Pravděpodobně každý řešil eliminování spoluúčasti při půjčení auta - od samotné půjčovny předražené, v Česku to pojišťovny měly ve výjimkách, proto bylo vždy nejvýhodnější používat zahraniční společnosti typu icarhireinsurenance.com, worldwideinsure.com.  Teď mě při uzavírání běžného sportovně-cestovního pojištění u Allianz (a alternativního Directu) zarazila nabídka pojištění spoluúčasti (cca 1 000 EUR) při půjčení auta za pár desetikorun na týden. Máte někdo nějaké zkušenosti? Kde je ten háček (ve všeobecných podmínkách nic divného není).? .

Pojištění spoluúčasti

Založil ve fóru Půjčení auta

Pravděpodobně každý řešil eliminování spoluúčasti při půjčení auta - od samotné půjčovny předražené, v Česku to pojišťovny měly ve výjimkách, proto bylo vždy nejvýhodnější používat zahraniční společnosti typu icarhireinsurenance.com, worldwideinsure.com.  Teď mě při uzavírání běžného sportovně-cestovního pojištění u Allianz (a alternativního Directu) zarazila nabídka pojištění spoluúčasti (cca 1 000 EUR) při půjčení auta za pár desetikorun na týden. Máte někdo nějaké zkušenosti? Kde je ten háček (ve všeobecných podmínkách nic divného není).?

0

Podmínky Allianz jsem nečetl ale cena asi vychází z toho relativně nízkého plnění a taky možná počítají s tím, že to lidi budou mít koupené na celou dobu ale auto budou mít jen část. V půjčovnách bývá z pojištění spousta výluk - skla, pneumatiky... Je pak otázka, zda se na to tohle pojištění bude vztahovat (když půjčovna nechce spoluúčast ale uhradit škodu která nebyla krytá pojistkou). worldwideinsurance.com je v podstatě taky za pár desetikaček. 

0 Citovat

OK, to máš asi pravdu, že se to nebude vztahovat na skla, pneu apod. Takže asi lepší zůstat u prověřených worldwidinsurancee.com. Ale znělo to celkemé zajímavě;-)

0 Citovat

Direct to nabízí dlouho, něco podobného nabízí Generali, kde se to vztahuje i na lodě, jachty, karavany apod.  Allianz nevím, myslím, že to nenabízí, nebo to musí být úplná novinka.

To pojištění od Directu a Generali je relativně levné, ale to je proto, že pravděpodobnost vzniku pojistné události a tedy povinnost pojišťovny vyplatit pojistné plnění je citelně omezena pojistnými podmínkami oproti třeba icarhireinsurance.com.

icarhireinsurance.com  v podstatě nezajímá vznik a původ pojistné události, netrvají na šetření policie atd. Zajímá je jen kopie smlouvy o půjčení + doklad, že vozidlo bylo pojištěné a výše spoluúčasti a pak už jen popis události a doklad o zaplacení spoluúčasti půjčovně.  A to mám osobní kladnou zkušenost.

Direct a Generali budou chtít každopádně doklad od policie, což může být už problém, Direct má ve VPP, že nahradí škodu vzniklou dopravní nehodou, odcizením nebo vandalismem. Tedy dle toho nehradí škody vzniklé živelní událostí??? Když mně spadne v noci na zaparkované auto větev nebo kokosový ořech, není to dle VPP pojistná událost.  Generali zase má ve VPP, že hradí škody vzniklé z důvodu neúmyslného poškození půjčené věci... Co to je? Byl úmysl, že jsem nepozorností vjel do jednosměrky a naboural tam? Myslím, že tady prostě platí za málo peněz, málo muziky. Na druhou stranu si spousta lidí půjčuje auta jen se základním pojištěním a spoluúčastí. Takže, ať si každý vybere.



