Leo Express
Srovnatelné podmínky se týkají standardu služby (např. 2. třída za 2. třídu), nikoliv ceny. Podle nařízení EU má dopravce hradit 'nezbytné a přiměřené náklady'. To, že jízdenka u konkurence stojí v den odjezdu víc než moje původní v akci, je podle výkladu dozorových orgánů problémem dopravce, který mě nedokázal přepravit sám.
Tak na to jsem zvedava. Jeste me zajima, jestli ma nekdo cas resit patagrafy EU a vymahat 1000Kč?? Nebo kolik je rozdil…. Pokud se to nespraví 1 -2 emaily. Ja totiz takhle, kdyz zadam o penize zpet, postupuju, dal uz se mi financne nevyplati to resit, jdu se zabyvat ekonomicky smysluplnejsi cinnosti.
Mno ja treba čekám co se z toho vyvrbi, ja to mam za cca 6k rozdíl.. kupoval jsem to v tom promu 7x po 220,- a kupoval na poslední chvíli z BTS za 1100 za jednosmerku-osobu.
Mandre napsal(a):Tak na to jsem zvedava. Jeste me zajima, jestli ma nekdo cas resit patagrafy EU a vymahat 1000Kč?? Nebo kolik je rozdil…. Pokud se to nespraví 1 -2 emaily. Ja totiz takhle, kdyz zadam o penize zpet, postupuju, dal uz se mi financne nevyplati to resit, jdu se zabyvat ekonomicky smysluplnejsi cinnosti.
Já třeba jo. A naopak mě nebaví se ekonomicky smysluplně zabývat pracováním, když práce má být zábava :-)
Vymáhání? Pošleš LE účet za jízdenky a vyzveš k proplacení, když budou ignorovat, po týdnu znovu a pak to předáš dozorovému orgánu (teď nebudu hledat, který a jestli nějaký to je) k řešení. Soud je až poslední krok.
U mě ten rozdíl činí 1373 Kč, což je o 300 Kč více než denní hrubá minimální mzda a stejná částka, kterou dávám patnáctiletému dítěti jako kapesné na celý měsíc. Pro někoho to možná není „ekonomicky smysluplné“, ale mně přijde smysluplné nenechat dopravci peníze, na které mám podle zákona nárok, zvlášť po takovém přístupu podpory. Navíc nejde jen o tu tisícovku, ale o princip - pokud budeme nad klamáním cestujících a upíráním jejich práv v chatu mávat rukou, nikdy se jejich přístup nezmění.
Mandre napsal(a):Tak na to jsem zvedava. Jeste me zajima, jestli ma nekdo cas resit patagrafy EU a vymahat 1000Kč?? Nebo kolik je rozdil…. Pokud se to nespraví 1 -2 emaily. Ja totiz takhle, kdyz zadam o penize zpet, postupuju, dal uz se mi financne nevyplati to resit, jdu se zabyvat ekonomicky smysluplnejsi cinnosti.
Každý to holt má jinak. Já takové věci řeším z principu, nerad si nechávám sr*t na hlavu...
Chápu, ale když fakturuju nějakou částku na hodinu, tak myslím, že tohle (ne třeba těch 6tis.) jsou fakt hodně drobné, když to není vyřešené za 1-2 e-maily. Jinak já netvrdím nevymáhat, vymáhám taky všechno, ale...tady mi to přijde 1300kč pak už po těch 2 emailech neúměrné, kdybych to řešilá já.
Pokud všechno připočítáváš na hodinovou sazbu, tak už jsi přišla o nějakou tu stokorunu i účastí v této diskusi...
Vsechno ne, treba pozdni obed u teto diskuze. Ale ted uz nepracuju. Se divim, ze zrovna tady se to neprepocitava na hodinovku.