Dobrý den.Máme v plánu vyrazit do Mexika, ale není moc lidí co by poskytlo nějaké informace nebo jsou cestopisy hodně staré. Našel by se někdo, kdo má s cestování do Mexika a po Mexiku zkušenosti a podělil by se o ně? Plánujeme cestovat půjčeným autem, zvažujeme návštěvu Mexiko city, Yucatánu a chceme se podívat i do Belize, kde máme známé.Za jakékoliv informace budu vděčný. Děkuji moc Zdeněk S. .

MEXIKO 2018-2019

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

7 reakcí

Dobrý den.

Máme v plánu vyrazit do Mexika, ale není moc lidí co by poskytlo nějaké informace nebo jsou cestopisy hodně staré. Našel by se někdo, kdo má s cestování do Mexika a po Mexiku zkušenosti a podělil by se o ně? Plánujeme cestovat půjčeným autem, zvažujeme návštěvu Mexiko city, Yucatánu a chceme se podívat i do Belize, kde máme známé.

Za jakékoliv informace budu vděčný. Děkuji moc Zdeněk S.

0

Auto nepůjčuji, nicméně jedu tam na přelomu října a listopadu. Podobnou trasu, jen autobusem. Auto mi lidé spíš rozmlouvali kvůli špatně osvětleným cestám, prahům, fiktivním policejním kontrolám apod. 

0 Citovat

Před čtyřmi lety jsme projeli půjčeným autem Yucatán, postřehy a fotky zde:

https://domexikaazasezpatky.wordpress.com

Nevím, jak je to jinde v Mexiku, ale Yucatán byl docela v klidu.



0 Citovat

Mexiko je plné přátelských chlapců, kteří se sdružují do zájmových skupin jako je např. u nás skaut. Na cestách vždy rádi poradí a pomůžou....


cartel-boys.jpg

0 Citovat

Dopravní síť je v Mexiku překvapivě velmi dobrá, téměř všude jezdí velmi kvalitní autobusy společnosti ADO (doporučuji kupovat jízdenky aspoň 24h v předstihu, buď přes internet nebo v kiosku, kterých je plno. Častokrát tak ušetříte až 50% ceny). Případně na nějaké delší vzdálenosti zvolit přelety s místními nízkonákladovkami, OW letenky se dají ulovit za 300-1000 Kč.

0 Citovat

Ahoj, v Mexiku jsem rok bydlela, opakovaně jsem tam jezdila i pracovně a mám ho procestované od severu na jih a od východu na západ. Upřímně řečeno bych se tam do půjčení auta nepouštěla. Autobusová síť je dost rozsáhlá, pohodlná a spolehlivá, plus jak je zmíněno výše, vnitrostátní lety se dají sehnat za fajn ceny (Viva Aerobus, Volaris nebo Interjet). Taky záleží, kde se budete pohybovat, Yucatán bych ještě považovala za celkem ok oblast, kde byste jako "běloši" mohli autem jezdit, ale jinak to moc nedoporučuju. Nejde asi úplně tak o provoz, co tam je, nebo styl řízení Mexičanů; to je možná třeba Neapol na stejné úrovni. :) Musím říct, že Mexiko miluju, ale policie je neskutečně zkorumpovaná a pokud byste s nimi měli mít co do činění (není neobvyklé, že vás jako cizince zastaví a vymyslí si na vás nějaký přestupek) a navíc třeba nemluvíte moc španělsky, není to úplně příjemná záležitost. Pokud byste si auto půjčili, rozhodně bych nejezdila v noci.

0 Citovat

Bezpečnost v Mexiku s půjčeným autem. Jedeme v únoru ve čtyřech na měsíc do Mexika, chceme si půjčit auto a projet Mexiko od Cancúnu až do Oaxaca-asi 4500 km. Prosím o aktuální informaci/zkušenost, jak je nebezpečná trasa Palenque-Ocosingo-Comitán-San Cristobal-Tuxtla Gutiérrez-Oaxaca. Máme různé informace, některé poplašné a nevíme, čemu věřit. Přepadení, policie atd. Jsme všichni 55+ a neumíme španělsky :-( . Pokud máte pro nás nějaké rady nebo zkušenosti, prosím podělte se o ně. Někdo si půjčoval auto od půjčovny, kde měli klasické značky, ne ty z půjčovny - víte někdo, o jakou půjčovnu šlo? Případně dejte tip na vyzkoušenou půjčovnu. Díky moc.

0 Citovat

Jet do Mexika bez španělštiny a chtít se pohybovat po vlastní ose i mimo turistická místa není moc rozumné. Ti, co budou umět anglicky, vás oškubou jako kavky. Byl jsem tam před čtvrt rokem a auto jsem kvůli výše zmíněnému zavrhl. Navíc v jednom nevychází nic moc.

Protože se domluvím španělsky, spousta věcí nebyla problém, co by jinak byly. Na to, že všude umí anglicky, se nedá spolehnout ani v Cancúnu. Vstupenky na Chichen Itzá si koupíte, nějaké suvenýry  taky a jídlo v luxusní restauraci objednáte a zaplatíte. Všude jinde můžete už mít občasné problémy s tím, že vám nebudou rozumět.

Co se bezpečnosti týče, je to ta lepší část Mexika. Ale kolem Cancúnu teď údajně bojují o vliv kartely. Navenek se to projevuje ozbrojenci hlídajícími obchody a v noci tam říkají místní, že je venku bezpečno do 9, max. 10 večer. Palenque je zase relativně blízko Guatemalských hranic a je tam nepatrné nebezpečí, že zrovna kolem bude procházet jedna z těch karavan.

Od auta lidé zrazují také kvůli tomu, že v Mexiku je na silnicích hodně neoznačených zpomalovacích retarderů, na kterých se dá solidně poničit auto. Zejména za tmy prakticky nejsou vidět.

0
7 reakcí