0 Citovat

Resim ted pujceni aut ve Vietnamu. Presto, ze uz tam nekolik let plati mezinarodni ridicske prukazy, pujcoven, ktere pujci auto bez ridice, je tam stale velmi malo, klasicke mezinarodni site skoro vubec, krome Avisu, ktery ale komunikuje dost neflexibilne. Nakonec jsem se domluvil na celkem rozumnych podminkach s nejakou mistni firmou https://carforrenthanoi.jimdo.com/

 Vypada celkem solidne a komunikuje pruzne. Nechce ale k autum dat pojisteni. Nasel jsem https://www.rentalcover.com/

Jestli to dobre chapu, tak na rozdil od vetsiny tech pripojisteni spoluucasti, toto je skutecne kompletni nahradu za pojistku pujcovny, v podminkach jsem nikde zadny hacek, proc bych to nemohl pouzit, nenasel. Mate nekdo s touto nebo podobnou sluzbou realnou zkusenost?
0 Citovat

Ahoj. Udelal jsem si rezervaci na pujceni auta. Potom jsem si zaridil tu externi pojistku https://www.worldwideinsure.com/ presne na tu dobu. Jenze ted last minute prisla lepsi nabidka za lepsi cenu, tak jsem puvodni rezervaci zrusil a udelal novou O DEN DELSI. 


Muj dotaz: Staci kdyz si ted prikoupim u ty externi pojistky pouze 1-3 dny (tedy to minimum) a napisu tam u ni, ze zacatek pujceni je jakoby datum a cas konce te prvni pojistky? (takze ta jakoby nastavim tim).



Tedy ve výsledku bych mel dve externi pojistky od stejne firmy, ktere na sebe uplne navazuji datumove a casove ale vypujcka bude jenom jedna a bude o 24 hod zasahovat do te druhe smlouvy. 

Nerad bych aby to pak neplatilo - nejaka vyluka.


Díky moc :)

EDIT: Tak to jde do 14ti dnů od zakoupení bezplatně zrušit. Tak jsem zvědav jestli to bude vše OK, už mi potvrdili cancellation a refund

0 Citovat

Taka specialitka: 

Riesil niekto poistenie spoluucasti/excessu pri campervanoch? 

Nasiel som len ponuku od icarhire ako pripoistenie k rocnemu poisteniu za 30GBP, no je tam ten problem, ze to ma excess limit pri 1 incidente max. len 1000GBP (pri viacerych kombinovane max. 2000GBP). 

Potreboval by som nieco s limitom aspon 2000GBP. 

https://www.icarhireinsurance.co...e-products

0 Citovat

Zdravím,


nějak mi nejde vytvořit vlastní  "téma" tak se vtírám s dotazem sem. Nemáte někdo zkušenosti  s pojištěním zapůjčeného autostanu? Proti poškození, případné krádeži? Případně jaká pojišťovna by si to mohla vzít na triko? 


Předem díky, JJ

0 Citovat

Koukám, že AXA má pojištění spoluúčasti u půjčeného vozidla do výše 30 000 Kč v rámci svého cestovního pojištění. To by mohlo stačit, ne? Asi za 20 Kč denně...

0 Citovat

No me by zajimalo, jestli uz nekdo resil pojistnou udalost pri pouziti tech externich pojistek (at nejaka CZ pojistovna / nebo jedna z tech mezinarodnich online companies).


V zasade si obcas beru full insurance s tim, ze kdyz si ho vezmete primo od pujcovny na letisti, tak v pripade ze auto vratite odreny, polity pripadne jinak poskozeny, tak ho jenom na letisti odevzdate a nikdo nic nekontroluje neresi (aspon me ho nikdy pri odevzdani nekontrolovali) - zatimco kdyz si ho vezmete externe, tak auto pri odevzdani zkontroluji, pripadne skody se musi zdokumentovat, podepsat a veskere skody (do vyse spoluucasti) se par ztrhnou ze zalohy (nebo doplatite jinak) - nasledne musite skody vyclaimovat oproti treti strane - tzn. kdyz skrabnete auto na narazniku v Recku, tak skoda (z me zkusenosti) je 50 euro - otazka je, jestli se ten veskery effort, ktery je treba k tomu, abyste tech 50 euro dostli zpatky od treti strany, se opravdu vyplati - ja treti strany nepouzivam, takze by me jenom zajimalo, jak je pracne neco vyclaimovat v pripade nehody, zejmena od tech online spolecnosti.. ?

