Nějaký tip na půjčovnu... nejlépe kde berou debetní karty jako zálohu případně dražší bez zálohy.. kde se nebudou snažit Vás natáhnout? Děkuji .

Půjčení auta Ponta Delgada Azory

Založil ve fóru Půjčení auta

Jezdit? (úplně nechápu kam tím míříte?)

0 Citovat

Christoph napsal(a):

Ahoj, nějaký aktuální tip na půjčovnu SUV či combi auta (3 dospělí a 2 děti.)?

Děkuji

S tímhle těžko někdo poradí. Asi jediná možnost je projít si nabídky jednotlivých půjčoven a vybrat si sám. Tipuju, že buď to bude malé SUV, které nebude mít o moc víc vnitřního prostoru než běžné auto nebo bude větší, ale výrazně dražší. 

0 Citovat

Christoph napsal(a):

Jezdit? (úplně nechápu kam tím míříte?)

 

Well, uličky jsou tam poměrně úzké.. Asi jako na Madeiře. SUV auto není nejlepší dopravní prostředek.

Nejčastěji se tam jezdí spíš Nissanem Micra.

1 Citovat

Po městě asi nepotřebuje jezdit. Nebo myslíš i silnice mimo město, že jsou úzké? Ty jsou na Madeiře normálně široké a na Sao Miguel asi taky, ne? Na hlavních trasách jezdí i bus.

0 Citovat

jj, Azory i Madeira mají většinu hlavních silnic uplně normálních, ale je fakt, že některé menší stojí za to.
Třeba google při navigaci velmi rád používá místní zkratky s ostrými úhly a šílenými stoupáními, taky v historických centrech jsou někdy užší cesty a někdy nějaké místní menší cesty v horách, ty jsou taky úzké.

Tam je skutečně menší auto výhodou.

Ale všude jinde je to jedno, vejde se i SUV.

Druhá věc je ten prostor uvnitř, několik mých posledních SUV zas tak prostorné nebyly.

Pokud to jde, bereme 2x menší auto, pro skupinu je to flexibilnější (možnost rozdělit se, případně hodit jedno auto do cíle treku..) a kolikrát to vyjde i cenově lépe.

1 Citovat

Ahoj, nemáte nějaké zkušenosti s půjčením auta na PDL jen na debetní kartu?

Mám předběžně vybrané na www.ilhaverde.com (přes rentalcars) za cca 3500czk + bych si zaplatil 1300czk plný pojištění (AXA taky přes rentalcars). 

Složení depozitu bych akceptoval. Ale na Ibize se mi před pár lety stalo, že mi auto na debetku nechtěli vydat, dokud si nekoupím přímo v půjčovně (CENTAURO) to jejich předražený "full insurance". Takže jsem měl nakonec dvě pojistky abych vůbec odjel. 

 

Auto si moc nepůjčuju, tak se omlouvám za blbý dotaz, ale zajímají mě spíše praktický zkušenosti, jestli to jen s debetkou někdo v poslední době absolvoval.

Předem dík za info. Případně můžete doporučit půjčovnu, kde budou debetku akceptovat?

 

0 Citovat

Já měl půjčený od Way 2 Azores a měl jsem u nich nějaké pojištění (nebylo tak drahé) a nechtěli žádný depozit, ani vidět kartu. 

0 Citovat

Docela bych se divil (i když nemožné to asi není), kdyby půjčili auto bez jejich full pojištění a bez depozitu zablokovaného na kreditce. Doporučoval bych postudovat jejich Terms and Conditions nebo jim napsat dotaz. Kreditka je při půjčování auta jistota.

Varuji před půjčovnou https://www.azoresholidays.pt/, mám s nimi ty nejhorší zkušenosti, dodnes mi dluží pár stovek € za  zrušenou rezervaci, kdy jsem měl dle jejich T&C dostat plný refund. Ani ESC z nich peníze nevymohlo.

0