Pravděpodobně každý řešil eliminování spoluúčasti při půjčení auta - od samotné půjčovny předražené, v Česku to pojišťovny měly ve výjimkách, proto bylo vždy nejvýhodnější používat zahraniční společnosti typu icarhireinsurenance.com, worldwideinsure.com.  Teď mě při uzavírání běžného sportovně-cestovního pojištění u Allianz (a alternativního Directu) zarazila nabídka pojištění spoluúčasti (cca 1 000 EUR) při půjčení auta za pár desetikorun na týden. Máte někdo nějaké zkušenosti? Kde je ten háček (ve všeobecných podmínkách nic divného není).? .

Pojištění spoluúčasti

Založil ve fóru Půjčení auta

tonic napsal(a):

hej len Europa ... a tej policajnej sprave teda neviem. 

Od Axy (české) si to beru pravidelně, poskytuje pojištění spoluúčasti po celém světě, teď jsem si to zkusil... 160 Kč na týden. Už jsem i 2x řešil pojistnou událost, bez policejní zprávy, stačil doklad z půjčovny. Ale byly to drobnosti do 5 000 Kč a z Evropy.

0 Citovat

Řešil jsem 2x v životě, jednou z toho na NZ. A modlil jsem se, aby půjčovna spolupracovala, protože kdyby se na mě vykašlali a neposlali protokol o opravě, tak dostanu od pojišťovny velký kulový. Nehledě na to, že to mohla půjčovna v klidu zamáznout s tím, že to opravovat vůbec nebudou a byl bych v pytli úplně stejně. Fakt mě tohle teoretizování baví. Je fajn mít externí pojistku a ušetřit, ale taky se krásně může stát, že mi bude úplně k prdu. 

0 Citovat

JanaV _1 napsal(a):

@Divan

Jo, já myslela připojištění těch výluk, toho co není v CDW, gumy, skla, klíče..... To si dávám vždycky a buď mám nebo nemám spoluúčast. Což už mě netrápí, protože tu pokryje ČSOB. 

No pokryje max. 10tis., ne? Bezne mame kolem 1000-1200€ spoluucast na vypujcce. Otazka je, kolik standardne chteji pujcovny za bezne skrabnuti, promacklinu atd. 
A gumy, skla a klice. To snad ani samostatne pojistit nejde, jedine k pojisteni spoluucasti (neni-li to v zakladu), nebo se pletu?

1 Citovat

floodland napsal(a):

Řešil jsem 2x v životě, jednou z toho na NZ. A modlil jsem se, aby půjčovna spolupracovala, protože kdyby se na mě vykašlali a neposlali protokol o opravě, tak dostanu od pojišťovny velký kulový. Nehledě na to, že to mohla půjčovna v klidu zamáznout s tím, že to opravovat vůbec nebudou a byl bych v pytli úplně stejně. Fakt mě tohle teoretizování baví. Je fajn mít externí pojistku a ušetřit, ale taky se krásně může stát, že mi bude úplně k prdu. 

Ano, mas pravdu. Toto sa moze stat pri kazdej externej poistke bez ohladu na poskytovatela. Vzdy zostava len dufat, ze ak sa nieco poserie, tak bude pozicovna spolupracovat, a posle vycislenie skody. 

0 Citovat

Tato rada bude pro drtivou vetsinu ctenaru k uplnemu hovnu. Je to spis pro expaty v zemich, ve kterych vydavaji karty American Express. AMEX Platinum ma pojisteni spoluucasti v benefitech. V podminkach toliko jest, ze pojisteni od autopujcovny je treba odmitnout a pronajem zaplatit Amexem. Zatim jsem nastesti nemusel nic claimovat, ale dle diskuzi prvni bez reci proplati to, co si z depositu strhla pojistovna a az pak resi papirovani, dokladani. A snazi se max.veci poresit sami a nezatezovat klienta.

0 Citovat

Pokud si pamatuju tak iCarhireinsurance měla taky omezení max. 10 let staří auta. Řešil jsem u nich dvě PÚ - zabouchnutí klíčku a novou pneu. Prokázání staří auta vidět nechtěli.

