Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je potřeba v Americe s obytňákem ŘP jiný než B. Jedná se především o Nevadu, u které jsme někde viděli, že je třeba. Díky .

Řidičský průkaz pro obytňák v USA

Založila ve fóru Půjčení auta

8 reakcí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je potřeba v Americe s obytňákem ŘP jiný než B. Jedná se především o Nevadu, u které jsme někde viděli, že je třeba. Díky

0

No a co je to za obytňák?

0 Citovat

oznaceni ma M22 od Mighty Camper

0 Citovat

To auto bude mít samozřejmě více jak 3,5 t, nicméně pokud si půjčíš ať přes evropského brokera nebo u místní půjčovny s jejich pojištěním, neměl by být problém nikde, ani v Nevadě. Tato kauza se řešila před 3 lety v Německu, kdy DRV vydala nejprve prohlášení, že v případě skupiny B by nemělo být řízeno vozidlo na  3,5t, pak to později dementovali, že toto platí pouze pro Evropu.

0 Citovat

@cali super, díky moc 

0 Citovat

Tak to je v pohodě né. Já jezdila jen obytnou Volhou na Sibiři, ale žádný řidičák jsem na to neměla, ten jsem utopila ve vodce.

0 Citovat

Tak to gratuluju :D 

0 Citovat

Má podobný dotaz. Naše B /mezinárodní EU/, ale i C je do 8 osob. Máte někdo zkušenost jestli na to půjčí VAN pro 12 osob?

0 Citovat

V USA bych v tom neviděl problém, vzhledem k tomu, že takový Van  do 16 osob a hmotnosti 26t lbs můžeš řídit s tou nejzákladnější skupinou (ekvivalent našemu B). Nesmělo by se ale jednat o komerční záležitost, pak by mohl být problém, protože to musíš mít obvykle CDL.

https://drivinglaws.aaa.com/tag/...-licenses/

0
8 reakcí