0 Citovat

Ja som claimovala 120€ za skrabanec cez icarhire. Checeli booking agreement, kopiu vodicaku, potvrdenie platby excessu, popis "nehody" a vyplnit ich claim form. Do 2 tyzdnov som mala peniaze na ucte.

0 Citovat

2x jsem řešil claim a bohudík dořešil s icarhireinsurance.com a jednou s pojištěním od Auto Europe přes b-m.de  a ač jsem myslím osoba dostatečně znalá v těchto věcech, přesto to byl docela opruz i díky mizerné spolupráci s půjčovnami, které měli už moje peníze, resp. z mojí karty a nějaký následný klientský servis jim byl více méně u řiti...

Upřímně, nedovedu si představit tady něco řešit s AXA nebo třeba Direct a půjčovnou v Tramtárii...

edit: Samozřejmě hodně záleží na zemi a konkrétní půjčovně, já to řešil u no name půjčoven na Ukrajině a Filipínách a Budget ve Francii.

0 Citovat

A za kolik si claimoval Cali ? Kazdopadne Katka to popisuje ze to docela facha.. :)

0 Citovat

Já jsem měl pojištění od AXY na spoluúčast. Jediný co jsem kdy s Axou řešil byllo pojištění zpoždění letadlem a ztráta zavazadel a vždycky naštěstí úspěšně proplaceno. No a teď na Kypru mě Google vedl po nezpevněných cestách, takže jsem odřel dost zrcátko a levý přední nárazník (jasně, byla to jasně moje blbost, neměl jsem tam jezdit). Chtěli po mně necelých 5000,-kč. Tak jsem si říkal že ok, mám pojištění spoluúčasti, tak to bude v cajku. Když jsem se ale vrátil do ČR a pročítal si jejich podmínky, tak tam psali, že se to vztahuje jen na nehodu, odcizení a vandalismus. Plus že je potřeba zavolat vždy policii a vyžádat si policejní zprávu. Volal jsem si i na infolinku Axy a ptal jsem se, zda se to pojištění vztahuje třeba na škrábance a podobně. Tam mi řekli, že se na to pojištění nevztahuje. Tak jsem z toho byl docela naštvaný, ale stejně jsem si řekl, že to prostě zkusím nárokovat. Všiml jsem si, že opravdu inzerují to připojištění jako "Využijte připojištění, které vás chrání před platbou nezbytné spoluúčasti v případě, že půjčený dopravní prostředek poškodíte – ať už škrábnete, ťuknete, anebo budete mít nehodu." Do mailu jsem jim napsal, že podle toho, co inzerují tím pádem na pojistné plnění mám nárok. V podmínkách je dokonce napsáno, že člověk má vyfotit to poškozené auto (měl jsem fotky jen při půjčení, protože při vrácení to byl chaos a nestihl jsem to). Na to jsem se ptal v půjčovně a to mi řekli, že si to může pojišťovna u nich ty fotky vyžádat, takže jsem to napsal i do mailu AXY.

 

No čekal jsem, že se budou zdráhat v plnění a nakonec asi 14 od podání žádost mi tu částku bez keců proplatili. Jen teda asi o 102,-kč méně než jsem nárokoval, ale to už jsem neřešil.  