Pak jsem řešil PÚ u WWI, když mi prasklo čelní sklo v Ekvádoru. Auto jsem půjčoval v Quitu a vracel v Guagyquilu. Předávací protokol nedali, že není třeba, že mají vše nafocený, tak ať si to nafotím taky. Při vrácení mi strhli 500 USD. Bohužel WWI měla problém, že nemám právě ten zpropadenej předávák. Půjčovna komunikovala, ale předávák doložit nemohla, pač ho neměla. Pouze ty fotky. 3 měsíce se to řešilo. Nakonec jsem je poslal do pr..le, že co je to za pojišťovnu, když neumí vyřešit takovou prkotinu, jako je prasklý čelní sklo, tak nevím co by se stalo, kdyby šlo o vážnou dopravní nehodu. Světe div se, do týdne přišly peníze...

Takže pokud můžu a je to za rozumný peníz, tak radši upřednostním místní půjčovnu s plným pojištěním a bez starostí.

1 Citovat

Řešil jsem u Insurer: INTER PARTNER ASSISTANCE SA, member of the AXA Assistance group, Belgie poškození auta při pokusu o vykradení na Mallorce. Pro jistotu jsem zajel na policii kvůli protokolu. Dostal jsem od půjčovny fakturu o opravě za 451,62 €, měl jsem protokol od policie, takže s proplacením nebyl problém. Jestli vůbec/jak by to proběhlo bez protokolu netuším.

Takže jsem sice problém neměl, ale mám to stejně jak to píše puketapu: pokud můžu a je to za rozumný peníz, tak radši upřednostním místní půjčovnu s plným pojištěním a bez starostí.

0 Citovat

pokud můžu a je to za rozumný peníz, tak radši upřednostním místní půjčovnu s plným pojištěním a bez starostí.

hej treba si to odsledovat, napr. v Pristine stalo auto z Europcar a full insurance presne tolko ako cez Billiger a ich externou poistkou. Samozrejme, niekto asi do nas pri parkovani buchol, alebo sme si nevsimli nalomeny naraznik a pri odovzdani sme nemuseli nic riesit.

0 Citovat

puketapu napsal(a):

Takže pokud můžu a je to za rozumný peníz, tak radši upřednostním místní půjčovnu s plným pojištěním a bez starostí.

S týmto plne súhlasím (a v destináciách, kde je plná poistka za pár eur to aj tak robím), len by som zdôraznil to "...za rozumný peníz".

V množstve destinácií ale tá plná poistka je za dosť nerozumný  peníz, a tam poistku od tretej strany beriem ako zlatú strednú cestu. Riziko straty síce úplne neeliminuje, ale v rozumnej miere ho zníži.

Zas ale na druhej strane, ak si spočítam tie moje desiatky požičaní auta a čo som doteraz ušetril na tom, že som si nekupoval plnú poistku od požičovne... Asi aj keby pri najbližšom požičaní auta mi naúčtovali  pár tisíc  eur spoluúčasť a externá poisťovňa by ma poslala niekam, aj tak som v celkovom súčte v pluse...

0 Citovat

Teď to řeším v Mexiku. Potřebuju si půjčit auto v mexico city a vrátit v Puerto escondidu. Výběr je jen u 2 půjčoven se spoluúčastí min. 1.600 euro. Nedá se nic dělat a v případě problémů holt spoléhat na WWI. Plná pojistka od půjčovny je hrozná darda...

0 Citovat

Tak jsem vyzkoušel pojištění spoluúčasti u ČSOB Pojišťovny (cestovní pojištění k Prémiovému účtu). Vše bylo OK, do doby než pojišťovna zjistila, že jsem byl druhý řidič a smlouva je na někoho jiného. Doklad že jsem řídil oprávněně mám (jak od půjčovny, tak i od policie), ale podle nich je problém ten, že jsem byl jen uživatel a spoluúčast platil nájemce.

Takže pozor na to.

0