde se zacinaji nad 20 euro.

0 Citovat

SDAN napsal(a):

Jen sem na to upozornil. Jednu jízdenku za stovku bych asi risknul, ale rozhodně bych si nekoupil nic za řádově větší obnos.

Jak rikas, jizdenky za 100 - 200 Kc je mozne koupit (a risknout), ale nabijet si svuj smile club ucet az na 5000 Kc, a tim padem ziskat moznost jizdy na stanovisti strojvedouciho je asi vazne jen pro odvazne nebo pro totalni zeleznicni fandy.

0 Citovat

Mam tady jen radu pro vsechny, kdo budou mit s vlakem Leo Express zpozdeni. Do jejich formulare zadosti na kompenzaci nepiste nic jineho nez to, ze mel vlak ve vasi cilove stanici zpozdeji a ze zadate o kompenzaci.

Mi se totiz stalo to, ze jsem jel s dvouletym synem z Ostravy do Prahy ale kvuli srazce dvou nakladnich vlaku na trati predchozi noc jel ten nas vlak Leo oklikou pres Valasske Mezirici. Tam jsme na stanici stali dve a pul hodiny... no nedalo mi to a zeptal jsem se stevardky, jak to vypada. Ta rikala, ze to bude jeste na nejakou dobu a navic mezi Prerovem a Prahou nabereme dalsi zpozdeni kvuli uprednostnovani vlaku vyssi kategorie. Asi si vsichni dovedete predstavit, jak se cestuje s dvouletym ditetem a kocarkem, takze jsem to vzdal a zavolal jsem tatovi, at pro nas z Ostravy do Valasskeho Mezirici prijede a ze do Prahy pojedeme tedy jindy. No asi se budete divit, ale kdyz jsem tohle vylicil na jejich formulari na kompenzaci jizdneho, tak mi odepsali, ze na kompenzaci nemam narok z duvodu, ze jsem vystoupil z vlaku drive nez v cilove stanici... 
Takze jsem mel jen napsat, ze do cilove stanice dojel se zpozdenim vetsim nez 120 minut a dostal bych 50% ceny nazpatek.

 

2