Pojištění spoluúčasti
Dnes v poledne jsem uplatňoval škodu za prasklé čelní sklo v JARu u Xcover, který mám přes Revolut. Ve 21.30 mi přišel email, že škoda je schválena a ať zadám číslo účtu. Do 2 minut od zadání, mám peníze na účtu. 😳 Kéž by takhle plnila každá pojišťovna....
Mandre napsal(a):Taková zajímavost, zkousela jsem to Allianz pojistení zadat přes web a nikde tam nebylo možno zakliknout připojisteni pronajatého vozidla, jen to cestovni ve 3 variantach. tak jsem kontaktovala přes chat pojistovaka, co byl online, ten mi zavolal, prosel to se mnou a skutecne to na strankach neni (nebo aspon mně se nezobrazuje), tak jsme tak povidali a ....to pripojisteni se dá sjednat samostatně, udělal mi cenovou nabidku do emailu a pak až to budu potřebovat zaplatit, zavolam mu a dotahneme to.
240Kč za 12dni Evropa :)), že prý když má někdo cestovni pojisteni svoje a potřebuje se na tohle pripojistit. Policie se nemusí volat pri skrabancich a zabouchnutých klicich, ale asistencni linku a mit protokol z pujcovny samozrejme ano. Vsechno je to teda perhuba po telefonu, ale nabidku mam v mailu, kterou budu jeste studovat.
Teď jsem volal na Allianz a prý to připojištění půjčeného auta nelze sjednat samostatně, pouze jako součást byť toho nejlevnějšího cestovního pojištění, což už pak tak dobrá cena není. Tak nevím jestli se něco za ty 2 měsíce změnilo a nebo jenom tato osoba nevěděla.
To samé má také Direct pojišťovna. Jelikož mám celoroční Cover4insurance, kde je ve výlukách Arménie, tak jsem za poslední rok dvakrát využíval Direct. Vybereš nejlevnější cestovní pojištění a k tomu jako přílepek dáš pojištění spoluúčasti vozidla. Za mě na ty země kde jsou výluky OK.
Má někdo zkušenosti s tím cestovním pojištěním od Partners banky? Koukal jsem na to v rychlosti a individuální stojí 89 Kč, takže 1068 Kč za rok a je v tom ošetření 30 mil, odpovědnost 5 mil a spoluúčast půjčené auto 30.000 Kč. To mně přijde za tu cenu naprosto super. Já osobně teď platím roční Cover4rentals celosvětový GOLD za cca 84 euro a k tomu mám roční ČSOB cestovko ke kartě za 1410 Kč. Ještě tak najít výluky pro to pojištění od Partners (hlavně v jakých zemích neplatí to pojištění spoluúčasti atd, co v tom je obsažené atd).
matej15 napsal(a):Teď jsem volal na Allianz a prý to připojištění půjčeného auta nelze sjednat samostatně, pouze jako součást byť toho nejlevnějšího cestovního pojištění, což už pak tak dobrá cena není. Tak nevím jestli se něco za ty 2 měsíce změnilo a nebo jenom tato osoba nevěděla.
Tak nakonec na třetí pokus to vyšlo a konečně jsem se dovolal někomu, kdo to umí sjednat. Chtělo by to trochu zapracovat na školení zaměstnanců a nebo ještě lépe to umožnit sjednat rovnou na webu (kde to mimochodem nejde přidat ani jako součást cestovního pojištění). Každopádně cena 140 Kč na 7 dní po Evropě s limitem 50 tisíc je myslím bezkonkurenční. To už se mi v součtu mých cest, kde za rok půjčuji auto, ani nevyplatí brát roční pojištění přes worldwideinsure, kde Evropa aktuálně vychází na 57 GBP.
Ono je potřeba počítat ještě s jiným problémem a to je rozsah krytí… Zejména jde o pojištění asistence, které s největší pravděpodobností nepokryje ta Allianz, respektive u mě Generali určitě ne. Tam bych musel mít pojištění autoasistence, což je zase jiná liga. Příklad: píchlá guma v Itálii 600 EUR odtahovka, 250 EUR guma, 50 EUR admin, 30 EUR refuel (levná půjčovna, vím, od toho mám pojistku :). No a teď kdybych to řešil přes českou pojišťovnu a pojištění spoluúčasti, tak mi zaplatí gumu a tím jsem skončil. Specializované pojistky jako WWI a další tam mají právě i pojištění odtahu a adminu. Takže ve výsledku jsem v tom byl za 30 EUR, což je za auto vrácené s prázdnou nádrží docela rozumná cena. :D