Zdravím, chystáme se do Portugalska, hlavně do oblasti Algarve a chtěli bychom poradit, zda je lepší pujčení auta, nebo využít autobus, vlak? Přijde nám složité placení mýtného, tak jestli se dá i vyhnout těmto zpoplatněným úsekům ? Děkuji .

Cestování autem Portugalsko

Založila ve fóru Půjčení auta

10 reakcí

Zdravím, chystáme se do Portugalska, hlavně do oblasti Algarve a chtěli bychom poradit, zda je lepší pujčení auta, nebo využít autobus, vlak? Přijde nám složité placení mýtného, tak jestli se dá i vyhnout těmto zpoplatněným úsekům ? Děkuji

0

Google Maps, route options, avoid toll roads :)

0 Citovat

Dá, ale počítejte kolem pobřeží s jednou takřka non-stop zastavěnou plochou plnou kruhových objezdů. Plus přes samé rezorty a golfová hřiště ani nebude většinu času vidět na Atlantik. 

0 Citovat

Pokud si pri pujceni auta rovnou zaplatite pausal za pouziti dalnic tak to vyjde levne. Jinak jsou ceny vysoke

0 Citovat

Mýtné v Algarve se platí přes "krabičku" za čelním sklem. Nám ji půjčovna dala za cca 5EUR a po vrácení mi strhly z karty cca 22 EUR a to jsme jeli trasu Lisabon - Sintra - Lisabon - Lagos - Faro. 

Mýto rozhodně nevidím jak důvod proč bych si nechtěl v Portugalsku půjčovat auto...

0 Citovat

Nedá se říct, jestli je lepší autobus nebo půjčení auta. Záleží na vás, jakým způsobem chcete cestovat, jestli chcete projet za krátký čas co nejvíc míst (pak určitě auto), jestli vám třeba nevadí (bez auta) častěji měnit ubytování a jít pár kilometrů pěšky třeba i se zavazadlem (s malým batohem snadnější) nebo používat občas taxi. Každý způsob cestování má své výhody a nevýhody, ale jestli se vám do auta nechce, tak zrovna tato oblast ho nutně nevyžaduje.

Chystám se tam začátkem dubna a koukal jsem, že autobusy mezi mnoha místy jezdí docela často. Do některých odlehlejších míst byste se ale možná nedostali. Já půjdu pěšky často po plážích a pobřežních stezkách (včetně Seven Hanging Valleys Trail) 3 dny na trase Ilha de Faro - Carvoeiro se spaním v hostelech a pak si asi udělám denní výlety busem + pěšky do Lagosu a Monchique na Foia.
0 Citovat

Auto je větší svoboda.

Přesně jak už tady bylo napsáno, půjčovna vám nabídne Via Verde krabičku na dálnice. A postupně se Vám to bude strhávat z kreditky.

Naprostá pohoda a nezávislost. Jenom jezdíte. Nevím, kdy se do Portugalska chystáte, ale mimo sezonu je všude poloprázdno a dá se dojet a zaparkovat úplně všude.

0 Citovat

Viem povedat jedine k zapadnej casti Algarve. My sme brali auto na letisku Faro a sli sme do Portimao, kde sme jazdili 5 dni po okoli (povedzme 50km radius) a potom naspat zase trasa do Fara. Miesto A22 sme jazdili po N125 ktore ide v podstate subezne a bez poplatkov. Pri tych krátkych trasách v podstate ziadny diskomfort a cas straveny v aute navyse by bol ratany mozno v par minutach oproti spoplatnenej A22. Boli sme na konci augusta, takze v hlavnej sezone

0 Citovat

Toimas napsal(a):

Mýtné v Algarve se platí přes "krabičku" za čelním sklem. Nám ji půjčovna dala za cca 5EUR a po vrácení mi strhly z karty cca 22 EUR a to jsme jeli trasu Lisabon - Sintra - Lisabon - Lagos - Faro. 

Mýto rozhodně nevidím jak důvod proč bych si nechtěl v Portugalsku půjčovat auto...



Urcite, jenom potvrzuji. Navic dalnice jsou tam kvalitni a zadny provoz. Me na "krabicku" dokonce dali nejakou slevu, myslim jsem platil asi  3 EUR/den.

0 Citovat

No ja ked som sa rozhodoval ako to poriesit, mal som dve moznosti. Bud zobrat auto v Lisabone, ist s nim dole na Algarve, tam jazdit 5 dni a potom ist naspat do Lisabonu vratit auto a letiet domov, alebo z Lisabonu zobrat spiatocny vlak smer Faro a auto pozicat az tam. Pri prvej moznosti by som potreboval auto o den dlhsie aj s externou poistkou, cize +20e, na 6 dni "krabicku", cize +24e, mytne Lis-Algarve 2x20e cize +40e a za 5 dni na Algarve okolo +30e, benzin Lis-Portimao +50e, cize dokopy +164e. Pri druhej moznosti som musel kupit 2x spiatocny listok Lis-Faro za cca 40e. Rozdiel teda cca 120e

0 Citovat

Celkově záleží na tom, kde všude bude chtít mít tazatel auto :). My jsme ho chtěli jak v okolí Lisabonu a pak jsme odlétali z Faro do Porta. Zpětně si myslím, že lepší by byl vlak Lisabon-Faro jelikož autopůjčovna chtěla docela velký poplatek za vrácení ve Faro...

Na druhou stranu zpětně těch peněz nelituju :)

0
10 reakcí