0 Citovat

Wow dobra prace, klasicke "line huba, hole nestesti"... Pride mi to trochu jako moje oblibene reklamace v Alze.. Strasne rad tam nakupuju - v podstate veskerou elektroniku - a nejvetsi voser je tam cokoliv reklamovat - ale uz jsem se naucil, ze kdyz vas 3x poslou do pr****, tak je potreba se proste nedat a na 4ty pokus to vzdycky vyjde - jen za posledni 2 mesice jsem z nich vyrazil v reklamacich 8 500 kc - vzdycky to zacalo nemate na nic narok blablabla, vase chyba blablabla a staci tak 5x zatelefonovat a 15 emailu a je to :D :D :D Ale to uz od pojisteni spoluucasti trochu odbocuju ;)

0 Citovat

U mna to islo uplne bezproblemov a to som na podobne vybavovanie uplny magor - aj kvoli vydaniu druheho pasu som bola na policii 3 krat kym sa mi podarilo doniest vsetko potrebne. Ale ja som vedela o tom skrabanci, odfotila som si ho, povedala som o nom pozicovni (Wiber v Malage) pri odovzdavani a mala som od nich potvrdenie o poskodeni a platbe.

0 Citovat

No teď čtu, že icarehire má výjimku při plnění "offroad driving", což bych teď měl asi docela problém. Já bych sice tvrdil, že jsem v terénu nejezdil, ale stačilo by kontaktovat tu půjčovnu a ta by jim řekla, jaká byla nejspíš příčina. 😃

0 Citovat

Já bych trochu krotil ten optimismus:-)

@Michael - to vypadá na mimořádné plnění, možná díky asertivitě a malé škodě. Pokud by jsi claimoval částku 20t, bylo by to jinak a věřím by se odkázali na své VPP.

U icarhireinsurance.com závisí, kde tu smlouvu mají zrovna upsanou a pak se způsob likvidace může drobně lišit. Já jsem měl vždy problém, že chtěli prokázat fakturu za opravu od půjčovny, což byl opruz, protože to půjčovny prostě neopravovali. Jednou to bylo poškození čelního skla, podruhé drobné poškození karoserie. Ale myslím, že selektivně přistupují k různým zemím a půjčovnám. Tedy v Evropě by to asi problém nebyl. Já měl smůlu, že to byla Ukrajina a Filipíny a tam tedy se mnou cvičili.

Viz email od nich:

Unfortunately, to enable us to consider your claim further, we will require further documentation. This is in accordance with the general conditions section of your policy. We will aim to review your additional documents without unreasonable delay to ensure that your claim is processed as quickly as possible.

  • Vehicle Rental Agreement - The Rental Agreement would have been provided upon collection of the hire vehicle. This will indicate the excess amount, driver details, rental dates, vehicle information and registration plate details. Unfortunately we are not able to read the return date on the rental agreement - please obtain an email confirmation confirming the rental dates and forward their original email to us. Unfortunately we are not able to accept any online booking confirmation or vouchers as rental agreements
  • Copies of invoices , confirming full details of what the damage, the associated costs and the total amount paid in respect of incident. We will require the final invoice for repairs (breakdown report), which you will need to obtain directly from the rental company, if this has not already been provided by the rental company.
0 Citovat

Právě řeším:

Centauro, při přebírání vozu jsem upozornil na škrábanec, který nebyl uveden v poškození.

Zaměstnanec uvedl, že je v normálu, dle šablony.

Pro jistotu nafocené (mám cca 50 fotek exteriéru a interiéru)

Po příletu domů, na mne uplatňuje půjčovna přesně tohle poškození - 225,- eur.

Mám jít do sporu s půjčovnou (mám foto s časovým údajem), které potvrzuje, že dané poškození bylo před vypůjcěním, nebo uplatnit škodu u Icarhire?

 

0 Citovat

Tak přeci jenom to auto za 9 Kč na den nebylo tak výhodné? :-):-)

0 Citovat

Proč myslíš? Mám pojištěný excess. Jenom řeším co bude méně problematické. 

0 Citovat

Zaslal bych ty fotky Icarhire ať si to s půjčovnou vyřeší...

0 Citovat

To je hodně naivní představa a je vidět, že jsi s nimi nikdy nic neřešil:-)

0 Citovat

to Padrino11, to si myslím, že nebude vhodné řešení, jenom by se to natahovalo prokazováním.

0 Citovat

Tobě to může být jedno, platit to nebudeš tak jako tak (já bych to třeba udělal jen ze zvědavosti). Pokud spěcháš, tak samozřejmě cestou nejmenšího odporu. 

0